Tuore kansanedustaja epäilee: Tulinko lastentarhaan?

Uuden eduskunnan järjestäytymiseen liittyy tälläkertaa tuolisirkus, joka ihmetyttää ensimmäiselle edustajankaudelleen valittua Mauri Peltokangasta (ps).

Huomenna leikitään tuolileikkiä. Luulin tulevani töihin aikuisten joukkoon.

6 Comments

 1. Kolleke Fun Fest
  3.5.2019 02:08

  Näinhän se menee. Heikkolahjaisten ja kateuden myrkyttämien demarien tuhnuiset ja tunkkaiset aivopiereskelyt tuottavat yhteiskunnalle vain haittaa.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  3.5.2019 08:37

  Maurilla on oikea asenne. On pelkää asenteellisuutta jakaa näkemykset edustajan istumapaikan suhteen. Vaikka omasta mielestäni keskustassa istuu yleensä tavallinen laaja piiri, jolla ei ole eroavia mielipiteitä.
  Nyt kuitenkin muutoksella saattaa olla pohjustusta hallituksen muodostamiseen. Kokoomus tehdään todellakin osaksi vihervasemmistokeskustaa muodostamalla hallitusasetelma istumajärjestyksen mukaan, vaikka kokoomus kuitenkin on ainoa äärioikeisto ajattelussaan. Äärioikeisto = rikkaan eliitin tukija.
  Edellisessä hallituksessahan nähtiin, että kansan edustus saa jäädä, ministerin paikka voittaa rehellisyyden oli sitten oikealla, vasemmalla tai keskellä.

  Vastaa
  1. Jussi
   4.5.2019 19:54

   Kokoomus oli luuştavasti aikoinaan isänmaallinen ja perhearvoja kunnioittava. Nykyään salaseurojen läpisyömästä Kokoomuksesta paistaa vain yhden maailmanvaltion ja -hallituksen kommunismiin tähtäävä globalismi, verissä pidettyjen rajojen avaaminen kaukomaiden halpatyövoimalle ja onttona läpinäkyvä isänmaallisuushärha – isänmaallisuus ei näy enään teoissa. Suomen kommunististen puolueiden määrä on kasvanut ainakin yhdellä. Samat kommaripiirteet ovat lisääntynet muissakin puolueissa ja perinteiset vasurit näyttävät pudonneen jo aikoja sitten kärryiltä maan tapahtumista.

   Vastaa
 3. Pekka ja Pätkä
  3.5.2019 09:01

  Edustaja viittasi varmaan valiokuntapuheenjohtajuuksien jakamiseen tai sitten istumajärjestykseen. Joka tapauksessa hän on aivan oikeassa. Ne leikit, joiden kautta toteutamme itseämme on opittu suoraan satukirjoista ja pum pum leikeistä jo lapsena. Ne, jotka haluavat leikkiä kuningasta ottavat mallin Raamatusta. Orwellin 1984 -narratiivikin käy paremman puutteessa.

  Kylmä tosiasia on, että ihminen ei pysty luomaan mitään uutta. Vain löytämään jo olemassa olevaa. Arvostetuinkin Nobel-tiedemies on vain kuin koiranpentu, joka tekee uusia ja ennen näkemättömiä keksintöjä löytäessään uusia huoneita. Ne huoneet olivat siellä jo ennestään ja jäivät olemaan senkin jälkeen, kun koiranpentu poistui huoneesta. Sama koskee ihmiskunnan ”suuria keksintöjä”.

  Merkittävin tuolileikki on hallituksen kokoon paneminen. Siinä kukin vuorollaan istuu kuninkaan valtaistuimelle ja lupaa tyttärensä (moraalinsa) ja puoli valtakuntaa (kansan rahat) sille sankarille, joka viisaudellaan pystyy vastaamaan oikein kuninkaan laatimiin, ja tavalliselle kansalle käsittämättömän vaikeisiin, kysymyksiin.

  Yleensä me tavalliset tallaajat (joita kananedustajatkin ovat) emme itse huomaa noudattavamme jonkin sadun käsikirjoitusta. Ikään kuin elämme tuon sadun sisäpuolella eikä sadun käsikirjoitukseen kuulu sen omien sääntöjen kyseenalaistaminen. Satu voisi rikkoontua ja meidän elämältämme kadota tarkoitus, pudota pohja pois.

  Kuka opettaisi meille uuden sadun! — Edes lapsillemme!

  Kuitenkaan ei ole ketään, joka kirjoittaa uuden sadun, ketään muuta kuin me itse. Ei vain ajatuksissa ja mielikuvituksessa vaan myös teoissa. Parhaan sadun tulee sitten historia kirjoittamaan raamatun muotoon ja se on oleva moraalinen ohje sadoille sukupolville eteenpäin.

  Vastaa
 4. Tosi on!
  3.5.2019 15:58

  Mikään ei muutu eduskunnassa. 1908 Eduskuntatalon paikalla oli sirkus. Sirkus sai lähteä, mutta pellet jäivät.

  Vastaa
 5. jussi
  4.5.2019 19:30

  Kyllä lastentarha se on. Sinne valitaan lapset vaaleilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top