Tunnustatteko? En tunnusta

Tänään oli eduskunnan kyselytunnilla pelinhenki perussuomalaisedustajien ja vihreän poliisiministeri Maria Ohisalon kesken.

Persut suorastaan jankkasivat Ohisalon kantaa siihen, että tuomitseeko poliisiministeri Elokapinan laittoman toiminnan. Ja Ohisalo jankkasi takaisin. ”Poliisi kentällä arvioi tilanteen, että onko syyllistytty laittomaan toimintaan.

Muuten outoa, että ko. ministeri käyttää jokseenkin jokaisessa vastauksessa tai haastattelulausunnossaan sanaa ”kentällä” sitä, ”kentällä” tätä. Ehkä Ohisalo aikoo jäädä historiaan niin kuin Jyrki Katainen, joka jätti yleiskieleen ilmaisun ”haasteellista”. Kataisen pontimena lienee ollut alunperin se, että useimmiten haasteellista korvaa vaikean ja kokoomuspolitiikoille on hankalaa myöntää, että mikään on vaikeaa.

Ja kaipa Ohisalo haluaa tuolla ”kentällä” sanan toistamisella vaikuttaa niin, että antaa itsestään asiantuntevan kuvan, koska ”tuntee kentän”.

Tätä ”palloa” potkittiin tasapeliin 0-0, koska Ohisalo ei suostunut myöntämään kuin sen, että hän oli useita vuosia sitten tuominnut jonkun paremminkin oikean laidan mielenosoituksen, mutta hänen mielestään oli lapsellista persujen muistella sitä. Persut taas eivät olleet vähääkään vakuuttuneita siitä, vaikka sisäministeri hokikin, että ”lainrikkominen on väärin”.

Voi jälleen helposti todeta, että Perussuomalaisten ja Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon välillä vallitsee pohjaton epäluottamus, joka useimmiten esiin tulee niin, että Ohisalo vastaa ylimielisesti, puolihuolimattomasti, persuedustajien kysymyksiin ja persut eivät usko sanaakaan mitä Ohisalo sanoo.

Ja, kun nykyinen eduskuntakausi on jo ehtinyt yli puolen välin, niin aika pienellä kertoimella veikkaan, että persujen ja Vihreiden keskinäinen ohipuhuminen kestää niin kauan kuin Ohisalo on hallituksessa.

Mutta ehkä ja vain ehkä tilanne muuttuu Maria Ohisalon äitiysloman ajaksi. Tosin riippuu olennaisesti siitä kenet Ohisalo määrää sijaisekseen. Jos se on Iiris Suomela niin poterot vain syvenevät. Se on varmaa tähän mennessä koetun perusteella, mutta voihan se olla, että vihreät toteuttavat samaa sapluunaa suhteessa persuihin oli ministerinä kuka tahansa, ja samalla vimmalla perussuomalaiset iskevät takaisin. Tämän saamme kuulla viimeistään joulukuun alusta lähtien.

Seppo Huhta

3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  30.9.2021 21:07

  Toivottavasti Iiris valitaan sijaiseksi. Huononmpaa ei tule mieleen . Saadaan kunnon hupia.

  Vastaa
  1. pöh
   1.10.2021 01:32

   heh Iiris kieltäisi mies sukupuolen.
   Sukupuolellahan ei ole väliä se on valintakysymys, paitsi jos satut olemaan valkoinen mies, sillon kaikki paha maailmassa on sinun syytäsi.

   Vastaa
 2. juha II
  30.9.2021 22:28

  Eduskunnassa olisi tarvitti toimittaja Timo Haapalalaa, joka on harmillisenitsepintainen ”väärien” puolueiden kohdalla, joilla pitäisi olla jo sineteillä silattu poliittinen koskemattomuus!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top