Trump sanoo: Lopettakaa ääntenlaskenta!

Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump, jonka jatkokaudesta äänestettiin eilen, on twiitannut hyvin jyrkän kannanoton keskusteluun vaalien rehellisyydestä.

Tuoreessa twiitissa Trump täsmentää kantaansa:

Tulemme haastamaan laillisesti kaikki viimeisimmät Bidenin voitoikseen väittämät valtiot äänestäjien pettämisestä ja ja valtiollisten vaalien pettämisestä. Todisteita on riittävästi – tutustu vain mediaan. ME VOITAMME! Amerikka ensin

All of the recent Biden claimed States will be legally challenged by us for Voter Fraud and State Election Fraud. Plenty of proof – just check out the Media. WE WILL WIN! America First!

Repuplikaani-leirin esittämä arvostelu on kohdistunut postiääniin jo ennen varsinaista vaalipäivää. Useasta vaalipiiristä eri osavaltioista on kuulunut raportteja, jotka tukevat kritiikkiä: Äänestysprosentti on ollut yli sadan, postiäänestäjien joukossa on vainajia jotka ovat jo kauan levänneet kirkkomaissa, joidenkin äänestäjien syntymävuodesta laskettu ikä on ollut Metusalemin-luokkaa, ja vaaliluetteloon kirjautumisen päivämäärä on puuttunut tiedoista.

Repuplikaanit ovat epäilleet äänien tehtailua, mutta on myös viitteitä Trumpin puolesta annettujen äänien katoamisesta, ja vaalivirkailijoiden asenteellisuudesta. Näin presidentti twiittasi tunti sitten:

Trump: Pysäyttäkää laskenta.

Presidentti Donald Trump haluaa, ettei vaalihuoneistojen sulkeutumisen jälkeen tulleita ääniä lasketa. Osavaltioista Pohjois-Carolina, Nevada, Pennsylvania, Georgia, Alaska ja Arizona eivät ole vielä ilmoittaneet vaalituloksistaan. Torstain tilanteen mukaan Trump on saamassa 214 valitsijamiestä ja demokraattinen vastaehdokas Joe Biden 264. Voittoon tarvitaan 270 valitsijamiestä.

Kiistasta voi tulla vaikea ja pitkällinen.

Kriittiset some-vaikuttajat ja kansalaisaktivistit ovat tätä mieltä:

Luettavaa:

5 Comments

 1. Orang Utang
  5.11.2020 19:31

  Trumpin ja Bidenin puheiden välillä on kaksi eroa:
  – Trump on vannonut puolustavansa perustuslakia, Biden ei.
  – Kansa on valinnut Trumpin, ei Bideniä, puolustamaan lakia.

  Vastaa
 2. Los6666
  5.11.2020 19:40

  ai jumalauta mitä paskaa, ja kehtaa nää vitun kommarit kutsua itseään demokraateiks…
  samaa sontaa on suomessa, hallituksessa istuu vihervajakit ja vasurimaanpetturit vastoin demokratiaa 🤘🤘🤘🤘🖕

  Vastaa
 3. Puolueeton
  5.11.2020 19:57

  Eikös Neuvostoliitossakin äänestysprosentti ylittänyt sadan?

  Vastaa
 4. Huijaus Huipussaan
  5.11.2020 21:32

  Sosiaalisessa mediassa on ollut merkillisiä videoita esillä, yhdessä demokraattien vaalivirkailijaksi ilmeisesti tunnistettu mies polttaa 26 äänestyslipuketta ja kehuu tyyliin ”tehtiin mitä piti”

  Useissa muissa videoissa näemme kun vaalihuoneistoista poistetaan sertifioituja vaalitarkkailijoita , ja tehdään ”jotain” mitä kukaan ei näe eikä voi tarkistaa , yhdessä tapauksessa ääntenlaskentahuoneiston ikkunatkin peitettiin jollain mustalla ettei vaan kukaan näe ikkunasta sisään – ei ollenkaan epäilyttävää ?

  Lisäksi ainakin kahdessa osavaltiossa (joissa johdossa oli Trump) ilmestyi noin 4:45 aamuyöllä 100 000 -130 000 ääntä joista 100 % Bidenille – ei yhden yhtä ääntä kenellekään muulle ehdokkaalle (Trumpin ja Bidenin lisäksi useissa osavaltioissa voi äänestää myös ainakin 3-4 muutakin ehdokasta ja he ovat saaneet joitain tuhansia hajaääniä)

  Ei ole tilastollisesti millään tavalla mahdollista että PERÄKKÄISIÄ ÄÄNIÄ olisi 100 000 – 130 000 kpl putkeen ”Biden , Biden , Biden x 100 000” Ei vain mitenkään ole. Nyt on huijattu hiukan liian innokkaasti kun ei ole tajuttu että siinä olisi pitänyt myös muille samalla lisätä edes hiukan ääniä, mutta kun ei yhtäkään kappaletta. Näistä 100% Biden äänten lisäyksistä aamuyöllä löytyy monta videotallennetta henkilöiltä jota tubettivat vaalituloksia. Jos tämä menee läpi niin on todella maailma mennyt kieroutuneeksi.

  Vastaa
 5. Jeppe
  5.11.2020 21:43

  https://www.facebook.com/groups/modeling.network/permalink/3435577466561466/

  FAKE NEWS THE ENEMY OF THE FINNISH PEOPLE
  Thank you, Visiting Researcher Maria Annala from the Foreign Policy Institute of Finland – pictured attached –, for correcting the false report by the Yle reporter Esko Varho, pertaining to the U.S. presidential election: http://areena.yle.fi/1-50330895#autoplay=true
  Unlike Varho claims, President Trump did not demand that the vote-counting should be stopped, but – instead – that no votes cast after the legal voting deadline can be accepted.
  However, the U.S. Republicans have demanded better access to election observers in locations where votes are being counted, especially in Pennsylvania, as provided by law, and that the vote-counting in Pennsylvania must be halted until this has been granted.
  In early October 2020, the Yle U.S. correspondent Iida Tikka accused President Trump of lying for him warning of possible problems associated with the mail-in ballots (postal voting) in these elections.
  Since then, Tikka has been forced to report about problems that already have occurred with the mail-in-ballots. So, who is lying, Yle?
  The left-leaning Washington Post fact-checker announced in August 2018 that it had for the first time caught Donald Trump of lying – http://aug.23.18.thetreason.com (pertaining to hush-moneys paid).
  However, turned out that the fact-checker was wrong: http://youtu.be/8IlY0qLCSJs (Trump learned about the payments afterwards.) (Note: Changing mind, being wrong, or forgetting are not lying.)
  • Yle — continue reading
  http://yl.thetreason.com

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top