Turkin armeija saapunut tänään Azerbaidzaniin, uhka Armenialle

Turkin armeijan joukkoja on tänään tiistaina saapunut Azerbaidzaniin,  muodollisena syynä osallistuminen sotaharjoituksiin. Azerbaidzanilla ja Armenialla on meneillään aseellisiin yhteenottoihin johtanut tilanne maiden rajalla. Ottomaaninen Turkki syyllistyi 1900-luvun alussa yli miljoonan armenialaisen tai krstityn kansanmurhaamiseen, mitä Turkin hallitukset eivät ole myöntäneet rikokseksi.

Turkkilaiset joukot kuljetettiin Azerbaidzanin pääkaupunkiin Bakuun lentokuljetuksella Turkista, mutta sotilaiden vastaanottotilaisuus pidettiin Nahitshevanissa, lähellä Sidirikin rajanylityspaikkaa. Sotaharjoitukset pidetään 29.07. alkaen, ja ne kestävät 13 päivää.

Turkin ulkoministeri  Mevlüt Çavusoglu syytti tervetuliaistilaisuuteen videolla lähetetyssä puheenvuorossaan Armeniaa koronatilanteen hyödyntämisestä Azerbaidzania vastaan hyökätäkseen. Cavusoglu oli jo aiemmin syyttänyt Armeniaa ja luvannut tulea azereille, jos nämä pyytävät.

Turkki on tällä hetkellä aktiivinen sotaan-osallinen Syyriassa ja Libyassa, ja on vahvasti sotilaallisesti läsnä mm. Somaliassa. Turkin öljynetsintä loukkaa Kyproksen ja Egyptin talousvyöhykkeitä Välimerellä. Presidentti Recep Tayyip Erdoganin johdolla Turkki on etääntynyt demokraattisesta yhteiskuntamallista ja lähentynyt poliittista islamia.

Turkin sotilaista Azerbaidzanissa kertoi tänään al-Masdar News.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top