The Sun: Iso-Britannia aloittaa koronavirustestauksen vapaaehtoisilla

Iso-Britannian hallitus on ilmoittanut, että ensimmäiset koronavirusrokotteen testierät annetaan vapaaehtoisille torstaina.

Terveysministeri Matt Hancock kertoi, että Oxfordin yliopiston kehittämää rokote-erän testaaminen tullaan aloittamaan kahden päivän sisällä. Terveysministeri julkisti tiedon 20 miljoonan punnan lahjoituksesta rokotteen kliiniseen testaukseen ja 22,5 miljoonan punnan lahjoituksesta London Imperial Collegen rokotetutkimukseen.

Matt Hancock kertoi seuraavaa Downing Streetin lehdistötilaisuudessa:

”Julkistan tiedon, että Oxfordin (tutkimus)projektista syntyneen rokotteen testaus aloitetaan vapaaehtoisilla koehenkilöillä tästä torstaista alkaen. Tavallisina aikoina tämän tason saavuttaminen veisi vuosia ja olen hyvin ylpeä tähän asti tehdystä työstä. Samanaikaisesti luomme valmistuskapasiteetin jotta rokotetutkimuksen onnistuessa saamme rokotteen Iso-Britannian kansalaisten käyttöön niin nopeasti kuin on inhimillisesti mahdollista.”

Hancock kertoi myös, että oikean rokotteen löytyminen tulisi tapahtumaan yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta tutkijoita tultaisiin auttamaan resurssien suhteen viimeiseen asti jotta rokotetutkimus tuottaisi menestystä.

”Kaiken kaikkiaan se hyvä puoli, että on ensimmäinen maa maailmassa joka luo menestyksellisesti rokotteen on niin suuri, että olen sen vuoksi valmis heittämään kaiken peliin” kertoi Matt Hancock.

Professori Sarah Gilbert, Oxfordin tutkijatiimin johtaja, kertoi viime viikolla rokotteen olevan mahdollisesti kansalaisten saatavilla syksyllä. Gilbert kertoi:

”Henkilökohtaisesti minulla on suuri luotto itseeni. Ajattelen myös, että (rokotteella) on hyvin suuri mahdollisuus toimia.”

Kysyttäessä milloin ensimmäinen annos rokotetta toimitettaisiin koehenkilölle johtava tutkija Andrew Pollard kertoi, että se riippuu siitä milloin valmiste-erän testausprosessi päättyy.

Julkistaessaan tiedon rokotetutkimuksen rahoituksesta terveysministeri Hancock kertoi:

”Pitkässä juoksussa paras tapa voittaa koronavirus on rokote. Se on kuitenkin uusi tauti ja tämä on epävarmaa tiedettä, mutta olen varma, että heitämme kaiken peliin mitä meillä on kehittääksemme rokotteen.

Yhdistynyt kuningaskunta on maailman pyrintöjen eturintamassa. Olemme laittaneet enemmän rahaa kuin mikään toinen maailman maa globaaliin rokotetutkimukseen ja mitä tulee kaikkiin yrityksiin ympäri maailman kaksi johtavaa rokotekehitystä tapahtuvat täällä kotona – Oxfordissa ja Imperial Collegessa. Kumpikin näistä lupaavista projekteista tekee nopeaa tulosta ja olen kertonut niiden johtaville tutkijoille, että teemme kaikkemme tukeaksemme heitä.”

Imperial College saa tutkimusavustusta 22,5 miljoonaa puntaa ja Oxfordin yliopisto 20 miljoonaa puntaa.

1 Comment

  1. Roope
    22.4.2020 04:36

    Kuten aikaisemmin lähes kaikki rokotetut saavat tartunnan, ja heitä tilastoidaan rokottamattomina jotta saadaan murhattua enemmän.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top