Timo Soini: Ei me olla mitään allekirjoittamassa

Ulkoministeri Timon Soini (sin) vastasi eilen (08.11.) kansanedustaja Laura Huhtasaaren (PS) kysymykseen joulukuussa YK:n huippukokouksessa Marrakeshissa allekirjoitettavasta YK:n siirtolaisuus-asiakirjasta seuraavasti:

Timo Soini:

”Tässähän ei ole kysymys sopimuksesta. Tämä on kansainvälisesti neuvoteltu asiakirja. Väitättekö että sitä ollaan allekirjoittamassa jossakin? Ei sitä olla allekirjoittamassa. (Se) menee normaalin YK:n menettelyn mukaisesti YK:n yleiskokouksessa päätöslauselmamenettelyllä äänestykseen.”

Muualla Euroopassa ja maailmalla GCM:stä keskustellaan allekirjoitettavana sopimuksena, kuten Pertti Rönkkö kertoo:

Saksan liittopäivät on sensuroinut kansalaisten YK:n siirtolaissopimukseen liittyneet aloitteet (19 kpl), BZ-lehti kirjoittaa. Sensuroituihin kuuluu mm aloite, jossa esitetään, että liittopäivät käsittelisi sopimuksen. Liittopäivät perustelee sensurointia lehden mukaan sillä, että ne vaarantavat „kulttuurin kansainvälisyyden“. BZ-lehti kysyy myös sopimuksen luonteesta. Virallisesti toistetaan, että sopimus vain linjaa mutta ei velvoita. Lehti on kuitenkin löytänyt 32-sivuisesta sopimustekstistä 157 kohtaa, jotka velvoittavat allekirjoittajia toimimaan tietyllä tavalla.

BZ 07.11.2018: Bundestag zensiert Petitionen der Bürger zum UNO-Migrationspakt.

Pertti Rönkkö Facebookissa 07.11.2018.

Meillä on nyt tapaus, jossa koko maailma odottaa YK:n jäsenmaiden johtajia kuukauden päästä Marrakeshiin, ja että jotkut heistä allekirjoittavat GCM-propushkan (kun ei saa sanoa #sopimus), mutta toiset (USA, Unkari, Tsekki, Kroatia, Australia, Itävalta, jne.) eivät allekirjoita. Timo Soini on eduskunnan edessä kertonut, että GCM meneekin YK:n yleiskokoukseen, joka pidetään New Yorkissa, ja se käsitellään siellä päätöslauselma-ehdotuksena.

Meillä on nyt kaksi versiota, jotka sulkevat toisensa pois. Muistelemme että ”loikkarit ovat luusereita”, vai miten se meni?

Soinin ja Huhtasaaren väittely tallenteessa kohdassa 00:18:05/o3:57:02 -paikkeilla.

Videolähetyksen tuottaa: Eduskunta ja DC Events Oy

Ville Tavio: On ne jotain allekirjoittamassa

5 Comments

 1. Nestori Lundahl
  9.11.2018 18:00

  Tinkimättömästä rehellisyydestään tunnetun ulkoministeri Soinin mukaan kyseessä ei ole allekirjoitettava sopimus vaan ”hyväksyttävä compact”.
  Näin ollen Suomen hallituksen edustajat vain piipahtavat Marokossa tai New Yorkissa tai jossain 11.12.2018 hyväksymässä puuterirasian tai pikkuauton, mutta eivät missään tapauksessa mitään sopimusta.
  Eihän tässä mitään salailua tai epäselvää ole.
  Kuten ei tässäkään:
  https://www.adressit.com/adressi_globaalin_massamaahanmuuttosopimuksen_hylkaamiseksi

  Vastaa
 2. Minä
  10.11.2018 00:50

  Jos Soinin mielestä ei olla mitään allekirjoittamassa, niin miksi useat maat ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta? Soini voisi kai valistaa niitä, kun eivät ole oikein ymmärtäneet, että mitään ei olla allekirjoittamassa. Kumman monet maat ovat käsittäneet asian ihan väärin.

  Vastaa
 3. Karri Nyman
  10.11.2018 04:52

  Maanpetturit joutuivat ennemuinoin kaulan venytykseen. Nykyään saa kultaisen kädenpuristuksen ja palkkio viran pankki laitoksesta tai vast.
  Tyyntä myrsyn edellä.
  Sitten kun kansa nousee sängyn alta, on veriset paikat monelle, ja se päivä vielä tulee. Varmasti.
  Mailmaa ajetaan paskemmaksi, niin varmasti tulee sisällis sotia ja muita kapinoita. Vaan milloin?

  Vastaa
 4. Matti
  10.11.2018 22:34

  Soini jää historiaan patlogisena valehtelijana ja suomalaisten petkuttajana. Erikoinen tapaus, saaneekohan ohjeistuksensa suoraan jesuiitta järjestöltä vai mistä? Luulin jo, että olisi syönyt itsensä kuoliaaksi, kun joutui sairaslomalle mutta vielä mitä. Sama kansan harhauttaminen jatkuu niinkuin aina, onneksi on vaalit tulossa eikä tästä ukosta kuulla enää mitään, koskaan toivottavasti…

  Vastaa
 5. Martti Korpiranta
  11.11.2018 09:16

  Tämä herra Soini voisi jo siirtyä kulissien taakse ennen kuin vielä enemmän munaa itsensä ja Sipilän hallituksen. Luottamus näihin kyseisiin herroihin on mennyt jo aikaa sitten. Mitään hyvää Sipilän hallitus ei tule saamaan aikaiseksi. Päinvastoin. Sen todistaa tämä Soinin kieroilu ja ylimielinen asenne. 😎

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top