Tohmajärvi: Poliisi pysäytti ampumalla moottorisahamiehen

Tohmajärvellä tapahtui eilen (21.12.) perhedraama, joka sai eeppisiä ulottuvuuksia: Pahoinpideltyään puolisonsa mies oli uhannut poliisipartiota käynnistetyllä moottorisahalla. Tilanteen rauhoittamisessa jouduttiin käyttämään ampuma-asetta. (kuvituskuva)

Tapahtumapaikka oli vapaa-ajan asunto, jossa oli paikalla 42-vuotias kontiolahtelainen mies, hänen puolisonsa ja kolme heidän poikaansa. Poliisi sai ilmoituksen meneillään olevasta tapahtumasta klo. 21.12. Partion ehtiessä paikalle mies odotti heitä pihalla moottorisahaa päristellen, ja poliiseja kohti edeten. Käskystä huolimatta mies ei pysähtynyt.

Poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta miehen toiminnan pysäyttämiseksi. Laukaus osui miehen ylävartaloon.
Poliisin aseenkäytön kohteeksi joutuneen miehen tilasta poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa. Hänet toimitettiin heti tapahtuman jälkeen hoidettavaksi Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Tapausta tutkitaan tekijän osalta perheeseen kohdistuneena pahoinpitelynä ja poliisiin kohdistuneena murhayrityksenä. Poliisin aseenkäyttö tutkitaan kaikissa tapauksissa Valtakunnansyyttäjäviraston toimesta, ja asian ollessa kesken poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Taija Kostamo poliisista kertoo edellisen voimankäyttöä vaatineen tapauksen olleen taksiryöstö viime syksynä (02.09.) Joensuussa, ja sitä edelliset vastaavat tilanteet tapahtuivat Mikkelissä vuosi sitten , ja Joensuussa kaksi vuotta sitten. Poliisi joutuu turvautumaan ampuma-aseeseen yhä hyvin harvoin.

3 Comments

 1. Puolueeton
  22.12.2018 18:18

  Taitamattomasti ammuttu. Ehkä on ollut tarkoitus pysäyttää moottorisaha ampumalla. Eiköhän ilmaan ampuminen olisi pysäyttänyt miehen. Jos poliisille annetaan ase käytettäväksi, kyllä poliisin tulisi hallita käyttö tiukassakin paikassa. Tämä pitäisi testata ennen aselupaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.12.2018 19:21

   Taskuase, jollaisia poliiseille jaetaan, ei auta päällekäyvään henkilöön, ellei ammuta pysäyttävää laukausta. Jos esm. puukkomies pääsee alle 6:n metrin etäisyydelle, poliisin on myöhäistä ampua.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  23.12.2018 00:24

  Epäilty on leikattu sairaalassa, ei välittömässä hengenvaarassa. (tiedotteessa)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top