Törkeä eläinsuojelurikos: Yli tuhat lammasta halal-teurastettu Pohjanmaalla

Eläinsuojeluviranomainen on havainnut Pohjanmaalla törkeän eläinsuojelurikoksen, ja tapaus on ollut puolisen vuotta esitutkinnassa. Keski-ikäistä miestä epäillään 1300:n lampaan teurastamisesta lain kieltämäll tavalla.

Miehen epäillään teurastaneen lampaita siten, että kuolemaan johtava verenlasku on tehty elävälle eläimelle leikkaamalla kurkku auki ilman tainnutusta. Tämän tyyppinen lopettamistapa on eläimelle raakaa ja julmaa ja aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa.

Pääepäilty on ollut vangittuna, neljä muuta epäiltyä kiinniotettuina tai pidätettyinä. Kymmentä lammastilallista epäillään avunannosta törkeään eläinsuojelurikokseen: Heidän epäillään mahdollistaneen lainvastaiset teurastukset myymällä pääepäillyille lampaita, ja sallimalla tilojen käytön tähän tarkoituksiin. Osittain teurastukset ovat tapahtuneet muualla, kuin lammastiloilla.

Epäilty laiton toiminta tapahtui vuosina 2016-2020, ja teurastutuiksi arvioidaan 1300 lammasta, ostajien ollessa pääasiassa länsirannikolta. Tekijöitä epäillään myös muista laittomuuksista: Terveysrikoksesta, eläintaudin leviämisvaaran aiheuttamista, eläintunnistamisjärjestelmästä annetun lain rikkomisia, ja ympäristön turmelemisestä hävittämällä teurasjätteet epäasiallisella tavalla.

Ruokavirasto kertoo lampaiden ostajaksi merkityn henkilön, joka ei ole enää rekisteröity eläintenpitäjä, ja on lopettanut lampaidenhoidon jo vuosia sitten mutta hänen tilstunnustaan on käytetty. Ruokaviraston lammasrekisterin mukaan lampaat on merkitty pääasiassa myydyiksi elävinä tälle henkilölle. Pohjanmaan käräjäoikeus  päättää tänään kahden ulkomaalaistaustaisen epäillyn omaisuuden asettamisesta vakuustakavarikkoon. 

 

8 Comments

 1. pöh
  19.1.2021 15:57

  Vihreät joka olevinaan eläinsuojelu puolue, ei ole varmaan kertaakaan arvostellut halal kidutusta vaikka sitä afrikan ja lähi-idän insinöörit on euroopassa harjoittanut jo vuosikymmeniä.

  Vastaa
  1. Anna-Leena
   19.1.2021 17:42
   Vastaa
 2. Minä
  19.1.2021 17:00

  Vitun ä***mit!!!!! Voi Jumalauta!!!!!!!! Senkin siat!!!

  Vastaa
 3. juha.
  19.1.2021 18:53

  Lampailla ei ole tässä tapauksessa oikein paljoa oikeusturvaa. Vallankin kuin vääräuskoinen ”Paimen” on ollut Taivaassa karkeasti arvioiden jo 2000-vuotta.

  Vastaa
 4. Anna-Maria Korhonen
  19.1.2021 19:32

  Jos joku olisi erehtynyt julkaisemaan juttua eläinrakkaasta kansallismielisestä ja hänen tyytyväisen ja hyvinhoidetun näköisistä lemmikeistään, olisivat eläinsuojelijat nostaneet hirveän äläkän. Kuinka viattomia eläinparkoja käytetään rasistisin tarkoituksiin.

  Vastaa
  1. Jeps
   30.3.2021 22:14

   Anna-Maria, Asian ytimeen osut. Eläinsuojelijat tuskin ylistäisi kansalaisia, jotka huolehtivat eläimistä, jos se ei sovi omaan pirtaan. Kyllä huudetaan kovaan ääneen megafoniin eläinten puolesta ja samalla näytetään, kuinka ihanaa on halal hamburger. Onko tässä vasemmiston, feministien ja vegaanien toiminnassa enää mitään järkeä?

   Vastaa
 5. Kalergi-suunnitelma
  19.1.2021 23:48

  Viherkommunistit vaikenevat asiasta!

  Vastaa
 6. Persialainen ateisti Danny
  16.2.2021 09:19

  Tämän kaltaiset tapahtumassa jatkuvasti Itä-Helsingin puhoksen ostarissa. Yöllä teurastetaan ja päivällä myydään.
  Ihmetteleen miksi ei viranomaiset puuttuvat kunnolla??!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top