Turkin ja Venäjän puolustusministerit Ankarassa tänään: Syyrian toimia koordinoidaan

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja hänen turkkilainen kollegansa Hulusi Akar tapasivat tänään Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Keskustelujen aiheena oli Syyria, ja Idlibin maakunnan tilanne.

Alustavien tietojen mukaan keskustelujen tuloksena maiden yhteistyötä Syyriassa tullaan syventämään. Sotilaallinen koordinaatio laajennetaan tiedustelu-yhteistyöhön, kertoo al-Masdar News tänään maanantaina.

Ministerit tapasivat sopivasti kolme päivää ennen Venäjän, Turkin ja Iranin huippukokousta Sochissa Venäjällä, ja Syyrian rauhankonferenssia Astanassa.

Sochin tapaamisessaan Venäjän presidentti Vladimir Putin, Turkin Recep Tayyip Erdogan ja Iranin Hassan Rouhani tulevat keskustelemaan yhteistyöstä Syyrian kriisin ratkaisemisessa.

Ankaran tapaaminen antanee viitteitä, ketkä kolmikosta ovat eniten lähellä toisiaan näkemyksissään. Sekin, että tapaaminen oli puolustusministerien välinen, kertoo jotain puheenaiheista.

Asiasta kertoi Syyriasta käsin toimiva uutistoimisto al-Masdar News, jonka omistaja/perustaja on vahvasti mukana Damaskoksen politiikassa. 11.02.2019: Russian, Turkish defense ministers agree to cooperate militarily on Idlib.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top