Texas: Petollista vaalitoimitsijaa uhkaa 20 vuoden vankeusrangaistus

Texasin oikeusministeri Ken Paxton, jonka muistamme nostaneen kanteen viittä demokraatti-osavaltiota kohtaan laittomasta vaalilain muutoksesta, kertoi eilen vaalivirkailijan pidätyksestä äänestyksiin liittyvistä väärinkäytöksistä.

Yhdysvaltain korkein oikeus kiisti joulukuussa Texasin osavaltion oikeuden esiintyä kantajana toista osavaltiota vastaan postiäänestyksen laillisuutta koskevassa asiassa. Eilen osavaltion oikeusministeri Ken Paxton ilmoitti pidätyksestä ja tulevista syytetoimista vaalivirkailijaa vastaan: Virkailija Rachel Rodriguez oli mm. houkutellut äänestäjän antamaan äänensä 03.11. vaaleissa, jolloin valittiin myös senaatin jäseniä, republikaani John Cornynin sijasta, jota äänestäjä oli aikonut äänestää, demokraatti-ehdokkaalle MJ Hegarille. Rodriguezin epäillään lahjoneen äänestäjää, vanhaa naista, lahjoittamalla tälle huivin.

Tämä ei ole ainoa rike, josta häntä epäillään. Rouva Rodriguez oli kertonut Project Veritaksen tutkijalle tuoneensa San Antonion alueelle ”vähintään 7000 (posti)äänestyslippua äänestykseen”. Oman kertomuksensa mukaan Rodriguezilla oli ainakin viisi apulaista käännyttämässä äänestäjiä. Vaalivirkailijan on lain mukaan pidättäydyttävä vaikuttamasta äänestäjien valintoihin. Häntä tullaan oikeusministerin mukaan syyttämään vaalipetoksesta, laittomasta äänestämisestä, postiäänestäjien laittomasta avustamisesta ja virallisten äänestyslippujen laittomasta käsittelystä. Rodriquez voi saada kaikestä tästä enimmillään 20 vuotta vankeutta.

Vain yksi tapaus San Antoniosta -ja vain yksi epäilty- on tällä kertaa päätymässä oikeuden eteen ja tuomittavaksi. Äänestysjärjestelyjen varmistettavuus ja koko järjestelmän vedenpitävyys organisoidun petoksen edessä tulee samalla arvioiduksi. Toteutuvaan vaalitulokseen massiivistenkaan petosten löytyminen ei tulle vaikuttamaan, eivätkä ne välttämättä saa ansaitsemaansa mediahuomiota.

Lehdistötiedote 13. tammikuuta 2020:

AUSTIN – Teksasin oikeusministeri Ken Paxton ilmoitti tänään pidättäneensä Rachel Rodriguezin vaalipetoksista, laittomasta äänestämisestä, postitse äänestävien ihmisten laittomasta avustamisesta ja virallisten äänestyslippujen laittomasta käsittelystä. Jokainen syytös on Texasin vaalilain mukainen rikos. Rodriguez paljastettiin Project Veritas -videossa viime syksynä, kun hän osallistui äänen keräämiseen ennen vuoden 2020 vaaleja. Oikeusministeriön vaalipetosjaosto tarkasteli kymmeniä tunteja muokkaamatonta, raakaa materiaalia, mikä johti tähän pidätykseen. Epätavallisella rehellisyyden hetkellä Rodriguez myönsi videolla, että hänen tekonsa on laitonta ja että hän voisi mennä vankilaan sen takia. Jos Rodriguez tuomitaan, häntä voi odottaa jopa 20 vuoden vankeusrangaistus.

”Monet väittävät edelleen, ettei vaalipetoksia ole olemassa. Olemme aina tienneet, että tällainen väite on väärä ja harhaanjohtava, ja tänään meillä on muita vahvoja todisteita. Tämä on voitto vaalien rehellisyydelle ja vahva signaali siitä, että jokainen, joka yrittää huijata Texasin kansaa, riistää heiltä äänensä tai heikentää vaalien koskemattomuutta, saatetaan oikeuden eteen ”, sanoi oikeusministeri Paxton. ”Project Veritaksen dokumentoima järkyttävä ja räikeästi laiton toiminta osoittaa, että toimistoni tutkii perusteellisesti vaalien toteuttamista, ja asettaa syytteeseen. Olen vahvasti sitoutunut varmistamaan, että äänestysprosessi on turvallinen ja oikeudenmukainen koko osavaltiossa, ja toimistoni on valmis auttamaan kaikkia Teksasin läänejä tämän salakavalan, epäamerikkalaisen petostyypin torjunnassa. ”

Tämä tutkimus on käynnissä. Henkilöitä, jotka osallistuivat tähän järjestäytyneeseen äänestystuloksen muokkaukseen tai tietävät siitä, kannustetaan tulemaan esiin ja tekemään yhteistyötä oikeusministerin kanssa.

 

Luettavaa:

Yhdysvaltain presidentinvaalit: 17 osavaltiota tukee Texasin kannetta

3 Comments

 1. Nancy halusi muuttaa Grönlantiin?
  15.1.2021 00:27

  Miksihän Nancy Pelosin olinpaikka on sotilaiden mukaan nyt Camp Century, Grönlanti vaikka duuni on Capitol, Washington DC?

  Vastaa
 2. aksu
  15.1.2021 01:53

  Eikös sama kohtalo koske väärin perustein keikoilevaa Bideniäkin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.1.2021 11:53

   Rodriquezin tapaus on vain 1-5 henkilön juonittelua ja ilmeisesti vanhojen ihmisten pettämistä heidän ”avustaessaan” näitä postiäänenten jättämissä. Ainakin tästä on kysymys, mutta Rodriquez oli myös vaalitoimitsija ja hänen asenteillaan ei pitäisi olla mitään pääsyä lähellekään vaalihuoneistoja ja ääntenlaskentaa. Tapaus osoittaa, että valvonta on pettänyt Texasissakin. Michiganissa ja mm. Pennsylvaniassa voi odottaan olleen vieläkin kummempaa.

   Huolestuttavin piirre on isojen mediatalojen ja some-toimijoiden yhtenäinen linja, jonka ein pitäisi olla edes mahdollista. #Totalitarismi ei ole enää salaliittoteoriaa, vaan joutuu kysymymään onko se jo toteutunut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top