Terveystalon yhteistyökumppaniyrityksen johtohenkilö tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ehdottomaan vankeuteen – yhteistyö jatkuu?

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Terveystalon yhteistyökumppaniyrityksen johtohenkilön ehdottomaan vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi tavoitti 8.12.2020 autoilijan, jonka päihtymys oli hurjissa lukemissa. Lopullinen veressä oleva alkoholipitoisuus saatiin 2,64 promillen tulokseksi, selviää rikosteknisen laboratorion lausunnosta.

Käräjäoikeudessa syytetty puolusteli tekoaan seuraavasti:

Vastaaja on käräjäoikeudelle toimittamassaan lausumassa tunnustanut menetelleensä syytteen teonkuvauksessa kuvatulla tavalla ja myöntänyt syytteen. Teko on tapahtunut arki-iltana. Vastaaja on lähtenyt ajamaan Kalevasta Tampereen rantatunnelin kautta Epilään. Tapahtuma-aika huomioiden kyse ei ole ollut ruuhka-ajasta. Hän ei ole kuljettanut ajoneuvoa Tampereen ydinkeskustan alueella. Vastaajan menettelystä ei ole aiheutunut konkreettista vaaraa vastaajalle itselleen tai muille tienkäyttäjille. Vastaaja on lausumassaan ottanut kantaa rangaistuslajiin.

Vastaajan mukaan huomioon ottaen teon teko-olosuhteet, vastaajan terveydentila tekoaikana ja sitä ennen, se, että vastaaja on pyrkinyt saamaan apua terveydentilaansa sekä sitoutunut hoitoon, ja kun teosta ei ole aiheutunut konkreettista vaaraa muille henkilöille.

Käräjäoikeus perustelee ehdotonta vankeutta asian vakavuudella

Käräjäoikeus toteaa, että rattijuopumusrikoksissa keskeinen merkitys on verenalkoholipitoisuudella. Se seikka, ettei vastaajan teko ole aiheuttanut konkreettista vaaraa muille tienkäyttäjille, ei vähennä teon vaaraa aiheuttanutta luonnetta. Myöskään vastaajan elämäntilanne, terveydentila ja hoitoon hakeutuminen tapahtuman jälkeen, eivät myöskään vähennä teon vaaraa-aiheuttanut luonnetta. Vastaaja on humalassa lähtenyt arki-iltana kuljettamaan henkilöautoa Kalevasta ja ajanut rantatunnelin kautta Epilään. Ajomatka ei ole ollut lyhyt. Vastaajan veren alkoholipitoisuus on ajon jälkeen ollut varsin korkea eli 2,64 promillea. Henkilöauton kuljettaminen sanotuissa olosuhteissa osoittaa vastaajan teon moitittavuuden ja vastaajan syyllisyyden asteenhuomattavan korkeaksi. Kokonaisharkinnassa käräjäoikeus päätyy siihen, ettei vastaajan vankeusrangaistusta voida teon vakavuudesta ja vastaajan syyllisyydestä lausuttu huomioon ottaen tuomita ehdollisena hänen ensikertalaisuudestaan huolimatta.

Terveystalon yhteistyökumppaniyritys

Extran saaman tiedon mukaan tuomitun perheen omistama yhtiö on hyvin läheisessä yhteistyössä Terveystalo Oy:n kanssa. Yhteistyöhön kuuluu lääkäripalveluja ja tutkimustoimintaa Terveystalon Tampereen yksikössä. Tuomittu itse on perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kysyimme Terveystalo Oy:ltä onko heidän periaatteilleen soveliasta tehdä yhteistyötä tämän tahon kanssa. Kysymyksiimme vastasi sähköpostitse Terveystalo Oy:n Media- ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, Lauri Korkeaoja.

Tilanne on luonnollisesti ikävä, emmekä hyväksy yhteistyökumppaneiltamme lainvastaista toimintaa. Tuomittu henkilö ei kuitenkaan ole ollut missään tekemisissä Terveystalon kanssa, vaan yhtiön toinen henkilö on laskuttanut ammatinharjoittajana työtään Terveystalossa kyseisen yhtiön kautta. Emme näin ollen näe syytä, ettemme voisi hänen kanssaan jatkaa yhteistyötä, kertoo Korkeaoja.

Poliisi ei aina tiedota rattijuopumuksista

Joulukuinen rattijuopumustapaus Tampereella ei ylittänyt uutiskynnystä, eikä myöskään poliisin tiedotuskynnystä. Extrauutisten kuulemana Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Miia Ahlfors kertoi:

”Poliisi tekee yleensä liikenneasioista ns. koosteuutisia, enkä voi sanoa edes kuinka suuri osa näistä rattijuopumuksista tulee kerrotuksi. Poliisi tiedottaa rattijuopumuksista satunnaisesti, eikä valitse tiedotettavia tapauksia henkilöllisyyden perusteella. Me emme edes katso henkilöiden nimiä valitessamme tapauksia uutiskoosteeseen. Törkeitäkin rattijuopumuksia on pelkästään viikonloppuisin kymmeniä, joista useimmat eivät päädy uutiskoosteeseemme, vain muutamia poimintoja otetaan mukaan.”

Sisä-Suomen poliisin uutislistaa 08.12. tienoilta:

Joskus rikokset jäävät yleisöltä piiloon, joskus eivät. Extrauutiset ei julkaise perheen tai perheyrityksen nimeä artikkelissaan, jotta asiaan kytkeytymättömät henkilöt eivät kärsisi asiassa aiheettomasti.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

5 Comments

 1. Tuttua menoa
  6.4.2021 17:53

  No, mutta!??!?!?

  Pari karanteeniin (kai?) määrättyä Tapparan pelaajaa kävi ”lätkimässä” kiekkoa TYHJÄSSÄ hallissa alkuyöstä kaksistaan. Valtaisaan ääneen Terveystalo kehui katkaisseensa yhteistyön Tapparan kanssa.

  Myöhemmin kuitenkin selvisi, että seuraavan kauden sponssorisopimus oli jo hävitty kilpailutuksessa ennen koko tapausta. Eli KOSTONA vaan sitten suureen ääneen katkaistiin sopimus, joka oli lopussa jo muutenkin. Todella tekopyhää toimintaa, kun nyt yhteiskumppanin ihmiset sai oikeasti häkkiä eikä vaan sakkoa rikkomuksestaan.

  Vastaa
 2. juha II
  6.4.2021 20:39

  Suomen korruptio on läpitunkeutunut koko yhteiskuntaan. Ennen yritysten täytyi olla aika tarkka imagostaan, mutta nykyään on päinvastoin muotia olla ylimielisen nokkava eli turmeltunut kuten punavihervasemmistokin on!

  Vastaa
 3. Savon Sulttaani
  7.4.2021 08:54

  Teko oli törkeä ja rangaistus kova, mutta tämä ei
  extrauutisille ilmeisesti riittänyt kun yritätte viedä vielä työtkin?

  En voi nähdä muuta motiivia kuin kostonhalu kun tehdään näitä ilmoituksia työnantajalle.

  Vai millä tavalla työntilaaja on moraalisesti vastuullinen siitä mitä alihankkijat tekevät vapaa-ajallaan?
  Tämä cancel-kulttuuri on vastenmielistä…

  Vastaa
  1. Ismo Kähkönen
   7.4.2021 11:05

   Tässä jutussa on tarkoitus tuoda esille sitä piiloon jäävää cancel-kulttuuria. Joitakin rikoksia ja niihin liittyviä seuraamuksia kohdellaan valitettavasti kovin erilaisin tavoin mediassa. Joitakin vaietaan, joitakin nostetaan. Vahvasti edustettuna ns. isoissa medioissa on hyvin pieniäkin rikosepäilyjä, kunhan kohde on mieluinen. Siksipä teimme tämän poikkeuksellisen uutisen aiheen tiimoilta.

   Hienoa, että herättää keskustelua, koska sehän uutisen tarkoitus onkin.

   Kiitos kommentista Savon Sulttaani

   Vastaa
 4. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  7.4.2021 13:38

  Ei ollut persu eikä äärioikeistoa. Hajantukaa , ei mitään nähtävää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top