Timo Soini: Jatkaa ulkoministerinä vai ”reimariksi Rautaveteen”

Ulkoministeri Timo Soinin periaatteellinen abortinvastainen kanta punnitaan eduskunnassa. Hän kommentoi itseensä kohdistuvaa tulevaa epäluottamuslauseäänestystä plokissaan 7.9 ja 8.9.2018.

Timo Soini 7.9.18:

”Punavihreä oppositio, johon RKP näyttää henkisesti liittyneen, mittauttaa kannatukseni epäluottamuslauseäänestyksessä.”

Soini toteaa myös ilolla ja tyytyväisyydellä, että (PS) ja (KD) eivät ole mukana esittämässä epäluottamuslausetta: ”Kiitos heille sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapauden puolustamisesta.”
Soinin mielestä ”kysymys  on vaan politiikasta. Sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapaudesta. Ja siitä voiko vakaumuksellinen katolinen kristitty toimia Suomen ulkoministerinä armon vuonna 2018.

Soini jatkaa: ”Se on iso kysymys. Vastaus saadaan Eduskunnan istunnossa.”

8.9.18 plokkauksessa saakin SDP huomion, ei ehkä heille mieluisan.

”SDP astui syvään kuoppaan lähtiessään ampumaan hyttystä tykillä.”

”SDP on puolue, jolla on kokemusta ulkopolitiikan käyttämisestä sisäpolitiikan lyömäaseena myös ottavana osapuolena”, lukekaa vaikka Lasse Lehtisen mainioita kirjoja, hän jatkaa.

Soini arvostelee SDP:tä erityisesti sortumisesta alamittaiseen taktikointiin: Ministerin mielestä pikkukikkailu ei sovi potentiaaliselle pääministeripuolueelle. Soinin mukaan SDP putosi tällä tempulla samaan sarjaan Touko Aallon (VIH) ja Paavo Arhinmäen (VS) kanssa. Soini muistuttaa myös, että ”SDP kolhi itseään niin sanotussa Lista- kohussa, jossa ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtman kunnostautui kyselytuntien puheenvuorojen jakamisyrityksessä omassa ryhmässä.

08.09. ploggauksensa Timo Soini päättää leikkimielisesti:

Sastamalassa on hieno syysaamu. Sopiva ilma mennä Rautaveteen uimaan tai seistä vedessä reimarina. Jacob Södermania soveltaen voi sanoa, että tätä näkymää ei ainakaan sosiaalidemokraattinen kunnallisjärjestö ole luonut. Joten ei se voi sitä poiskaan ottaa.

Plokit kokonaisuudessaan:

SDP astui syvään kuoppaan

Verimitta ministeristä

3 Comments

 1. Pertti Grandell
  9.9.2018 15:14

  siinä on parempikin puhuja. suurin saasta ja takinkääntäjä mitä on puheista ja lupauksista, puhua osaa mutta tuuliviiri on……pidettiin euroopan vaarallisempana politiikkona, mutta kääntyihän se takki tun sai tarpeeksi massii….

  Vastaa
 2. Daavid
  11.9.2018 04:12

  Kummallista että Perussuomalaiset eivät lähde näpäyttämään Soinia. Voisi olla hyvinkin mahdollista, että hallituspuolueista Kokoomuksen edustajia äänestäisi Soinia vastaan ja tämä suunsoittaja saataisiin vihdoin kammettua ministerin paikaltaan. Ei tarvitsisi edes olla eri mieltäkään abortista, mutta ulkoministeristä. Ei Al Caponeakaan linnaan murhista saatu, vaan veronkierrosta.

  Herääkin kysymys, että hajosiko se PS ihan aidosti?

  Vastaa
 3. Karri Nyman
  3.10.2018 03:54

  Jos Soini menee järveen, se on isomman luokan ympäristö rikos. Ei sontaa vesistöön!!
  Tämän takia itämeri saastuu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top