Tukialusryhmä vahvistamaan USA:n voimaa Persianlahdella

Lentotukialus USS Nimitz tukiryhmineen on siirtymässä Persianlahden alueelle,  jossa se on partioinut aiemminkin. Siirrosta oli päätetty jo ennen johtavan iranilaisen ydinase-ekspertin kuolemaa attentaatissa.

Lentotukialus USS Nimitz siirretään takaisin Persianlahden alueelle yhdessä laivasto-osaston kanssa tarjoamaan tukea ja ilmansuojaa Yhdysvaltain joukkojen vetäytymiselle Irakista ja Afganistanista, mikä tapahtuu 15. tammikuuta mennessä presidentti Trumpin määräyksen mukaisesti, kertoi puolustusministeriön edustaja CNN:lle perjantaina.

Edustajan mukaan siirrosta on päätetty ennen Iranin ydinaseohjelman johtajana pidetyn Mohsen Fakhrizadehin kuolemaa lähellä Teherania tapahtuneessa väkivaltaiskussa. Vahvistamattoman tiedon mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo on äskettäin tavannut Saudi-Arabiassa maan kruununprinssin Mohammed bin Salmanin , ja samaan keskusteluun osallistui Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu. Tämänkin olisi tapahtunut ennen Fakhrizadehin kuolemaa. Lehden mukaan Saudi-Arabian kuningas ei ollut tietoinen vierailusta.

Iranin tukemat Houthi-kapinalliset ovat olleet aktiivisia Jemenissä, ja ulottaneet toimintansa viime viikkoina myös Saudi-Arabian puolelle. Äskettäin tapahtui mm. isku öljy-yhtiö Aramcon laitteita vastaan.

Iranin ydinaseohjelman johtaja menehtyi attentaatissa, hirmuista kostoa syyllisille luvataan

1 Comment

 1. Orang Utang
  29.11.2020 12:23

  Jotain on tekeillä tuolla alueella. Israeliin taidettiin juuri siirtää useita strategisia pommittajia.

  Jos kyse ei ole Iranin pommittamisesta, niin mistä sitten?
  – Kenties Syyrian pommittaminen.
  – Ryssille pitää näyttää kuka on kukko tunkiolla. Ja kerta kaikkiaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top