”Turkki ei pelkää ketään”, ja jatkaa öljynporauksia muiden vesillä

Omaperäiset tulkinnat Aigean ja Välimeren merenpohjan rikkauksista ovat taas johtaneet islamistijohtoisen mutta NATO:oon kuuluvan Turkin törmäyskurssille muiden rantavaltioiden kanssa.

Turkin varapresidentti Fuat Oktay  sanoi tänään maanantaina, että hänen maansa ”ei pelkää ketään”.  Muiden ilmeisesti sitten täytyy pelätä, sillä Turkki aikoo jatkaa öljyn ja kaasun etsintää Kyproksen talousalueella, ja häiritä siellä muita.

Emme pelkää ketään. Ne, jotka etsivät seikkailua itäisellä Välimerellä, saavat vastauksen”, varapresidentti Oktay sanoi puheessaan Kyproksen turkkilaisen tasavallan itsenäisyysjulistuksen 38. vuosipäivän kunniaksi järjestetyssä seremoniassa. Kyproksen saarivaltio jaettiin tuolloin kahteen osaan: Turkin armeijan valloittamaan pohjoiseen, ja loppu-osaan joka jäi Kyproksen hallituksen kontrolliin.

Kyproksen hallitus on antanut ExxonMobilille Qatar Petroleumille luvan jatkaa koeporauksiaan saaren lounaispuolella, missä arvellaan olevan öljyä ja kaasua. Ranskalainen Total ja italialainen Eni poraavat Kyproksen etelärannikolla ensi vuoden alusta lähtien.

Turkki kiistää Kyproksen hallituksen vaateet saaren mannerjalustaa koskien, ja väittää että vesialue kuuluu joko Turkille tai Kyproksen turkkilaisille. Kyproksen hallitus nojaa vakiintuneeseen kansainvälisten lakien tulkintaan. Vuonna 1974 Turkki hyökkäsi saarelle, ja erotti sen pohjois-osan kyproksenturkkilaiseksi tasavallaksi. Mikään muu valtio ei ole tätä hallintoa tunnustanut.

Ranskan laivasto on näyttänyt lippua Kyproksella, fregatti Auvergnen vieraillessa saarella. Kapteeni Paul Merveilleux de Vignaux:n mukaan ”kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen ja erityisesti merenkulun vapaus ovat tärkeitä Ranskalle”.  Laivastovierailun viesti oli suunnattu Ankaraan: Turkki älköön häiritkö Kyproksen laillistamaa öljynetsintää.

Helmikuussa 2018 turkkilaiset sotalaivat estivät Enin vuokraamaa porausalusta suorittamasta koeporauksia Kyproksen kaakkoispuolisilla vesillä. Turkki on tätä kirjoitettaessa sekaantunut sotilaallisiin konflikteihin Syyriassa ja Libyassa, tehnyt sotilaallisia iskuja Irakin kurdialueelle, ja oli aktiivinen toimija Armenian ja Azerbaidzhanin rajasodassa äskettäin. 

Luettavaa:

Turkin vaatimukset Egealla ja itäisellä Välimerellä rikkovat YK:n merisopimusta

2 Comments

 1. Sen vanha kauna
  16.11.2021 09:58

  Tässähän on kyse siitä ikivanhasta öljy- ja kaasulöydöstä jonka saksalaiset löysivät -73 tuolta merenpohjukasta. Meren pohjassa on isompi öljyallas kuin koko lähi-itä yhteensä. Ja päälle öljyaltaan kaasut. Sekä hirvittävä määrä kultaa. Puhdasta kultaa.

  Siksi Turkki vuonna -74 miehitti alueen saaria saadakseen haltuunsa tuon öljyaltaan joka alkaa kreikan länsirajoilta, ulottuu Egyptin ja aina Palestiinan rannoille asti.

  Ja tästä samasta öljy- ja kaasukentästä tapellaan nytkin. Ihmiset on vain unohtaneet sen. ja tällä ilmastohöpötyksellä on tarkoitus estää ”uusien Norjien” syntymiset. Eli keinotekoisesti vähennetään öljyn käyttöä jotakautta maita jotka saisivat pitää rikkautensa, ei syntyisi. Kreikka ja Turkki halutaan pitää nykyisellä vauraustasollaan, eikä sitä katsota hyvällä jos niiden omaisuus nousisi suuremmaksi kuin Sveitsin. Tästä samasta asiasta oli kyse mm. Kreikan Troikka-vuosina. Vaikka media yritti viedä fokuksen pois. Ja siksi Kreikka ja Turkki ovat NATO-maita koska jenkit haluavat pitää jalansijan maissa. Ja siksi Turkki saa sortaa ihmisoikeuksia ilman että länsimaat niihin puutuvat.

  Eli, ei meiltä öljy lopu. Ei seuraavaan 300 vuoteen. Mutta se kuka sillä rahastaa, se on vielä vähän auki.

  Vastaa
  1. Noinha se on
   16.11.2021 13:38

   Tästähän puhuttiin paljonkin 2000-luvun alussa. Ja muuan ”pohjolan maa” osti aikoinaan 20% ko. öljyesiintymän osakeannista. Alkaa kohdasta 12:15

   https://www.youtube.com/watch?v=ti8F_G1ghVc

   Ja muutenkin tuon Popp:in jutut kannattaa kuunnella siinä missä Holger Strohm:inkin. Holger on Saksan entinen ”atomipaavi” joka sai aikoinaan tarpeekseen ja kertoi minkä tiesi. Kaveri tiettävästi elää vielä. Hän kertoi että Euro ja Atomivoima kehitettiin vain rahanpesemiseksi (videolla miten) ja jotta rahanpesu onnistuu niin dollarin pitää olla heikompi kuin euron.:

   https://www.youtube.com/watch?v=ti8F_G1ghVc

   …samaan hengenvetoon Holger kertoo että johtajamme ovat henkisesti sairaita. Mies joka toimi heidän kanssaan:

   https://www.youtube.com/watch?v=ysgTWZ1P6MA

   Ja joku muukin aikoinaan ymmärsi mistä on kyse:

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/turjalainen/121849-kreikan-oljy-kaasu-ja-kultavarat-kreikka-on-kaikkea-muuta-kuin-koyha/

   ..silloin kun Usarissa sai vielä tuoda totuuksia julki. Mutta ihmiset ovat jo unohtaneet nämä korona-höpinöissään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top