Texas juhlii voittoa: Piirituomari eväsi Bidenin määräyksen karkoitusten jäädyttämisestä

Texasin osavaltion oikeusministeri Ken Paxton ilmoittaa valtionsa noudattavan edelleenkin Yhdysvaltain maahanmuuttolakeja ja tuomioistuinten päätöksiä, ja laittomien maassaolijoiden karkoitukset toteutetaan huolimatta virassaan aloittaneen presidentti Joe Bidenin ukaasista jäädyttää karkoitusten toimeenpano 100:n päivän ajaksi.

Texas oli kansakunnan ensimmäinen valtio, joka asetti kanteen Joe Bideniä vastaan. Ja me VOITIMME.  Kuusi päivää Bidenin virkaanastumisen jälkeen Texas on pysäyttänyt hänen laittoman karkoituskieltonsa. Kyseessä oli vallankumouksellinen vasemman laidan kapina. Tiimini ja minä pysäytimme sen. Ken Paxton, oikeusministeri, Texas.

Väliaikaisen 14 vuorokauden määräyksen karkoituksia koskevan toimeenpanokiellon kumoamisesta antoi tiistaina Yhdysvaltain piirituomari (U.S. District Judge) Drew Tipton. Hänet oli nimittänyt virkaansa entinen presidentti Donald Trump. Tuomari Tripton teki päätöksensä Texasin oikeusministerin Ken Paxtonin jätettyä kanteen Bidenin hallintoa vastaan. Määräys koskee koko liittovaltiota.

Presidentinvirassaan juuri aloittanut Biden on ilmaissut suunnitelman laillistaa noin 11 miljoonaa Yhdysvalloissa laittomasti asuvaa maahanmuuttajaa. Bidenin hallinto on myös poistanut määrärahan Yhdysvaltain ja Mexikon rajalle rakennettavasta aidasta. Työt rajalla siis loppuvat.

Luettavaa:

 

9 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  26.1.2021 23:27

  Otetaan tämä Marty Robbinsin versio: https://youtu.be/Eyu3OIn5A00

  Vastaa
 2. Kirsikka Mansikkasuu
  27.1.2021 03:07

  Raja-aitaa ei ole takennetu senttiäkään edes Trumpin hallinnon aikana, joitakin korjauksia on kylläkin tehty joiltain osin vanfalisoidulle aidalle.
  Tosin meksiko rakentaa kylläkin aitaansa tomerasti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.1.2021 10:54

   Kyllä siellä on terästankoa pystyssä ja urakoitsijat ovat häärineet. Löydät kuvia googlaamalla. Jenkeissä muuten ei pituusyksikkönä käytetä sentteja: Niillä on oma järjestelmänsä: Jalkoja ja tuumia.

   ”Termi ”jalka” on peräisin muinaisen Mesopotamian ajan Babyloniasta noin vuosilta 2000–1500 eaa., missä kauppiaat kehittivät omaan käyttöönsä tarvittavan mittajärjestelmän. Ensimmäinen standardiyksikkö pituudelle annettiin hallitsija Gudeaa esittävän patsaan jalan pituudesta (26,45 cm).[3] Joidenkin mukaan kuningas Henrik I:llä oli 12 tuuman pituinen jalkaterä ja hän päätti standardisoida tämän pituuden.”

   Ei hullumpi idea! Kuninkaallisessa Ruotsissa oli joskus oma Ruotsin-kyynärä, ja brittiläis-amerikkalainen jalka hämää yhä esm. veneiden ostajia, kun toiset ilmoittaa venemallien pituuden metreissä ja toiset jaloissa. Jos erehdyt ostamaan kiinalaisen halpatuote-mittanauhan, siinä saattaa olla toisessa reunassa sentti-asteikko, toisessa tuumat. Mun mielestäni Suomessa voisi olla jenkki-britti tapaan omaperäinen mittayksikkösysteemi: Ehdotan perusmitaksi Li Anderssonin jalkaterää, kun Lissu on niin nättikin. Hän olisi Sumerian ja Britannian kuninkaiden jälkeen eka nainen, joka pääsisi pituusmittoihin. Suomi voisi olla siis edelläkävijä, ja tulisin halvemmaksikin kuin kunnianhimoinen ilmastopolitiikka. -Ja suomalaisista mittanauhoista tulisi heti keräilykappaleita! Mutta luulen, ettei Mariini suostu tähän ideaan, koska joku muu saisi huomiota kuin hän, -ja sehän ei sovi.

   Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  27.1.2021 10:56

  Otsikkokuvassa on siis Ken Paxton, -jäi mainitsematta.

  Vastaa
  1. Nillittäjä
   27.1.2021 16:49

   …eikö sittenkin Ted Cruz; Paxton näkyy pienenä twiittinsä kuvassa.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    27.1.2021 17:57

    Joopa, muistin väärin.

    Vastaa
 4. Orang Utang
  27.1.2021 19:30

  Onhan meillä mittoja vanhasta takaakin

  – Vanha virsta
  – Venäjän virsta
  – Ruotsin Wirsta

  Montakos arssinaa se kello muuten on?

  Aiwoitus. Suomalainen saari, mikä se on?

  Sitä saarta, xxx, kutsuttiin ennen, kun osa siitä kuului Kivennavan pitäjään, Retusaareksi, joka myöskin kirjoitettiin Rätu- ja Rättusaari. Niityilläkin ja niemillä siellä oli suomalaiset nimet. Se oli kruunun ainoa saari Äyräpään kihlakunnassa, mutta se ei kuulunut Kuokkalan eikä mihinkään muuhunkaan kylään, vaan hallitus antoi sieltä niittyjä niitten kylien asukkaille, joilta mantereella puuttui heinämaita.

  Tästä saaresta v. 1666 ilmoitettiin, että se oli yhden vanhan peninkulman pituinen ja neljän suuren vanhan peninkulman päässä Vammelsuusta. Mutta siitä ainoastaan toinen puoli kuului Suomeen, sillä toinen oli Tuuterin pitäjää Inkerinmaalla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   27.1.2021 21:51

   Suomessa oli pitkään viranomaisten käyttämien mittayksikköjen rinnalla omaperäisiä, joskus paikallisuakin. Poronkusemaa ei tunnettu poronhoitoalueen eteläpuolella, ja heinäkuormille oli oma mitta, joka tarkoitti yhden kantturan syötävää yhdeksi talveksi. 1700-luvulla viranomaiset vasta puuttuivat mittakirjavuuteen, ja markkinoilla sai käyttää vain leimattuja kappoja perunan myynnissä, esim.. Tikkuri tarkoitti 20 turkisnahkaa nipussa. Sana on jäljellä paikannimessä.

   Vastaa
  2. Orang Utang
   28.1.2021 00:56

   Ehkä nerokkain vaakamalli — ja se ei tarvitse viranomaisen kalibrointia — on keinovaaka. Siis vaaka joka asettuu tasapainoon kun molemmilla puolin on sama paino. Mitään muuta punnitusmenetelmää ei kannata käyttää, jos kyse on erittäin arvokkaasta tavarasta, esimerkiksi kullasta.

   Pointti on se, että ostaja tuo oman punnuksensa mukana ja sillä punnitsee tavaran. Sen jälkeen myyjä punnitsee tavaran ja kauppa syntyy tai sitten ei. Kumpikaan ei saa koskea tavaraan punnituksen aikana.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top