THL: AztraZenecan rokotteen käyttö keskeytetään Suomessa

THL on päättänyt keskeyttää tilapäisesti AztraZenecan koronarokotteen käytön Suomessa. Roketteeseen on kohdistunut epäilyjä verihyytymien aiheuttamisesta osalla roketteen saajista. Tämän rokotteen käyttö on lopetettu useassa maassa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan Suomessa
on ilmoitettu kaksi aivolaskimotukosta, jotka ovat sattuneet AstraZenecan  rokotteen saajalla 4-10 päivää rokotuksen jälkeen. Sairastuneiden potilaiden tutkiminen on yhä kesken. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) noudattaa varovaisuus-periaatetta, ja on päättänyt välittömästi keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa, kunnes mahdollisen syy-seuraussuhde  voidaan arvioida. Tilanne arvioidaan ensi viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan. Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti.

Uutista päivitetty 18:43 THL:n täsmennetyllä tiedotteella. Lisätty tieto mahdollisesta AstraZenecan rokotteen uudelleenkäytön ajankohdasta ja rokotusten jatkumisesta. Linkki THL:n tiedotteeseen alla:

https://thl.fi/fi/-/thl-on-paattanyt-astrazenecan-koronavirusrokotteen-kayton-tilapaisesta-keskeytyksesta?redirect=%2Ffi%2F

Lisää kuolemia AstraZeneca-rokotetuilla, jo seitsemän maata hyllyttää rokotteen

Kaksi veritulppa-tapausta AstraZeneca-rokotetuilla, kahden viikon rokotustauko viidessä maassa

15 Comments

 1. Ilkka
  19.3.2021 17:39

  Eihän siinä pitänyt olla mitään ongelmaa, täällä Suomessa. Koskeeko lääketeollisuuden vastuuvapaus myös THLn lobbareita?

  Vastaa
 2. juha.
  19.3.2021 18:29

  Jukinen paine rajojen sisätä ja ulkopuolelta pakotti ottamaan ”aikalisän”.

  Vastaa
 3. Minä
  19.3.2021 18:40

  Ajetaan pakkorokotuksia, ehkä ei suoralla pakottamisella, mutta välillisellä sitten eli et voi käydä missään ellet ole rokotettu.

  Rokotusvaatimukselle ei ole järjellistä perustetta, sillä rokotettu levittää tautia edelleen ihan siinä kuin rokottamatonkin.

  Olisi kyllä olemassa rokote, jonka saanut ei enää levitä virusta. Se on suomalainen nenäsuihkerokotus, mutta sitä marinoitu hallitus ei halunnut saada, vaan piti välttämättä hankia moninverroin kalliimpaa suuryhtiön geenimanipulointiruisketta, joka ei siis tosiasiallisesti rokote.

  Vastaa
  1. Aivot omistava
   19.3.2021 19:46

   Ainoa tehoava rokote ja joka on tutkittu erittäin vaativissa testeissä ja kokeissa yli 90% tehoavaksi koronaan ja esstämään sen tarttuminen on venäjällä kehitetty Sputnik.
   Joku nenäsumute jota ei ole edes testattu kunnolla naurattaa että tuollainen auttais edes tukkoiseen nenään.

   Vastaa
   1. Huru-ukko
    19.3.2021 19:57

    Sulla vissiin jäi ne ”aivot” narikkaan kun tuommoisia puhaltelet?

    Vastaa
   2. K.Lehto
    20.3.2021 09:09

    Nenäsumutteessa on se aito potentiaali olla turvallisempi, että infektio saadaan leviämään luonnollista reittiä ja mahdollinen immuunipuolustus pääsee taistelemaan vierrasta tunkeutujaa vastaan kohdaten sen ensikertaa samassa paikassa kuin se kohtaisi itse taudin. Vereen ruiskutettu piikki kokeellista myrkkyä on loputtomasti vaarallisempi ja lisää esim riskiä aiheuttamansa immuniteettihäiriötaudin tunkeutumiseen vahvoina konsentraatioina vaikkapa aivoihin ja lisääntymiselimiin.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     21.3.2021 10:24

     Nenäsumutteen edut ovat ilmeiset piikkiin verrattuna, ja muistaakseni piikitöntä rokottamista on etsitty ennenkin. Viruksia vastaan on rokotettu viruksen osilla t. kuolleilla viruksilla, jotka eivät pysty tunkeutumaan soluun eivätkä muuttamaan sitä virustehtaakai. RNA-rokote aktivoi suoraan immuunipuolustuksen, olen käsittänyt. Oikaiskaa joku, jos muistan väärin.

     En tiedä, miksi RNA-konstia on nyt käytetty. Onko sillä jokin etu?? Perinteisessä rokotteessa, kuten sairastamalla saadussa immuniteetissa potilas kohtaa todellisen taudinaiheuttajan, siis sen osan, ja ”oppii” immuunipuolustuksen sitä vastaan.

     Vastaa
     1. K. Lehto
      21.3.2021 16:47

      No, Coronaviruksiin ei ole rokottamista mahdollista käyttää, koska se oon RNA virus. Kuollut virus voidaan saada vain elävästä viruksesta, jollaisia ovat elävät DNA pohjaiset virukset.
      mRNA se tuolla nenäsumutteellakin kuljetettaisiin, ja siinä samat vaarat sinänsä, kuitenkin turvallisemmassa paikassa lähtökohtaisesti ja riski laajalle leviämisestä pienempi siksi. mRNA ja siis itse koronan, joka on RNA virus, niin sen RNA:n mRNA pätkä joka aiheuttaa tuon tietyn proteiinin muodostumista ei suoraan herätä puolustusta, vaan se proteiiini on se vierasesine jonka immuunipuolustus havaitsee. Siksi mRNA hoito on läheisempää sukua itse RNA virukselle kuin kuoletetulle virusrokotteelle jollaisia voidaan valmistaa elävien virusten aiheuttamia infektioita vastustamaan.
      mRNA hoito- piikitys, tai nenäsumutuskin, on siis aina lähtökohtaisesti patologinen muutos joka tarkoituksella aiheutetaan ihmiselle.

 4. Marttilan Isäntä Maalta
  19.3.2021 20:17

  Yhä vielä nk. asiantuntijat vakuuttelevat että rokotteiden hyödyt ovat silti suuremmat kuin haitat. Senhän näkee todellisuudessa vasta pitkien aikojen jälkeen, luultavasti vuosien. Rohkeasti silti ”Nuhanokka” jaksaa kehua ja ylistää rokotteita, ainiin, siitähän hän palkkansa saa, mutta uhkarohkea hänen täytyy olla, ainiin, mutta eihän hänellä mitään vastuuta siitä kuitenkaan ole. Riittää kun aikanaan toteaa, ”emme voineet tietää silloin”.

  Vastaa
  1. K. Lehto
   20.3.2021 12:03

   Niinpä, tähän mennessä näyttöä on ainoastaan haitoista. Se hyöty, että pistoksen ottaneet lyhyellä koeajalla sairastavat tartunnan saadessaan lievempiä oireita, on aika minimaalinen, ottaen huomioon, että rokotetut voivat käytännössä muodostaa reservin kiertävälle virukselle, joka estää epidemian sukupuuttoon kuolemisen ja lisäksi luo painetta mutaatioille. Sitten on tosiaan pitkän ajan haittavaikutukset jotka ovat varsin todennäköinen uhka huomioiden juuri sen, että tämän tyyppisessä teknologiassa ovat aiemmin tutkitut hoidot aina päätyneet epäonnistumiseen pitkällä seuranta-ajalla. Se, että valtamediassa puolustellaan rokotteiden haittojen yleensä ilmenevän lyhyemmällä aikavälillä, ja että tämän pitäisi tuoda luottamusta näille pistoksille, on absurdia, koska muut rokotteet, toisin sanoen oikeasti rokotteet, ovat toimineet aivan eri periaatteella.

   Vastaa
 5. K.Lehto
  20.3.2021 09:04

  Luuleeko joku oikeasti, että THL ihmisvihamieliset viranomaiset on omin neuvoin keksineet ryhtyä suojelemaan ihmisten terveyttä? Taatusti taustalla on rehellisten terveydenhuollon työntekijöiden pakottava painostus ottaa asia vakavasti. Ikävä kyllä, tämäkään ei ole tarpeeksi paljon. Kaikki nämä hoidolliset, kokeelliset pistokset toimivat periaatteella, joka on tämän verenhyytymisongelman taustalla, ja se ongelma myös liittyy niihin kaikkiin. Edes se Sputnik ei ole sen perinteisempi vain siksi, että vektorina on virus, niin on tässä Astra Zenekassakin.

  Vastaa
 6. K.Lehto
  20.3.2021 09:20

  Huomion arvoinen asia, kaikista näistä rokotteista todennäköisesti tulee suunnilleen samat haitat. Nuoremmat ikäryhmät, nopeammalla aineenvaihdunnalla, ilmentävät haittoja nopeammin.

  Astra Zeneka annetaan järestään nuoremmille, tässä vaiheessa, kuin muut kokeelliset piikitykset.

  Vastaa
 7. oletko rokotuksen koekaniini? - henkivakuutus mitätön
  20.3.2021 11:53

  A-Z rokotukset lopetettu 24:ssä maassa 30:stä. Dr Charlie Ward mukaan A-Z rokotukseen ehti UK:ssa kuolla 10 000+ ennenkuin rokotukset keskeytettiin, mutta kuolinsyyksi merkittiin historiaa vääristäen CV19 eikä kuoleman aiheuttanut rokote. Suomi jatkoi rokottamista vielä kun 20 maata 30:stä oli jo lopettanut. Eräs hoitsu kertoi huomanneensa yllättäen, että työnantaja oli ilman mitään keskusteluja hankkinut hänelle hautauskulut korvaavan vakuutuksen. Mistähãn siinä on kysymys? Pfizerin sopan jakelu keskeytettiin jo aiemmin runsaiden kuolemien johdosta ensin Gibraltarilla, sitten Espanjassa ja Intiassa Pfizer ei saanut edes lupaa kokeilla. Dr Charlie Ward varoittaa myös, että kaikki ns. ”CV19-rokotteet” ovat kokeellisia ilman lääkehyväksyntää. Siksi piikitetyn henkivakuutus mitätöityy 12kk ajaksi, koska piikitety on itse suostunut vapaaehtoiseksi koekaniiniksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.3.2021 10:15

   Tota en ihan heti usko.

   Vastaa
 8. Orang Utang
  22.3.2021 11:30

  Tapahtumat etenevät näin, koska hallituksen agenda on salainen, sillä ei ole mitään tekemistä kansallisen edun kanssa. Kyse on vallan siirtämisestä ulkomaisen hallitsijan käsiin ja tuon siirron viimeistelemisestä. Fauci-Jügendiin kuuluvat henkilöt (ainakin Sanna Marin ja Annika Saarikko kuuluvat WEF:n „nuorten valmennettavien” koulutusohjelmaan) palkitaan ruhtinaallisesti poliittisilla kunniaviroilla.

  Esimerkiksi nyt todellinen tavoite on saada aikaan säännölliset ja jatkuvat ulkonaliikkumiskiellot poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi. — Määräys on tullut ulkomailta ja siitä ei voi tinkiä. — Jos kansa vastustaa, niin otetaan yksi askel takaisin ja asetetaan liikkumiskielto vain „osaan maata”. Myöhemmin sitten otetaan koko askel. Sama taktiikka pätee muuhunkin toimintaan: nyt on huudettu ilmaan, että kesällä kaikki vapautetaan. Kesällä sitten ei voida vapauttaa „aivan vielä”.

  Homma menee Stalinin käsikirjoituksen mukaan. Yön pimeydessä sitten merkityt henkilöt haetaan kotoaan ja he kuolevat koronaan (onneksi heidät haettiin pois ennen kuin saastuttivat ajatuksillaan koko lähipiirin). Google pitää yllä tätä henkilörekisteriä (kaikista maailman ihmisistä).

  Yksi rakenteellinen ja vuosikausia jatkunut syy nykytilanteeseen on lääkärikoulutus, joka hyväksyy vain älymystön, paremmat ihmiset, ammattikunnan jäseneksi. Näin on synnytetty kastijärjestelmä, jossa tavallinen kansalainen on vain hyväksikäytön kohde.

  – Kun politiikka on yhtä selkään puukottamista, on lääkäreille „puolueettomana” tahona sitten annettu paljon poliittisia tehtäviä.
  – Poliitikko päättä esimerkiksi eläkkeen maksamisesta jokaiselle, mutta ilman lääkärintodistusta kuitenkaan kenellekään ei makseta eläkettä. Ei edes vanhuuseläkettä saa, ellei ole esittää lääkärin antamaa todistusta syntymästä.

  – Näin poliittinen valta on tosiasiallisesti siirtynyt lääkärien käsiin.

  Reaalimaailma ei odota. Sote-kysymys on ratkaistava. Korona on tämän hallituksen ratkaisu sote-ongelmaan.
  – Ketään ei irtisanota terveydenhoidosta. Sen sijaan vähennetään potilaiden määrää. Se saavutetaan sulkemalla sairaalat, odottamaan koronasta aiheutuvaa potilastulvaa. Se saavutetaan piikittämällä vanhukset, heistä on vain kustannuksia järjestelmälle.
  – Järjestelmä pitää pelastaa, antaahan se ilmaisen elannon niin monelle poliitikolle, heidän sukulaisilleen ja kaikille kavereille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top