Tihuanalaiset protestoivat ”siirtolaiskaravaania” vastaan, USA:n rajavartijat ottivat kiinni jo tusinan verran (VIDEO)

Väkivallan uhkaa on ilmassa Mexikon-USA:n rajan eteläpuolella Tihuanan kaupungissa: Kaupunkilaiset haluavat ns. siirtolaiskaravaanin poistuvan kotiseudultaan aiheuttamasta häiriötä. Hondurasista ja Salvadorista busseilla tuotuja USA:n puolelle pyrkijöitä odottaa myös rajavartiosto, jolla on tiukat ohjeet.

Presidentti Donald Trumpin lausunto, jonka mukaan USA:sta turvapaikkaa hakevien on tultava maahan laillisia reittejä, ei ole estänyt yrityksiä ylittää raja omatoimisesti. Uutiset kertovat kahdesta tapauksesta, joissa USA:n viranomaiset ovat ottaneet kiinni rajanylittäjiä, tosin vielä pieniä ryhmiä, keskiviikko-yönä.

Tihuanan (Tijuana) paikallisten asukkaiden ja ”siirtolaisten” välinen konfrontaatio näkyi jo bussien saapuessa Mexikon valtion ja paikallishallinnon järjestämään majoituspaikkaan Playas de Tijuanassa, jossa on jokin halli täynnä patjoja pitkin lattiaa. Paikalliset kerääntyivät vastaanottamaan busseja, mukanaan Mexikon lippuja ja laulaen kansallislaulua.

Tämä ei ollut tervetuloa-toivotus, vaan tervemenoa.

Ensimmäiset siirtolaiskaravaanilaiset saapuivat rajaseudulle kaksi päivää sitten. Heitä on nyt Tihuanassa noin 2000, ja lisää odotetaan.

Asiasta kirjoitti tänään Sputnik News.

Asetus turvapaikan eväämisestä laittomasti Yhdysvaltoihin tulleilta on allekirjoitettu tänään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top