Tuleeko minusta ugandalainen, jos muutan Ugandaan?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Espoon valtuuston väistyvä puheenjohtaja Kaj Mykkänen ”saarnasi” Espoon valtuustoseminaarissa kuin imaami, että kaikki Suomen kansalaisuuden saaneet ovat suomalaisia myös vuonna 2050.

Mistä kummasta aikuinen ja koulutettukin ihminen sai päähänsä moista väittää?

Kas,siitä, kun PS:n tuore puheenjohtaja Riikka Purra sanoi Ylellä, että Espoolaisista vuonna 2050 enemmistö ei ole kantasuomalaisia vaan muualta tulleita ja osin näiden jälkeläisiä.

Miksi maan suhteessa velkaisimman kunnan, ja myös turvattomuuteen vajoavan kaupungin, herra valtuuston puheenjohtaja asiaan edes tarttuu? Vaikka Espoo oli esimerkkinä, aihe on valtakunnanpolitiikkaa. No, ehkä siksi että Mykkänen on vähän herkkänä tässä asiassa, sillä hänen isänsä ex-kansanedustaja ja myös espoolaisvaikuttaja Jouni Mykkänen -kertakaikkisen mukava ihminen ja hyvin joviaali tyyppi- on puoliksi saamelainen ja Kain äiti on venäläistä juurta.

Eli ns. ”osui ja upposi” eli K. Mykkänen otti Purran esimerkikin henkilökohtaisesti.

Espoon maahanmuuttajakustannukset ovat jo nyt karmaisevia

Kaupunki maksaa jo ihan laskennallisesti ( 6 %:a väestöstämme) 200 000 000 euroa Suomen maahanmuuttokustannuksista, ja todennäköisesti paljon enemmän, koska maahanmuuttajat käyttävät runsaasti esim. lastensuojelupalveluita, toimeentulotukea ja vaikkapa tulkkipalveluita, eikä sovi unohtaa lomailua maissa joista kertovat paenneensa vainoa ja muuta sellaista.

Tämän lisäksi espoolaiset osallistuvat keskimääräistä suomalaista enemmän kehitysapukustannuksiin, koska ovat -vielä- keskimääräistä paremmin tienaavia suomalaisia.
Kun kehitysapumme on vuodessa 1250 miljoonaa euroa niin se tarkoittaa, että espoolaisten osuus on tuosta summasta noin 100 miljoonaa euroa, eli espoolaiset maksavat täällä tai ”siellä” olevien ulkomaalaisten -olkoonkin että joillakin on Suomen passi- kuluja yhteensä 300 miljoonaa euroa. Se on 50 % :a enemmän kuin mitä Espoo maksaa muille -köyhemmille- kunnille ”verontasausrahastoon”.

Ei pala paperia Sinua tai kulttuuriasia/uskontoasi miksikään muuta

Ja Mykkänen tietää tietenkin tämän aivan hyvin, mutta hän vaahtoaa suureen ääneen kuinka ”emme saa erotella ihmisiä”. On aivan yhden tekevää sanommeko sen ääneen tai emme: Tosiasioita se ei muuta miksikään. Myös ”Kaitsun” olisi muistettava kokoomusprofeetta J.K.Paasikiven sanat: ”Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku”.

Vaikka valtuuston puheenjohtaja mitä vaatii, huutaa, selittää, jättää sanomatta -tai vaikka valehtelee, niin se ei muuta katujen todellisuutta mihinkään. Ja se todellisuus on hyvin, hyvin erilainen, kun sitä katsoo yhtäältä Westendin valtavien linnojen terasseilta ja toisaalta Espoon ”keskuksen” kulahtaneitten pimeitten kerrostalojen varjoista, joissa kuulee jo nykyään enemmän somaliaa kuin Suomea.

Menkää hyvät ihmiset katsomaan nämä Espoon ”nähtävyydet”, kun vielä voitte. Vielä eivät ole Westendin vuorineuvokset sulkeneet asuinaluettaan ja vielä ovat – joten kuten pystyssä- Suvelan (Espoon keskuksen) millä tahansa maulla varustetun ihmisen mielestä umpirumat kerrostalot.

Ja aistikaa noita tunnelmia jokunen tunti molemmissa paikoissa, pitäkää silmät auki ja kuunnelkaa ja tulkaa sen jälkeen sanomaan, että ”kaikki on samanlaista ja kaikki ovat samanlaisia” Tai ”tehkää mykkäset” eli älkää uskoko silmiänne, korvianne ja omia kokemuksianne.

Pohjalla on suurporvareiden ahneus ja tyhmyys

Mykkäsen oman henk.koht. herkkyyden lisäksi on muistettava, että hän on Kokoomuksen ryhmyri eli siis rahan asialla. On toisaalta huvittavaa, kun EK kuvittelee, että me tarvitsemme loputtomiin halpatyövoimaa -toistaiseksi se on onnistunut siinä- ja sen vielä maksaa, ainakin osittain veronmaksajat.

Mykkänenkin puhui kuinka me tarvitsemme niin kovasti hoitohenkilökuntaa. No, kuinkahan moni ISIS-taleban– tai bogo haram -sotilas rupee täällä opiskelemaan lähihoitajiksi ja pyyhkiin mummojen pyllyjä ? No, ei tasan yksikään ja Mykkänenkin tietää sen varsin hyvin.

Itse asiassa Mykkäsen ja EK:n asenne on todella röyhkeä, eli samaan aikaan yritetään saada halpatyövoimaa tai edes uusäänestäjiä ja jokainen tietää, että automaatio, robotisaatio ja digitalisaatio tulevat viemään kaiken halpatyön eli siivous-,joukkoliikenteen tms. hommat ja, kun kaiken lisäksi sadat EK:n jäsenyritykset tekevät lujasti töitä vaihtaakseen ihmiset yhä monimutkaisimpiin koneisiin, niin on emävale antaa se kuva maahanmuuttajille, joilla valitettavan usein ei ole luku-,kirjoitus-,kieli-,ammatti- tai tapataitoja, että tänne ”voi nopeasti kotoutua ja saada nopeasti töitä” niin kuin Mykkänen väitti.

Miten sitten suu pannaan, kun meillä on miljoona työtöntä entistä terrorijärjestön sotilasta ? No, 50 -luvulla se ei taida suuresti huolettaa tuolloin 80-kymppistä Mykkästä, jota kuka ties dementia riivaa, mutta toisaalta voi olla terveki.  Ehkä viimeistään silloin hän katuu puheitaan ja toimiaan.

Ja olemme nähneet, että maahanmuuttajien -etenkin Lähi-idästä ja vallankin Afrikan Sarvesta- työttömyysprosentti on jopa 80, eli ei oikein ”nopeasti” ole työllistytty. Kohtuullisen hyvää vauhtia ovat työllistyneet vain venäläiset ja virolaiset sekä tietysti Intiasta ja Kiinasta tulleet it-huippuosaajat mutta kummasti on työ kiertänyt afgaanit, irakilaiset ja somalit.

Mitä lopultakaan jää käteen Mykkäsen puheesta, ei ole itsessään mitään, mutta tarkoitus takana on selvä: yrityksille halpatyövoimaa ja Kokoomukselle uusäänestäjiä. Mutta toisaalta ei Kokoomus pärjää vihreille vihreydessä niin kuin eivät aikoinaan Siniset mitenkään päin pärjänneet Kokoomukselle kokoomuslaisuudessa.

Ei minusta todellakaan tule ugandalaista ,vaikka sinne muuttaisinkin ja, vaikka jostain syystä sellaista haluaisinkin. Passin varmaan saisin mutta en kuitenkaan olisi ugandalaisille, enkä itsellenikaan muuta kuin suomalainen Ugandassa.

Ja tämän pitää riittää niin Kaitsulle ja muille mykkäsille kuin hänen mitä ilmeisimmin ikävöimille-tänne vielä tulemattomille- somaleilla tai keille tahansa muualta tulijoille.

Seppo Huhta

8 Comments

 1. pöh
  23.8.2021 19:01

  Suomalaisista heidän lapsistaan ja lapsenlapsistaan ei ikinä tulisi esimerkiksi kiinalaisia, niin että heitä pidettäisiin kiinalaisina.
  Kansalaisuus on tietenkin eri asia.
  Mutta näillä onkin tarkoitus vaihtaa koko väestö ja sekoittaa eri etnisyydet.
  (kaikki valkoiset on rasisteja seminaari)
  https://www.sbs.com.au/guide/article/2017/08/29/all-white-people-are-racist-seminar-gets-desus-mero-treatment

  Vastaa
 2. Oma rotu
  23.8.2021 19:03

  Mykkänenkään ei siis ole suomalainen. Voi itku.

  Mutta empä ole minäkään. Isoäitini vanhemmat ovat Hollannista ja aviomiehensä Venhäjältä. Isän rotu on 100%:sta Tamperelaisverta. En siis ole suomalainen.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.8.2021 21:58

   Älä masennu. Jos turkulaiset kelpaa suomalaisiksi, niin kyllä manselaisetkin. (Kuntaliitos teki meikästä savolaisen… (myötätuntoa, pliis!))

   Vastaa
 3. Juha
  23.8.2021 19:48

  Espoo oli ennen keskiluokkaisten nukkumalähiö.. nyt alue muuttuu terroristi ghetoksi jossa naisilla, lapsilla ja vanhuksilla ei ole turvaa liikkua yksin ulkona. Autot jo roihuaa Ruotsin malliin Matinkylässä. Pian koko Espoon kalifaatti on kuin sodan runtelema.. Fiksuimmat ovat jo muuttaneet pois vuosia sitten.. silloinhan jo tämä kehitys oli nähtävissä.

  Vastaa
 4. Nestori Lundahl
  23.8.2021 19:53

  Itse olen miettinyt tuota samaa asiaa seuraavalla tavalla.
  Kun Suomen kansalaisuuden saanut somali väitti, että nyt hän on suomalainen, ajattelin että mikä minusta sitten tulisi jos muuttaisin Somaliaan ja saisin Somalian kansalaisuuden. Minusta tulisi Somalian kansalainen eli somalialainen, mutta minusta ei voisi ikinä tulla somalia.
  Kansalaisuus ja kansallisuus ovat kaksi ihan eri asiaa. Kansalaisuus on juridinen asia, eli se voidaan myöntää, mutta kansallisuutta ei.
  Kansallisuus on kielen, biologisen perimän eli geenien sekä kulttuuriperinteiden summa.
  Etnisyyden määrittelyssä voidaan käyttää seuraavia ehtoja: yhteinen alue tai maa, yhteinen syntyperä tai ”suku”, yhteinen kieli, yhteiset tavat ja kulttuuri, yhteiset uskomukset tai uskonto, yhteinen identiteetti ja itsetietoisuus, yhteinen nimi joka ilmaisee ryhmän, sekä yhteinen tarina alkuperästä.

  Vastaa
 5. Hyperborean
  23.8.2021 22:56

  Nyt olisi oikeasti aika nostaa tämä vihervasemmistolainen sekopäähallitus sille kuuluvaan paikkaan. Nämä hullut ei lopeta ennenkuin ne laitetaan lopettamaan, ja edessä tuleekin olemaan pitkä selvittely jos touhun annetaan jatkua vielä tästä. Degeneraattien johtama poliisi on oman maan kansalaisten kimpussa vääristä mielipiteistä samaan aikaan kun kolmansista maista tulleet kurkunleikkaajat raiskaavat vapaana kaduilla. Vihersekopäät tyhjentää valtion kassaa mielikuvahankkeillaan energiantuotannosta väestönvaihtoon, ”maailmanhalauksen” nimissä. Mutta eipä halata, suvaita tai hyväksytä oman maan kantaväestöä. Tämä on se kohta missä ihmisten pitäisi jo seistä barrikadeilla, mutta mitäpä lampaat muuta tekisi kun määkisi kun kaveria viedään teuraalle.

  Vastaa
 6. Huru-ukko
  23.8.2021 23:21

  Joku viisas on sanonut mykkäsen logiikan mukaan, että jos hiiri syntyy tallissa se on hevonen. Ihme kun ei mykkänen ole vaatinut itselleen saamelaisstatusta. Kai hän sen saisi, ottaisi puolustajakseen nuorgamin miisan…

  Vastaa
 7. juha II
  23.8.2021 23:33

  Mykkänen oli se ”tiivi taavi”, joka kävi allekirjoittamassa Marokossa? YK:n vaatiman sopimuksen, jolla se velvoittaa yli jokaisen allekirjoittajamaan sitoutumaan ja velvoittamaan pidäkkeetömän siirtolaismaanvyöryn maahansa yli sen kansallisten lakien!!!

  Tuolloisesta sisäministeristä otettu kuva antoi selvästi ymmärtää, että Mykkänen vaikutti kuin innostuneelta pikku pojalta, joka oli pitkän inttämisen jälkeen päässyt huvipuistoon.

  Tuohon ”suomalaisuuteen” ja etnisesti toisrotuisuuteen liittyen löysin netistä varsin huvittavan ”vastapallon”.

  Eli, ”Hiiri, joka syntyy tallissa on Hevonen!”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top