Tuomas Malinen: Poliisivaltio 2.0

Palaan nyt kirjoittamaan kotimaan politiikastamme tuodakseni esille erään äärimmäisen huolestuttavan kehityskulun maassamme.

Osallistuin lauantaina 10.4. suurkulkueeseen, jossa puolustimme perustuslakiamme sekä sen takaamaa vapautta liikkua ja kokoontua. Kulkue sai kuitenkin heti alusta, poliisin toiminnan takia, absurdin luonteen.
Lähtöpaikaksi oli sovittu nk. Pikkuparlamentin edusta Mannerheimintien ja Arkadiankadun kulmassa. Poliisi esti kokoontumisen ja ilmeisesti pidätti joitakin paikalle kokoontuneita. Lähdimme kulkemaan suunnitelman mukaisesti Mannerheimintietä pitkin kohti marssin päätepistettä Kauppatoria.

Poliisi oli varustautunut kulkueeseen raskaasti. Mukana oli useita joukkojenhallintaan erikoistuneita joukkoja, hevosia sekä panssariautoja. Tällaista kalustoa on aikaisemmin käytetty yleisvaaralliseksi koettujen mielenosoituksien, kuten anarkistien Itsenäisyyspäivän mielenosoituksien yhteydessä. Nyt tämä arsenaali oli suunnattu meitä, tavallisia kansalaisia kohtaan.

Paikalla oli ihmisiä kaikista yhteiskuntaluokista. Mukana oli korkeasti koulutettuja, asiantuntijoita, työläisiä, työttömiä ja eläkeläisiä. Kaikilla meillä oli mielessä vain yksi huoli: puolustaa perustuslakiamme hallituksemme diktatuurilta. Sitä poliisi yritti kaikin tavoin estää.

”Ryhmissä kulkeminen kielletty!”

Kun lähdimme liikkeelle kohti Kauppatoria, poliisin toiminta alkoi saada orwellilaisia piirteitä (George Orwell julkaisi vuonna 1949 kuuluisan 1984 -kirjan, jossa hän kuvasi tulevaisuuden dystooppista kontrolliyhteiskuntaa). Poliisi oli tuonut paikalle kaiutinauton, josta alettiin toistaa absurdia sanomaa: ”Ryhmissä kulkeminen on kielletty! Kävelkää eri suuntiin!

Pakko sanoa, että en ollut uskoa korviani. Kuinka alas suomalaisten arvostamat poliisivoimamme voivat vajota, heidän yrittäessään väkipakolla estää tavallisia kansalaisia kulkemasta ryhmässä samaan suuntaan.

Kaiutinautosta annettujen ohjeiden lisäksi poliisi yritti estää kulkueen kulkemista hevosilla sekä ajamalla autoja suojateiden päälle. On sanomattakin selvää, että tämä aiheutti vilkkaassa Helsingin keskustassa melkoisen liikennekaaoksen.

Välillä kulkue siirtyikin sisätiloihin poliisin yrittäessä estää kävelymme. Mutkien kautta kulkue lähestyi, pienempiin ryhmiin jakautuneena, Kauppatoria. Siellä saimme maistiaisen nykyisestä poliisivaltiostamme.

”Meilläkin on ohjeemme”

Kävelin Kauppatoria kohti pienemmän ryhmän osana, joka mutkitteli Torikorttelien läpi poliisin yrittäessä epätoivoisesti estää ihmisten liikkumista kohti toria. Kävelimme toria kohti Päävartion ohi, jossa meitä vastaan tuli kolmen hengen poliisipartio. He varoittivat, että Kauppatorille meno johtaisi kiinniottoihin. Kysyttäessä syytä, vedottiin niskoitteluun. Kysyttäessä lakia, johon tämä perustuslaillista oikeutta rikkova käsky perustui, meille ei ensiksi vastattu mitään.

Useita minuutteja kestäneen sananvaihdon päätteeksi poliisit totesivat ykskantaan, että heille oli annettu tällaiset ohjeet, eikä heillä käytännössä ollut vaihtoehtoja. Poliiseille oli mielestäni hyvin selvää, kuinka absurdit käskyt heille oli annettu.

Tavalliset suomalaiset yrittivät kävellä lauantaina ennalta sovittuun kokoontumiseen, ja heitä piti uhata väkivallalla sekä hetkittäisellä vapaudenmenettämisellä sen estämiseksi. Myötähäpeän poliisijohtoa kohtaan saattoi aistia.

Jatkoimme kuitenkin matkaamme ja jäimme tarkkailemaan tilannetta Pohjois-Esplanadille Kauppatoria vastapäätä.

Kauppatorin poliisivallankumous ja piiritys Senaatintorilla

Torille kehittyi melkoinen näytelmä. Paikalla oli useita poliisin yksiköitä mellakkavarusteissa. Hetken epäröimisen jälkeen heille selkeästi annettiin käsky tyhjentää tori, ja sitä he alkoivat toteuttaa. Todistin itse ainakin kahta väkivaltaista kiinniottoa.

Toisessa poliiseille puhunut mies raahattiin useamman poliisin toimesta pois ja kun hän yritti vastustaa poliisiautoon viemistä, hänet painettiin maahan useiden poliisien toimesta. Vammoja tuli varmasti. Toisessa poliisi retuutti maijaan torilla rauhassa istuneen naisen kuin pahemmankin anarkistin. Tällä videolla on nähtävissä kooste monista poliisin kyseenalaisista toimista.

Sen jälkeen poliisi tuli häätämään meitä kadulla seisoskelleita. Kävimme poliisin kanssa saman dialogin, joka päättyi toteamukseen, että heidät on käsketty tyhjentämään ihmiset täältä, mitä ryyditettiin voimankäyttöuhalla.
Lähdimme kävelemään kohti Senaatintoria, jossa muutamia ryhmiä kokoontui keskustelemaan tapahtuneesta. Lähimmä nauroimme sitä, kuinka absurdiksi tilanne oli mennyt. Keskustelimme 4-6 kuuden hengen ryhmissä, ja jotkut ihmiset aukaisivat kuohuviinin. Nautimme esiin tulleesta keväisestä auringonpaisteesta.

Vaivihkaa poliisi kuitenkin piiritti rauhalliset ryhmämme. Paikalle saapui noin tusina poliisipartiota, jotka asettuivat Senaatintorin jokaiselle kulmalle. Paikalle saapui myös kolme ratsupoliisia, jotka alkoivat hitaasti kulkea ihmisryhmien läpi tarkoituksenaan hajottaa ihmiset.

En ole koskaan nähnyt poliisiltamme mitään niin naurettavaa toimintaa! Meitä kohdeltiin kuin pahempiakin mellakoitsijoita, vaikka emme aiheuttaneet mitään häiriötä. Perustuslaillista oikeuttamme kokoontua selkeästi rikottiin.

Sisäministeriön ja poliisiylijohdon show

On tärkeää muistaa, että tehtäväänsä hoitaneet poliisit olivat täysin syyttömiä tilanteeseen. He hoitivat heille annettua naurettavaa ja häpeällistä tehtävää parhaansa mukaan. Syylliset tähän farssiin istuvat poliisiylijohdossa ja sisäministeriössä.

Kansalaisena minulla on oikeus tietää, miksi perustuslain takaamia vapauksiani vapaaseen liikkuvuuteen ja ”ryhmissä” kulkemiseen sekä kokoontumiseen rikottiin. Poliisi ei voi mielivaltaisesti rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia vaan ne on perusteltava. Vaadin kirjallista selvitystä komentoketjusta.

Siinä on vastattava seuraaviin kysymyksiin. Kuka on ylin poliisi, kuka määräyksen perustuslaillisten oikeuksieni rikkomisesta antoi? Mihin lakiin ja kriteereihin määräys perustui? Kenelle määräys oli annettu ja missä se on luettavissa?

Poliisi on esimerkiksi aktiivinen Twitterissä. Miksi rajoituksia ja niiden perusteluita ei julkaistu siellä? Poliisi voi julkaista selvityksen Twitter-tilillään.
Kansalaisena vaadin myös, että valtakunnansyyttäjä alkaa välittömästi tutkia ylittikö poliisiylijohto valtuutensa kajoamalla, suhteettomasti, perustuslaillisiin oikeuksiimme liikkua ja kokoontua vapaasti. Vaadin myös, että sisäministeri Maria Ohisalon toiminta tässä farssissa tutkitaan.

Olen äärimmäisen huolissani siitä, että Suomea yritetään, nähtävästi suhteellisuudentajunsa menettäneen pääministeri Sanna Marinin johdolla, ajaa tilaan, jossa perustuslailliset oikeutemme eivät enää päde. Perustuslaki on kansalaisen turva poliitikkojen mielivaltaa vastaan, ja olemme menettämässä sen turvan.

Koska järjestelmämme ei voi toimia mielivaltaisesti, toivon todella, että syyttäjänvirasto ottaa nämä vaatimukset ja kansalaisten huolet tosissaan. Muuten vaihtoehtomme perustuslakimme puolustamiseksi käyvät todella vähiin.

Tuomas Malinen

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Uuden Suomen blogissa, mutta poistettu näkyvistä.

4 Comments

 1. Änkyrä
  15.4.2021 17:16

  Kiitos vapaalle uutistoimijalle valtiosensuurin poistaman jutun julkaisemisesta!!!

  Vastaa
 2. Pah
  15.4.2021 17:49

  Poliisivaltiossa 2.0 asuu maailman onnellisin kansa 😂

  Hölmölän väen ”onnen” toki ymmärtääkin, sillä olemmehan melkein kaikki Valdella/Kunnalla tai Kelalla ”töissä”. Ainoat jotka täällä hölmölässä eivät taida olla niin onnellisia, ovat ne jotka yrittävät tulla toimeen yksityisellä sektorilla.

  Samuli Penttisellä oli blokissaan oheinen kovalla kiireellä sensuroitu ”Työnantajamaksut / ostovoima, mikä maksaa?”- blokirjoitus joka kertoo mielestäni varsin hyvin mikä sääntösuomen taloudessa ja työllisyydessä mättää.

  Laskelma menee osapuilleen näin: Jos yrittäjälle/työntekijälle pitäisi pystyä maksamaan työstään edes alle mediaanitulojen mukainen palkkaa.
  Brutto 15 €/h. ( kk palkka 2250 € brutto) Esim. sähkö/putkimies ja moni muu tavallinen duunari.

  – arvonlisävero ( huom! palkka ei ole alv. väh. kelpoista ) 24,0 %
  – tyel, eli työnantajan maksama työntekijän eläke 24,7 %
  – lomarahat, ( 13. kk palkka vuodessa ja lomaltapaluuraha ) n. 10,0 %
  – työntekijän ryhmähenkivakuutus, joka vaihtelee 3 – 7 % (kesk.) 5,0 %
  – työnantajan sosiaaliturvamaksu 2,14 %
  – työnantajan sairausvakuutusmaksu 2,08 %
  – työntekijän työttömyysvakuutusmaksu 0,65 %
  ——————————————————————————————————
  Heti kättelyssä pakollisten sivukulujen osuus on yhteensä:
  68,6% eli 15 € X 1,686 = 25,3 €/h

  Yrittäjä/työntekijä ei luonnollisestikaan ole joka päivä töissä, eli on pyhää ja sairaspäivät (alle 3:n päivän sairaslomasta yritys/työnantaja ei saa korvausta, vaan yritys/yrittäjä joutuu huomioimaan nuo normaalit kulut arkisen työnsä laskutuksessa.) Edellä mainituista kustannuksista johtuen joudutaan lisäämään laskutusta n. 5 %, eli pakollisten lakisääteisten sivukulujen määrä palkasta onkin jo 73,6 %, jolloin ollaan 26,4 €/h laskutus tasossa.

  Muut työnantajan kulut: Yrityksen on hommattava yrityksen työntekijöiden käyttöön: autot, polttoaineet, puhelimet, puhelinliittymät, työkalut, sosiaalitilat, työvaatteet jne. näistä tulee lisäkuluja tunnille 5 €. Tarkat kustannukset vaihtelevat mutta ovat tuota tasoa minimissään. Nyt sitten oletetaan, että on vaikka 5 työntekijää pienyrityksessä, jolloin heillä pitää olla jo työnjohtaja, jonka tehtävä on hommata heille työtä. Oletetaan työnjohtajalle 17 €:n tuntipalkka ( kk palkka 2550 brutto)

  Samat kertoimet työnjohtajalle (siis hän voi olla itse yrittäjä) jolloin menoihin kirjataan 29,5 €/h. Tämä raha on saatava 5:n työntekijän työstä, jolloin tuntihintaan tulee korotusta 5,9 €/h. Nyt kun vedetään yhteen tähän tuntihinta, jolla yritys pysyy /- 0 tilanteessa, olettaen, että kukaan ei jää esim. äitiyslomalle tai pitemmälle sairaslomalle: Asiakkaalta veloitettava minimituntihinta onkin nyt jo 37,3 €/h.

  Kestävä yrityskulttuuri: Kestävän yrityskulttuurin ohje on että yritystoiminnassa pitää huomioida myös kuluvan kaluston uusintainvestointien kustannukset: autot, työkalut ja muut vastaavat. Nyrkkisääntönä tähän pitäisi varata 20 % kate. Eli asiakkaalta arkisessa työssä veloitettavaa tuntihintaa on nostettava 37,3 X 1,2 = 44,76 €/h.

  Byrokratialisä: Lisäksi nykyisin tähän joutuu lisäämään nämä korttipätevyydet, koulutukset, passit ja kaiken muun byrokratian) joista tulee hintaa lisää laskennallisesti n. 0,5 €/h ( 75 € / duunari / kk) jolloin ollaan keskimäärin 46,3 €/h (Huom. hinta ei sisällä byrokratiaan kuluvaa työaikaa) Yhteenveto: Jos työntekijä on koko päivän laskutustöissä, niin asiakkaalta pitäisi pystyä tässä vaiheessa laskelmaa laskuttaa jo 46,3 €/h.

  Ikävä todellisuus: Ikävä todellisuus on se että missään yrityksessä ei saavuteta koskaan 8 h laskutusta/ työntekijä päivittäin. Suurin maksimi keskiarvoltaan on 5,5 h/päivä. Tämä johtuu ihan siitä, että esim. asiakas ei ole valmis maksamaan tunnin työstä 2 tunnin veloitusta, vaikka työntekijällä kuluu matkoineen työhön 2 h.

  Työntekijän on siis saatava päivässä 46,3 X 8 = 370 € 5,5 tunnin laskutuksella. Tällöin lopullinen asiakkaalta veloitettava tuntihinta on 67,27 €/h veroineen, eikä kukaan vielä rikastu. Työntekijälle tästä jää reilu 10 € käteen nettona. Työnjohtajalle tai yrittäjälle yhden euron enemmän/h. Esimerkkinä käytetty lvi-asennus yrittäjää mutta tämä sama kaava toimii monella muullakin alalla. Esim. kirjanpitäjä konttorityössään ei tarvitse noin paljoa työkaluja, niin laskutus tuntihinta vähenee vain 5 euroa/ tunti.

  Ja vielä lisää menoja: Todella moni vaatii nykyisin rakennusalalla yrityksen käyttävän tilaajavastuu -palvelua. Siihenkin menee rahaa. Ihmiset on peloteltu kaikenlaisilla jälkiseuraamuksilla, ellei sillä yrityksellä, jolta työ tilataan, olekaan asiat kunnossa. Tämä yksityisen pitämä palvelu maksaa pari sataa vuodessa. (Tilanne on muuten absurdi: jos jää vaikkapa oma eläke hieman rästiin, niin et pääse työmaalle töihin. Se on sitten automaattisesti syöksykierre, kun mihinkään ei pääse hommiin, ellei ole kaikki maksut maksettu.)

  Duunarin ostovoima: Kummallista tässä on se, että jos esim. ammatiltaan sähköasentaja tarvitsee omassa kotonaan putkimiehen palveluita, hänellä menee liki päivän palkka maksaakseen putkimiehelle yhden tunnin (67, 27 €) käynnistä.

  Pari nyrkkisääntöä aloittavalle yrittäjälle: Pienyrittäjä, jolla ei ole työntekijöitä pystyy tekemään asiakkaalle jopa 40 €/h laillisesti, ja saa tällöin itselleen palkkaa n. 2000 brutto. (Kokemus) Alle tuon 40 €/h hinnan ei kannata aloittaa. Jos palvelustasi/tuotteestasi ei olla valmiita maksamaan tuota hintaa, niin yksinkertaisesti ei kannata. Ellet sitten saa tukirahaa, tai tee pimeänä. Jos yhtään isomman yrityksen laskutushinta on alle 60 €/h, niin se on alle kannattavuuden, ja yrityksen elinikä jää lyhyeksi. (Kokemus) Jos laajennat, otat työntekijöitä, jne. Muista, että kulut kasvaa. Jos myyt 40€/h yhä edelleen, saattaa tulla stressi ja joudut itse painamaan yötä päivää paikataksesi taloutta.

  Palkkojen alentaminen pelastaa?: On aivan naurettavaa sanoa, että palkkojen alentaminen parantaisi Suomen tilannetta. Jos palkasta pudotetaan euro pois, eli duunari saakin alle 10 euroa/h (riippuen tietty veroprosentista) niin tämä alennus näyttelee vain koko kustannuksissa n. 1,5 %. Ja vaikka alennus siirtyisi kuluttajahintoihin, niin on aivan sama, onko lvi-liikkeen tuntiveloitus 60 euroa tai 61 euroa tunnilta. Joku ehdottelee työtehon lisäämistä. Ainoa, joka voisi lisätä työtehoa, on turhan byrokratian karsiminen pois. Tällöin päivästä kuluu enemmän laskutettavan työn tekemiseen, eikä papereiden täyttelyyn. Työnjohtajakin voisi tällöin kaitsea isompaakin työntekijämäärää, jopa osallistua töihin.

  Vielä pari sanaa: Nämä suuret kulut tappaa 90 % muutoin toimivista liikeideoista. En tiedä tarkkaan, miksi ne toimivat ulkomailla. Ihan turha kuvitella myyvänsä vaikka leikkokukkia autolla ovelta ovelle, perustavansa autohuollon, tai vaikka kauppa-autolla elintarvikkeita vanhainkoteihin, jne. Ja sitten joutuu kuuntelemaan asiakaan valitusta: Sää vedät tästä liikaa välistä. Se, joka vetää välistä on valtio sakotuksen ja kovan verotuksen muodossa.

  On tosi surullista, kun nuori innokas yrittäjäksi aikova tulee pakeilleni, ja hän kuvittelee, että voi pitää vaikka kännykkähuoltoa, ja laskuttaa vain 20€ / h. Todellisuudessa hän ei pysty tekemään työtään yhtään halvemmalla kuin muutkaan. Hän sanoo pärjäävänsä, vaikka saisi itselleen vain 10 €/h. Eli hän on valmis pudottamaan omaa palkkaansa. Mutta kun olisi pakko saada se 30€/h vähintään, joka kaikki menee muualle, vaikka ei itse ottaisi palkkaa ollenkaan.

  Oletteko muuten tajunneet, että jokaisen työntekijän palkasta yrittäjä tai työnantaja maksaa arvonlisäveron muodossa jo pohjaksi 24 % valtiolle? Siihen päälle tulee oma veroprosentti, niin valtion näkökulmasta palkansaaja maksaa yli 50 % työpanoksestaan valtiolle aina. Tämä siksi, että kun on vertailtu eri maiden ansiotulojen verotusta. Siihen tulee aina huomioida alv. Puhutaan, että alv. on siirtovero, mutta käytännössä siinä on jopa päällekkäisyyksiä. Suomella on maailman maista suhteutettuna suurin virkamieskoneisto, joka tarvitsee rahaa..

  Laskelmassa mainittu 67,27 €/h taso taitaa olla sikälikin puutteellinen ettei siinä huomioida esimerkiksi erilaisien vakuutuksien kustannuksia, sen enempää kuin muitakaan arkiseen toimintaan liittyviä varsin korkeita satunnaisia kulueriä. Esim. pysäköintiin ja sakotukseen liittyviä jatkuvasti kiristyviä rahastuksia.

  Lisäksi kannattaa huomioida että ennen kuin ilmoittaudut hölmönä 90-luvun yrittäjien tavoin laillisesti ryöstettäväksi pankkiirien ja heidän viranomaiskavereiden toimesta, niin on hyvä pitää mielessä että tänä päivänä kaikki työ- ja tekeminen kilpailutetaan joka päivä ja esim. Viroon tms. rekisteröity yritys pystyy tekemään kevyempien sivukulujen vuoksi nuo samat hommat reilusti halvemmalla ja silti tienaa ihan kohtalaisesti.

  Kaikki ymmärtää että tuolla terveen toiminnan kriteerit täyttävällä hintatasolla ei töitä riitä muille kuin harvoille ja valituille ja heillekkin vain koska laki ja säännöt ja niiden tulkinnat kulloinkin määräävät.

  Edellä esitetyn laskelman perusteella voidaan varsin perustellusti todeta että: ”ajatteleminen ilman tekemistä on vähemmän haitallista kuin tekeminen ilman ajattelemista” -ainakin tämän kusetuksen uhreille itselleen.

  Vastaa
 3. Obelix
  15.4.2021 18:48

  ”Lisäksi kannattaa huomioida että ennen kuin ilmoittaudut hölmönä 90-luvun yrittäjien tavoin laillisesti ryöstettäväksi pankkiirien ja heidän viranomaiskavereiden toimesta, niin on hyvä pitää mielessä että tänä päivänä kaikki työ- ja tekeminen kilpailutetaan joka päivä ja esim. Viroon tms. rekisteröity yritys pystyy tekemään kevyempien sivukulujen vuoksi nuo samat hommat reilusti halvemmalla ja silti tienaa ihan kohtalaisesti.

  Kaikki ymmärtää että tuolla terveen toiminnan kriteerit täyttävällä hintatasolla ei töitä riitä muille kuin harvoille ja valituille ja heillekkin vain koska laki ja säännöt ja niiden tulkinnat kulloinkin määräävät.

  Edellä esitetyn laskelman perusteella voidaan varsin perustellusti todeta että: ”ajatteleminen ilman tekemistä on vähemmän haitallista kuin tekeminen ilman ajattelemista” -ainakin tämän kusetuksen uhreille itselleen.”

  Kiitos ja lämpimät onnittelut erittäin asiantuntevasti ja kattavasti kirjoitetusta tekstistä! Tämän kirjoituksen lukeminen oli kuin yks’yhteen oman historiani tuskallista kertaamista. Kirjoituksen ansiokkain levelli oli, että kirjoittaja ei erään oppositiopuolueen tavoin luetellut pelkkiä yhteiskunnan epäkohtia, vaan paljasti fiksuimmille kansalaisille – käytännössä – ryöstäjien toimenkuvan, kasvot -ja henkilöllisyydet.

  Ps. Kiitos vielä kerran mittavasta vaivannäöstä.

  Sinceraly yours:

  Obelix

  Vastaa
 4. Tää on hyvin kieroutunut valtio
  15.4.2021 19:56

  Elokapina kun purnasi istumalla keskellä vilkasta liikenneväylää estäen liikenteen tuntikausiksi tuli Osusalolla pissat sukkiksiin, kun puliisi hellä varoen kantoi pikku kullannuput sivuun. Että sillei.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top