Tunnistamaton hyökkääjä sotki ministeriöiden nettiyhteyksiä perjantaina

Tänään puoliltapäivin tapahtui useita asioita, jotka kasaantuivat samoille tunneille:

Ukrainan presidentin valmistautuessa puhumaan Suomen eduskunnalle, ja tasavallan presidentille, Suomen ilmatilaan koukkasi luvaton vierailija, ja melkein samoilla minuuteilla tukkeutui useiden ministeriöiden ja useiden pankkien nettiliikenne.

Häiriöt, joista Puolustusministeriö kertoi klo. 12:01, koskivat myös Ulkoministeriötä . Tilannetta kesti tunnin verran. UM:n tietoturvapäällikkö Matti Parviainen kertoi Extralle, että ”meillä UM:ssä ei ole tietoa, kuka on toiminnan takana. Me ohjaamme asian selvittämisen muille viranomaisille”. Tapaus oli ensimmäinen Ulkoministeriön nettiyhteyksiin kohdistunut häirintä tänä vuonna, täsmensi Parviainen.

Puolustusministeriön viestinpäällikkö Kristian Vakkuri kertoi Extralle, että klo. 12-aikoihin huomattiin epänormaalia liikenteen kasvua nettiyhteyksissä, ja sivut suljettiin varotoimena. Palvelunestohyökkäyksen huomattiin olevan ohi klo 15, jolloin sivut avattiin uudelleen.

Luettavaa, maailmanuutinen:

  • Al-Arabiya 08.04. 2022: Finland says government websites hacked as Ukraine president spoke.

Ulkoministeriön verkkopalveluissa on tällä hetkellä häiriöitä. http://Um.fi ja Finlanabroad.fi-sivustoille on kohdistettu palvelunestohyökkäys. Selvitämme asiaa ja yritämme saada palvelut toimimaan mahdollisimman pian. Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Puolustusministeriön verkkosivut http://defmin.fi
ovat tällä hetkellä palvelunestohyökkäyksen kohteena. Selvitämme asiaa parhaillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top