Turkin TV jakaa arabiankielistä reittikarttaa

Turkki on ryhtynyt toimiin Euroopan Unionin saattamiseksi vaikeuksiin rajojen yli tulevien turvapaikanhakijoiden kanssa. Kreikasta ja mm. Syyriasta saadun tiedon mukaan suurin osa vaeltajista ei ole syyrialaisia. Joukon enemmistö koostuu afgaaneista, pakistanilaisista, irakilaisista, iranilaisista ja mm. marokkolaisista.

Turkkiin on kerääntynyt kolmisen miljoionaa ei-turkkilaista, joiden tavoitteena on päästä Eurooppaan. Osa heistä on asunut Turkissa usean vuoden ajan.

Uutistoimisto Anadolu kertoo turvapaikanhakijoita loukkaantuneen yhteenotoissa Kreikan rajalla:

2 Comments

 1. Orang Utang
  29.2.2020 17:40

  Uskoisin, että karttaan merkityt reitit ovat toimivia ja vuosien saatossa toimiviksi havaittuja.

  Voiko oikean tiedon jakaminen EU-kansalaisille tai sellaisiksi pyrkiville olla pahasta?

  Toisekseen. Kyllä nämä nykypakolaiset parhaat reitit löytävät eikä auttajista ole pula. Turkin rajavalvonnan poistaminen tosin tekee pienen loven salakuljettajien tienestiin, mutta tuo saadaan sitten moninkertaisesti takaisin Euroopan sisällä käytävällä asiapaperikaupalla.

  Vastaa
 2. Asyyli lottoajat
  1.3.2020 12:48

  Kun miettii että suurin osa noista tulee ei-sotaa käyvistä maista niin mitä jää jäljelle? Homous? Kristinusko? Ja jos ne ovat asunet tuola jo vuosia niin nehän pärjäävät sielä. Ja jos heillä olisi ollut joku uskontovaino, niin henkihän niiltä olisi lähtenyt tuona odotteluaikana. Ei siis syytä myöntää yhtään turvapaikkaa Turksita tulleille. Nehän on jo turvassa Turkissa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top