”Todisteita vaalipetoksista ei ole”, mutta niiden esittäjät altistetaan painostukselle

Michiganin oikeusministeri Dana Nessel (dem) kertoi maanantaina, että Antrim Countyn (piirikunnan) vaalipetosepäily-asiassa todistajanlausunnon antaneiden asiantuntijoiden henkilötietojen salauspyyntö hylätään, ja nimet vapautetaan julkisuuteen. Ratkaisulla saattaa olla merkitystä eräiden muiden osavaltioiden ja piirikuntien keskeneräisille vaalimenettelyyn kohdistuneiden moitteiden tutkinnalle.

Päätöksen nimiä koskevan sulkuhakemuksen hylkäämisestä teki Michiganin 13. piirioikeuden tuomari Kevin Elsenheimer  maanantaina: Osavaltio voi julkaista Antrim Countyn presidentinvaali-menettelyä koskevassa tutkinnassa kuultujen tutkijoiden nimet. Tutkinta tehtiin presidentinvaaleissa 03.11. käytettyihin äänestyskoneisiin ja ohjelmistoihin.

Kantajan William Baileyn edustaja Matthew DePerno jätti tuomari Elsenheimerille joulukuussa haasteen, jossa hän vaati todistajina kuultujen asiantuntijoiden nimien ja ammattia, työnantajaa ja koulutusta koskevien tietojen salaamista turvallisuussyistä. Michiganin osavaltion apulaisoikeusministeri Erik Grill otti kantaa DePernon vaatimusta vastaan. Grillin mukaan tiedot kuultujen tutkijoiden ammattikokemuksesta, työpaikoista, etc. ovat tarpeellisia heidän lausuntojensa arvioimiseksi. Todistajat ovat ohjelmoinnin ja tietojenkäsittelyn ammattilaisia. DePerno katsoi, että nämä tiedot altistavat todistajat kielteisille seurauksille.

”Kantaja ja rikostekninen ryhmä pelkäävät, että nimien ja henkilötietojen (kuten ansioluettelon, osoitteen ja työnantajan) paljastaminen vahingoittaa rikostutkijoita”, DePerno kirjoitti kanteessaan. Maanantaina (11.01.) tehty päätös salaa kuitenkin todistajien postiosoitteet ja puhelinnumerot.

Asianajaja DePernon kokoama asiantuntijaryhmä suoritti William Baileyn kanteessaan vaatiman rikostutkinnan Antrimin piirikunnassa joulukuussa 2020. Heidän raporttinsa mukaan piirikunnassa käytetystä Dominion Voting Systemsin äänestysjärjestelmästä löytyi ”tarkoituksellisesti suunnitelluilta vaikuttavia virheitä, jotka mahdollistivat järjestelmällisiä petoksia, ja vaikuttamisen vaalien tuloksiin”. Asiantuntijaryhmä suositti loppupäätelmässään, että Antrim Countyn vaalitulosta ei olisi pitänyt sertifioida (hyväksyä viralliseksi).

Tiimin jäsenistä toistaiseksi julkisesti tiedossa vain sen johtaja, Russell Ramsland Jr.. Hän on Allied Security Operations Group -yhtiön perustaja. Dominion, jonka äänestys- ja ääntenlaskenta-tekniikkaa käytetään 28:ssa osavaltiossa, on kiistänyt raportin. Yhdysvalloissa nyt vallitsevassa puolihysteerisessä ilmapiirissä ei ole edullista kenellekään tietojenkäsittelyn ammattilaiselle tai mm. tilastomatematiikan asiantuntijalle tulla tunnetuksi osallistumisesta ääntenlaskentaan tms. kohdistuviin tutkimuksiin, oli tutkinnan tulos mikä hyvänsä.

Useat Big Tech -toimijat, kuten Youtube, Facebook ja Twitter ovat ilmaisseet epäsuopeutensa vaalipetostodisteiden jakamiselle palvelunsa kautta, ja poistavansa jo julkaistuja viestejä ja videoita. Konservatiivisista lehdistä ja viranomais-asiakirjoista (linkeissä) löytää kuitenkin yksityiskohtaista tietoa.

”Tärkeintä ei ole, kuka saa äänet, vaan kuka laskee äänet.”

Luettavaa:

Loppukevennys:

”Kuulin, että Capitoliin tunkeutujat varastivat Nacy Pelosin tietokoneen” ”Kauheeta!” ”Niinpä, sen mukana menivät vaalien tulokset.” ”Hui, -mutta nehän on jo julkaistu, ei mitään vahinkoa?” ”-Ne olivatkin seuraavien vaalien tulokset.”

3 Comments

 1. Jsn
  14.1.2021 10:55

  Wisconsin laskennassa tapahtui vielä suurempi vertikaalihyppäys, eli laskentakone ”löysi” hetkessä kymmeniä tuhansia Bidenin ääniä. En edes ole mikään Trump-fani, mutta se, että koko maailma lakaisee tämän maton alle herättää pelkoa ja ahdistusta. Lännessä on kokonaan luovuttu sellaisesta käsitteestä kuin totuus, ja korvattu se käsitteellä ” minun mielipiteeni on totuus”. Numerot ja tilastotiede eivät valehtele, mutta suurelle yleisölle ne taitavat olla liian monimutkaisia/tylsiä asioita, ja suurin osa niistä jotain ymmärtävistä sivuuttaa ne Trump-inhossaan. Länsi on suksimassa samalle suolle missä itä jo on, joten Suomen pitäisi nyt ottaa oma kurssi ja lopettaa se perässähiihtely.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2021 12:39

   Selvittämättömät vaalipetos-epäilyt ovat taakka aloittavalle presidentille Bidenille. Aika tyhmää lakaista maton alle: Siellä ne pysyvät ainakin neljä vuotta.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   14.1.2021 16:31

   Ääntenlaskennassa oli tosiaan poikkeamia tilastollisesta todennäköisyydestä, mikä sopii hyvin siihen tietoon että postiääni-lappuja ilmaantui tuntemattomista lähteistä, so. äänestyslippujen alkuperää ei voida tunnistaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top