Turkissa murhatun toimittajan sedällä yhteys Suomeen ja Donald Trumpiin

Saudi-Arabian konsulaatissa nyrkkitappeluun joutuneen, ja sen jälkeen paloitellun toimittajan, Jamal Khashoggin, setä Adnan Khashoggi oli 1976-77 Suomessa suuri julkkis ja hyväntekijä lupailtuaan suuria kauppoja ja isoja bisneksiä. Nämä eivät kuitenkaan toteutuneet, kuten tavallista.

Setä Adnan liikkui, paitsi suomalaisia poliitikkoja ja talousmiehiä höynäyttämässä, ja Cannesin elokuvajuhlilla, myös USA:ssa mielenkiintoisissa piireissä. Kun hän myi hulppean huvipurtensa eräälle Donald Trumpille, josta myöhemmin saimme kuulla paljonkin, asia ymmärrettiin kaveruuden näyttämiseksi.

Jamal Khashoggi ei siis ole nobody, vaan mukana monessa, sukunsakin kautta. Setänsä Adnan toimi hyvin kriittisellä toimialalla: Asekaupassa. Siitä oli puhetta Suomessakin, mutta meillä ei ole tietoa hänen osuudestaan Jemenin sodassa nyt käytettyyn suomalais-kalustoon. Adnan Khashoggi sai kuitenkin Suomessa jopa loisteliaamman vastaanoton, kuin Oulussa äskettäin pyörinyt tyhjätaskuinen ”Jerusalemin prinssi”.

IS 08.06.2017: Riitta Väisänen vastaanotti ”Satumaan miljoonasheikin” Suomeen – luvatut miljardikaupat paljastuivat kuplaksi.


Gina Smith (päiväämätön): Donald Trump Once Bought A $200M Yacht from Jamal Khashoggi’s Famed Arms Dealer Uncle.

VOA.News 19.10.2018: Jamal Khashoggi: A Profile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top