Tiedotussota Ukrainan bio-aseista (VIDEO)

Totuushan on yleensä se sodan ensimmäinen uhri, eikö niin?

Yhdysvaltain varaulkoministeri Victoria Nulandin vastaus senaatin ulkoasiankomitealle tiistaina (08.03.) (videolla alempana) senaattori Marco Rubion (republikaani, Florida) kysymykseen ”kemiallisista tai biologisista aseista Ukrainassa” on hyvin mielenkiintoinen.

Ukrainalla on ’biologisia tutkimuslaitoksia’, sanoi apulaisulkoministeri (undersecretary of state) Victoria Nuland vastatessaan senaattori Rubion kysymykseen, onko Ukrainalla biologisia tai kemiallisia aseita. Nuland kertoi, että ”olemme (ulkoministeriö) melko huolestuneita siitä, että venäläiset joukot saattavat pyrkiä saamaan ne hallintaansa, joten työskentelemme ukrainalaisten kanssa sen suhteen, kuinka he voivat estää näiden tutkimusmateriaalien joutumisen Venäjän joukkojen haltuun, jos nämä lähestyvät (laitoksia).

Tätä ennen Venäjä ja mm Kiina ovat levittäneet väitteitä, että Yhdysvalloilla ja puolustusliitto NATO:lla on ”biologisia tutkimuslaitoksia”, jotka toimivat Ukrainassa: ”Ukrainalaisten juoni biologisten aseiden vapauttamisesta, Naton koordinoidessa.” Väite liittyy hyvin disinformaatiopitoiseen vyyhteen Ukrainan kauhistuttavista hyökkäyssuunnitelmista Venäjää vastaan.

Ukrainan alueella olevat ”tutkimuslaitokset” näyttävät olevan perintöä Neuvostoliiton ajoilla, jolla oli maailman laajamittaisin bioase-tutkimusohjelma. Venäjä on syyttänyt Ukrainaa ”todisteiden tuhoamisesta” venäläisten joukkojen lähestyessä näitä laitoksia. Nuland taas ilmaisee huolen materiaalin joutumisesta venäläisten käsiin.

Väitteiden mukaan laitoksissa on säilytetty erilaisia taudinaiheuttajia , kuten rutto, pernarutto, tularemia, ja kolera. Venäjä väittää laboratorioiden lolevan kontakteissa Pentagonin puolustusuhkien vähentämisvirastoon DTRA:an.

Robert Pope, DTRA:n Cooperative Threat Reduction Programme -ohjelmasta, kertoi lehdelle että joissakin (Ukrainan) laboratorioissa saattaa olla vielä jäljellä Neuvostoliiton bioaseohjelmasta peräisin olevia taudinaiheuttajia (edellä mainitut). ”En yllättyisi, jos joissakin näistä laboratorioista olevista kantakokoelmista olisi vielä patogeenikantoja, jotka ulottuvat aina tuon ohjelman alkuperille asti”,  sanoi Pope. Yhdysvaltain hallitus on Popen ohjelman puitteissa työskennellyt 26 laitoksen kanssa Ukrainassa ja antanut suoraa aineellista tukea kuudelle niistä. Tutkija kiistää ohjelman bioase-suuntautumisen:

Vaikka Venäjän pitkäaikainen disinformaatiokampanja on maalannut kuvan Yhdysvaltojen sotilaslaboratorioiden verkostosta Ukrainassa, Georgiassa ja muissa entisissä Neuvostoliiton tasavalloissa, jotka ovat mukana bioaseissa tai riskitutkimuksessa, Pope sanoi, että laboratoriot harjoittavat rauhanomaista tieteellistä tutkimusta ja tautien seurantaa. Ulkopuoliset asiantuntijat ovat myös sanoneet, että Popen ohjelma ei ole salainen bioaseiden operaatio.

Neuvostoliiton bioase-ohjelma, Biopreparat-instituutti, menetti vuoden 1991 jälkeen suurimman osan kymmenistätuhansista työntekijöistään, kun suurvalta lakkasi olemasta. Ohjelman johtajan, Geidar Alibekin, myöhemmistä työpaikoista on ristiriitaista tietoa. Laboratorioita kuitenkin jäi jäljelle, -ilmeisesti vähän sinne sun tänne, Ukrainaankin. On mielenkiintoista, että Yhdysvallat on ollut kiinnostunut -turvallisuusuhkien torjumiseksi- näistä megalomaanisen bioase-projektin jäänteistä.

The Epoch Times (linkeissä) ei saanut vastauksia lisäkysymyksiinsä ulkoministeriöltä eikä Pentagonistakaan.

Entä ydinmateriaali?

Ukrainassa sotaa käyvät venäläiset joukot ovat Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n mukaan ampuneet ainakin kerran kohti ydinmateriaalia sisältävää kohdetta Zaporizhzhiassa -aiheuttaen tulipalon- ja Tsernobylin kapseloidusta ydinonnettomuuskohteesta ei tule enää valvontatietoa IAEA:lle. Vaaralliset materiaalit ovat erittäin vaarallisia sotatoimialueella.

Luettavaa:


Videon jakaminen: RT 09.03. 2022.

7 Comments

 1. Hattu päästä ja mietitään
  9.3.2022 14:06

  Näinhan se on. Me emme oikeasti tiedä mitä sielä on koska olemme propagandakoneistojen voimakkaassa mediatulessa. Mutta kuten se että sodassa ensmimmäisenä tapetaan totuus, niin myös lopussa hyvät voittavat aina pahat.

  Varmaa on että jokaisella maalla on jonkinasteinen biolaboratorio. Niin myös Suomessa. Mutta mitä se tekee, kuka tutkiuksen maksaa ja mite tuloksia hyödynnetään.

  Itse olen toistaiseksi taipuvainen uskomaan siihen että Kazakstanista löytyi biolaboratorio josta Venäjä ei tiennyt. Se on täysin mahdollista kun nyt katsoo rintamalle rahdattavaa kalustoa. Sana ”ryssiä” sai ihan uuden merkityksen.

  Ukrainan konfliktin ensimmäisinä päivinä näkyi video jossa oli kirkas tulipallo ja sen yläpuolella sienipilvi. Ja ne muutamat ”haituvat” jotka kaartuvat keskustasta ulospäin, ne paloivat minuutin tai kaksi. Oliko se sitten ammusvarasto vaiko se biologinen tutkimsasema. Se selvinnee 75 vuoden päästä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   9.3.2022 14:38

   Biopreparat toimi mm. Kazakhstanissa.

   Vastaa
   1. Hattu päästä ja mietitään
    9.3.2022 18:16

    Tästä foorumista on kasvamassa ihan oikesti tiedonälitskanava. Olen pari kertaa saanut palautetta kielenkäytöstä ja koittanut parantaa tapani. Toisinaan tulee vielä ylilyöntejä, mutta pyrin koko ajan parantamaan.

    Niin on myös kasvanut toimitus merkittävästi näinä vuosina. Ei olla MV:n eikä Marcon linjoilla. Saati kansalaisen tai Partisaanin. Minusta myös PT:tä on ohjattu vähän sivuraiteille. Mutta nämä ovat vain minun henkilökohtaisia mielipiteitäni.

    Vielä kun toimitus saisi tietoa asioista niiden lähteiltä niin ei tarvisi olla muiden medioiden varassa. Voi olla että onkin omia lähetitä.

    Yhtä kaikki, pyritään tiedon jakamiseen ja mahdollisimman vähään juupas-eipäs väittelyyn. Sillä koskaan minkään muun asian puolesta ei ole sodittu niin paljon kuin rauhan. Ja rauhaa turvataan aina aseilla. Minusta se joka varustautuu, se pelkää jotain.

    Sodassahan ei yleensä ole juri mitään tutkittavaa ai merkittävää. Asiat jotka unsein pitkältä ajaltakin johtivat sotaa ovat niitä merkittävämpiä. Siksi nyt pitäisi katsella tapahtumia viimeisten 20 vuoden ajalta. Sieltä löytyy niitä juurisyitä.

    Vastaa
 2. Eira Vanhalakka
  9.3.2022 14:39
  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  15.3.2022 05:54

  Siirränkin tämän tänne;

  Risto Koivula · 3 t ·
  ” FAKTATAULUKKO
  Puolustusministeriön yhteistyöuhkien vähentämisohjelma -Biologisen uhan vähentämisohjelman toiminta Ukrainassa yleiskatsaus: Biologisen uhkien vähentämisohjelma (BTRP), osa puolustusministeriön yhteistyöuhan vähentämistä (CT R) Ohjelman toteuttaa Puolustusuhkien vähentämisvirasto (DTRA). BTRP on vuodesta 2005 lähtien toiminut yhteistyössä Ukrainan hallituksen kanssa tukeakseen rauhanomaisia ja turvallisia biologisia havaitsemis- ja diagnostisia valmiuksia sekä vähentääkseen patogeenien aiheuttamia uhkia. Keskeiset faktat:
  Julkiset terveysasemat ja biologiset laboratoriot ympäri maailmaa ylläpitävät ja tutkivat patogeenejä voidakseen vahvistaa sairauksien puhkeamista ja parantaa varhaista havaitsemista ja diagnostisia valmiuksia. Näissä laitoksissa käytetään erityisiä patogeenejä, koska ne ovat endeemisiä kotimaassaan tai koska ne ovat vaarassa levitä muista maista. Kaikilla Maailman terveysjärjestön (WHO) kansainvälisten terveyssääntöjen(IHR)(2005) jäsenmailla on oltava tällaiset valmiudet havaita ja vastata niihin. Tämä on perusvalmius kansalliseen terveysturvallisuuteen.
  Yhdysvallat on sijoittanut BTRP:n kautta noin 200 miljoonaa $ Ukrainaan vuodesta 2005 alkaen tukeneet 46 ukrainalaista laboratoriota, terveysasemia ja diagnostiikkapaikkaa. BTRP on parantanut Ukrainan biologista turvallisuutta, turvallisuutta ja valvontaa sekä ihmisten että eläinten terveydelle. Tukemalla turvallisempaa ja tehokkaampaa taudin havaitsemista tämä apu paransi suoraan Ukrainan COVID-19-vastausta. BTRP tekee yhteistyötä Maailman terveysjärjestön, Maailman eläintautijärjestön, Yhdysvaltain tautienhallinta- ja ehkäisykeskusten ja muiden terveyslaitosten kanssa tämän avun antamisessa.
  Puolustusministeriön CTR-ohjelma aloitti biologisen työnsä Ukrainan kanssa vähentääkseen entisen Neuvostoliiton laittomien biologisten aseiden ohjelman aiheuttamaa riskiä, joka jätti Neuvostoliiton seuraajavaltioille turvaamattomia biologisia materiaaleja Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Puolustusministeriön CTR-ohjelma tekee yhteistyötä monien kumppanimaiden kanssa vähentääkseen uhkaa, että patogeenejä voidaan käyttää väärin, varastaa tai vapauttaa vahingossa. Puolustusministeriö teki jopa tiivistä yhteistyötä Venäjän kanssa ja Venäjän sisällä Venäjän omistamissa laboratorioissa vuoteen 2014 asti.
  Puolustusministeriö CTR on tehnyt yhteistyötä ja rauhanomaisesti Ukrainan hallituksen kanssa lisätäkseen bioturvallisuutta ja bioturvallisuutta näillä paikoilla varmistaakseen, etteivät taudinaiheuttajat aiheuta riskiä Ukrainan tai alueen ihmisille. Puolustusministeriön tarjoamat bioturvallisuus- ja bioturvallisuuskapasiteetit ovat WHO:n IHR:n vaatimat valmiudet.
  Puolustusministeriö CTR on säilyttänyt suhteensa Ukrainaan nykypäivään asti, ja Ukraina käyttää Yhdysvaltojen ja muiden kumppaneiden tarjoamia laboratorioparannuksia tukeakseen laajempia yleisiä ja eläinlääkinnällisiä tavoitteita, kuten seuraavien COVID-19:n edeltäjä, valmistautuminen ja hallitseminen afrikkalaista sikaruttoa, joka auttoi ukrainalaista maanviljelijät suojelevat laumojaan tartuntataudeilta ja suojelevat Ukrainan elintarvikevarantoa – vain mainitakseni muutaman tämän kumppanuuden monista hyödyistä.
  BTRP tekee yhteistyötä Ukrainan terveysministeriön ja maatalousministeriön eläinlääketieteen valtionkomitean ja maataloustieteiden Academy of Agrarian Sciences kanssa, ja sillä on rajoitetusti yhteyksiä puolustusministeriön kanssa vain mobiilidiagnoosin tarjoamiseen tic laboratoriot tarjoavat apua paikan päällä kansanterveydellisessä hätätilanteessa.
  Ukrainan hallitus omistaa ja ylläpitää Ukrainan laboratorioita. Puolustusministeriö osallistuu laajempaan kansainväliseen kumppanuuteen, johon kuuluvat Ukrainan hallitus, kansainväliset järjestöt, kuten WHO, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö sekä muut ulkomaiset kumppanit Ukrainan abilin parantamiseksi ty turvallisesti ja tehokkaasti havaitsemaan ja raportoimaan tautiepidemioista.
  Tutkijoita kannustetaan julkaisemaan tutkimustuloksia, yhteistyökumppaneita kansainvälisten kollegoiden kanssa ja jakamaan laajasti tutkimuksiaan ja kansanterveydellisiä löytöjään. Nämä laitokset toimivat eri puolilla maailmaa vastaavassa kapasiteetissa kuin valtion ja paikalliset kansanterveys- ja tutkimuslaboratoriot. Lisäksi kaikkiin Yhdysvaltojen tarjoamiin laitteisiin ja koulutuksiin, myös puolustusministeriöstä, sovelletaan Yhdysvaltain vientivalvontaprosesseja, tarkastuksia, hankintoja koskevia lakeja ja asetuksia, joilla varmistetaan avoimuus ja noudattaminen sekä Yhdysvaltain että kansainvälisen kanssa Terveysmääräykset.
  BTRP:n painopistealueet Ukrainassa ovat auttaa heitä vahvistamaan ja turvaamaan taudinaiheuttajia ja jatkamaan sen varmistamista, että Ukraina voi havaita ja raportoida tautiepidemioista ennen kuin ne aiheuttavat turvallisuus- tai vakausuhkia.
  Venäjä otti laittomasti haltuunsa kaksi ukrainalaisomistuksessa olevaa laboratoriota, jotka BTRP paransi vuonna 2014 ja kieltää edelleen Ukrainalta pääsyn näihin laitoksiin.
  Sen jälkeen kun Venäjä aloitti laittoman hyökkäyksen Ukrainaan, Ukrainan terveysministeriö määräsi vastuullisesti näytteiden turvallisen ja turvallisen hävittämisen. Nämä toimet rajoittavat taudinaiheuttajien vahingossa vapautumisen vaaraa, jos Venäjän sotilaalliset hyökkäyslaboratoriot ovat todellinen huolenaihe, koska ne ovat hyökänneet Ukrainan ydinvoimaloihin ja tutkimuslaitoksiin.
  Näytteiden asianmukainen hävittäminen sodan aikana kuvastaa ukrainalaisten vastuullista käytöstä suojella Ukrainan kansaa ja kansainvälistä yhteisöä mahdolliselta vahingossa tapahtuvalta altistumiselta Venäjän vastuuttomien toimien vuoksi.
  Venäjä levittää päivittäin väärää tietoa BTRP:n laboratorio- ja valmiuksien kehittämispyrkimyksiin entisissä Neuvostoliiton maissa – väittäen virheellisesti, että Yhdysvallat.
  Puolustusministeriön tukea käytetään biologisten aseiden kehittämiseen. Toisin kuin Venäjä, Yhdysvallat ja Ukraina eivät kehitä biologisia aseita ja noudattavat täysimääräisesti biologisten aseiden yleissopimusta. 11. maaliskuuta 2022 alkaen
  https://media.defense.gov/…/FACT-SHEET-THE-DEPARTMENT-OF…
  · ·
  MEDIA.DEFENSE.GOV
  media.defense.gov

  Vastaa
 4. Jepulisjepsis
  23.3.2022 23:29

  Nuo Ukrainan bioaselaboratoriot – mistä täälläkin kirjoitellaan – kuuluu sarjaan ”Saddamin joukkotuhoaseet”.

  Kyllä kaikki tietää sen, että ihminen ei pysty luomaan/muokkaamaan elävää solua, virusta tai bakteeria. Kyllä vaan myös nämä BIOASELABORATORIOT ovat hoax.
  Myös Venäjä osaa siis kusettaa näillä satutarinoilla ja te uskotte näihin satuihin? Ensin ne väitti, että vihollinen tavoittelee ydinasetta: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008651874.html

  Mutta kun tuo ydinase -satu ei mennyt läpi – sitä piti päivittää ajan hengen mukaiseksi eli alettiin puhumaan bioaseista. Nyt on vaan modernia puhua bioaseista joukkotuhoaseiden sijaan. Nyt satua bioaseista hoetaan ajan hengen mukaisesti – tottakai – täällä vaihtoehtomedian puolella.

  Ohessa muistutuksena tätä samaa pelonlietsonta narratiivia 2000- luvun alusta. Narratiivi on edelleen sama. Nyt asialla on Venäjä ja tämäkin vaihtoehtomedia (näköjään teette yhteistyötä!);
  https://youtu.be/XPBN1zu80jI

  Todellisuudessa;
  Ihmistietämys on vielä hyvin kaukana siitä, että pystyttäisin tekemään joku ”virus/bakteerimanipulaatio”, kun edes eläviä soluja ei pystytä muokkaamaan/tekemään. Ei edes pientä osaa solusta. Jopa keinotekoisen solukalvon tekeminen on ihmiselle täysi mahdottomuus. Kaikki tämä pitää ENSIN osata, ennen jonkinlaisen bioaseen tekemistä!

  Elävän aineksen muokkaaminen voi tapahtua ainoastaan risteyttämällä – tätä se geenimanipulaatio oikeasti on. Muunlainen geenien manipulointi on huuhaata. Geenirihman leveys (2nm) on huomattavasti pienempi – mitä näkyvän valon aallonpituus (380–750 nm. ). Eli sitä geenirihmaa joutuisi operoimaan sokkona.

  Elektronimikroskoopin avulla ei voi muokkailla/kuvata elävää organismia, koska se elektronisäteen kuumuus tuhoaa kaiken orgaanisen aineksen heti. Millä siis varmennat geenimuokkauksesi? Sokkona! Entä jos tuli ”ohjelmointi” -virhe? Jopa yksittäisen solun valokuvaaminen tuntuu olevan vaikeata. Se on niin pieni. Ne pallerot joita näemme elektronimikroskooppikuvissa – joita esimerkiksi eksosomeiksi sanotaan – ovat vain sitä palanutta solukkoa joka syntyy siinä elektronimikroskooppi kuvausprosessissa. Sellaisia mitä niissä kuvissa näkyy – ei ole olemassa elävässä ihmisessä!

  Ulkomaisissa vaihtoehtomedioissa on jo yleistä tietoa, että bakteerit ja virukset eivät ole taudin aiheuttajia. Mutta täällä eletään vielä jossain harhoissa! Ihminen ei pysty luomaan mitään muita ”bioaseita” kuin erilaiset myrkyt. Esim. Cola-juomien aspartaami. Ei ole mitään tarttuvia tauteja. Täten myös bioase on mahdottomuus. Ainoa bioase on ihminen itse ja nämä todellisuudesta irtautuneet vaihtoehtomediat!

  Täällä on dokkari jossa selitetään koko tämä patogeenihuijaus – perusteellisesti. Kuvien kera. Oppikaa ja herätkää!
  https://paradigmshift.uscreen.io/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.3.2022 00:39

   Nulandin lausunnossa ei puhuta bioaseista, laboratorioista kylläkin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top