THL varoittaa: Korona iskee nyt rakennustyömailla

THL kertoo tänään useita tartuntaryppäitä havaitun rakennustyömailla. Ilmiön arvellaan liittyvän ahtaaseen majoitukseen, ja komennusmiesten liikkumiseen työmaalta toiselle. Rakennus-alalla on myös runsaasti ulkomaalaisia työntekijöitä, muistuttaa THL.

THL antaa tavanomaiset neuvot: Ei töihin, jos on oireita tai tuntee olevansa sairas, käsihygieniasta on huolehdittava, jne.  Työmailla on samat tartuntariskit, kuin muuallakin, korostaa tiedote.

Omaehtoista karanteenia on syytä noudattaa, mikäli työntekijä tulee Suomeen ulkomailta. Vain Baltian maista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista saapuville ei suositeta karanteenia. Omaehtoisessa karanteenissa rajoitetaan tarpeettomia lähikontakteja 14 vuorokauden ajan. Vain työpaikan ja asuinpaikan välillä liikkuminen ja muu välttämätön liikkuminen on sallittu. (THL)

Ohjeet ovat yksinkertaiset ja selvät, mutta niiden noudattaminen suurella työmaalla, jossa on usean alihankkijan miehiä, joskus työvoimanvälittäjän kautta, saattaa olla haasteellista. THL kehoittaa menemään koronatestiin  hyvin matalalla kynnyksellä, ja asettamaan sairastuneet karanteeniin työtoverien suojelemiseksi.

THL muistuttaa myös työntekijän oikeudesta saada korvausta ansionmenetyksestä:

Jotta tauti ei leviä, karanteenimääräysten noudattaminen on
välttämätöntä. Karanteeniin määrätty voi saada ansionmenetyksen
korvaavaa tartuntatautipäivärahaa. (THL)

 

5 Comments

 1. Ja se sama koronalaulu soi - HCL ei ole olemassa
  30.6.2020 17:48

  Älkää suostuko julkaisemaan koronateatterin tuottamaa sisältöä ilman vastuuhenkilöiden nimiä! Ketkä THL:n vastuuhenkilöt seisovat vastuullisina ilmoituksen takana? Mitkä ovat ne nimettömät osoitteettomat työmaat, joissa tuntemattomat henkilöt ovat testanneet tuntemattomalla menetelmällä tuntemattomia henkilöitä? Uutisilla pitää olla polku, josta todenperäisyyden voi riippumaton taho selvittää. THL ei ole vieläkään oppinut että HCL on olemassa? THL ei siis pyri parantamaan sairauksia eikä ehkäisemään niitä ennalta – HCL salailu todistaa että THL on suomalaisten vihollinen.

  Valeraportoinnin jälkeen Italiassa tutkittiin ruumiinavauksella ”koronakuolemat”. KUOLINSYY EI OLLUT KORONA vaan ”thrombosis” keuhkoissa. Jos Thrombosis-potilas hoitovirheenä kytketään hengityskoneeseen, kuoleman riski nousee – keuhkot eivät kestä.
  Kaikilla korona-kuolemaksi leimatuilla oli taustalla aiemmin otettu flunssarokote, joka suojaamisen sijaan heikensi terveyden ja vastustuskyvyn.
  YKSIKÄAN FLUNSSA-ROKOTETTA OTTAMATON EI KUOLLUT koronan kanssa.
  FLUNSSAROKOTE TAPPOI KORONAN KANSSA YHDISTELMÄNÄ, eikä pelkkä korona tappanut ketään.
  https://youtu.be/INZDdvB7IzM

  Vastaa
 2. Orang Utang
  30.6.2020 18:23

  > Rakennus-alalla on myös runsaasti
  > ulkomaalaisia työntekijöitä,
  > muistuttaa THL

  Kuulostaa “asennekasvatukselta” eli mielipidemuokkaukselta.

  1)
  Millä tavalla “muistuttaminen” liittyy THL:n toimenkuvaan ja tehtävään (joka on laissa ja asetuksessa määrätty). Muistuttaminen on puhtaasti poliittinen toimenpide. Onko ulkomainen työvoima niin arka aihe, että poliitikko ei voi siitä puhua vaan pitää (hallituksesta käsin – mikä ministeri hallitsee THL:ää) määrätä virkamies “muistuttamaan” kansaa.

  2)
  Kun puhutaan pakolaisten työllistämisestä SAK:n hallinnoimalle sektorille, pitää asiasta virkamiestoimin “muistuttaa”, että se on vaarallista. Kun nyt oikein virkamies on lausunut asian julki, on se varmaan myös totta.

  3)
  Muistuttaminen liittynee liitoissa käytävään keskusteluun vierastyövoimasta. Tällä hetkellä hallituksen kanta näyttäisi olevan, että tervetuloa vierastyövoima, kunhan menette sinne metsään tekemään työtä ja mieluummin pysyttekin siellä.

  Vastaa
 3. Anna-Maria Korhonen
  30.6.2020 20:45

  Ulkomainen vierastyövoima asuu yleensä kimppakämpissä. Pienessä yksiössä voi asua kymmenenkin ulkomaalaista. Samoin he taittavat työmatkatkin yhdessä. Turvaväleistä viis veisataan samoin kuin siitä, että kovaääninen puhe ja yskiminen/räkiminen levittävät koronaa.

  Vastaa
 4. Koronarokotteella sukupuuttoon, 97% steriloitui
  1.7.2020 08:14

  Jenkkimedia paheksui Trumpin tilaisuuksia koronaharhan pohjalta, mutta homojen marssissa tappituntumalla ei ollut mitään vikaa 😀
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/media-says-nothing-hundreds-gather-pride-fest-chicago-totally-pc-approved/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailyam&utm_content=daily

  Koronarokotteen testi steriloi 97% naisista lapsettomiksi ja miehiltä kutistui kivekset, testosteronin tuotanto laski ja siittiöt olivat tyhjiä laukauksi, paitsi että ne sivutuotteena steriloivat rokottamattoman naisen. Kyllä koronarokoteuksella se alaluokan sukupuutto varmistuu ajan kanssa, ellei nopeampaa keinoa käytetä lisäksi.

  Vastaa
 5. Tässä sairaalassa piti olla 5000 korona-tartuntaa ja 200 koronaan kuollutta. Korruptiota siivoavat viranomaiset tunkeutuivat tarkastamaan – korona tapauksia oli 0 ja sairaalassa suurin osa sisätiloista edelleen rakennustyön alla 😀
  No Suomessa sairaalat olivat varmaan täynnä vaikka parkkipaikat oli tyhjiä, vaikkei kukaan ole kuullut kenestään yllättäen sairastuneesta tai kuolleesta yksilöstä?
  https://youtu.be/cGdq3Dp33LI
  https://prepareforchange.net/2020/07/01/empty-coffins-empty-hospital-brazilian-mps-expose-biggest-covid-19-hoax-known-to-date/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top