Turkki hurjana: Syyrian armeija ei saa marssia Manbijiin

Uutisoimme aiemmin, että Syyrian kurdien aseellinen järjestö Kansan Itsepuolustusjoukot YPG ilmoitti luovuttavansa Manbijin strategisen kaupungin presidentti Bashar al-Assadin joukoille, Syyrian Arabiarmeijalle (SAA), tavoitteena suojella alueen pääväestönä olevat kurdit turkkilaisten hyökkäykseltä, jota on valmistelu ja lupailtu kuukausia. Nyt Turkin ulkoministeriön edustaja varoittaa Syyrian armeijaa miehittämästä aluetta.

Uutistoimiston mukaan Turkin ulkoministeriön tiedottaja Hami Aksoy ilmoitti perjantaina (18.01.), että Turkki ei salli Damaskoksessa virallisesti valtaapitävän presidentti Bashar al-Assadin hallituksen joukkojen saapumista Manjibin alueelle Aleppon pohjoispuolella. Turkki on osallistunut Syyrian sotaan ikäänkuin al-Assadin liittolaisena.

Turkki on pyrkinyt ajamaan USA:n tukeman Syyrian Demokraattiset Voimat SDF -liittoutuman joukkoja pois Manbijista. SDF:n päävoima alueella muodostuu kurdien YPG:n paikallisista asukkaista rekrytoidusta miliisistä.

Varoitus Damaskoksen hallinnolle noudattaa Turkin jo parin vuoden aikana noudattámaa linjaa: Turkki on pyrkinyt aina tilaisuuden tullen haittaamaan Damaskoksessa olevan hallituksen, jonka Turkki ja mm. Venäjä tunnustavat Syyrian ainoaksi lailliseksi hallitukseksi, siirtämästä joukkojaan Turkin ja Syyrian rajan läheisyydessä oleville alueille, kirjoittaa al Masdar tänään.

Syyrialaisen al Masdarin mukaan Turkki ei ole kaihtanut islamisti-kapinallistenkaan tukemista, jos se on auttanut al-Assadin hallinnon aluellisten menestysten torjumisessa. Turkin ilmavoimien väitetään joissakin tapauksissa tukeneen islamisteja al-Assadin joukkoja vastaan.

Damaskoksessa oleva Syyrian kansainvälisesti tunnustettu hallitus, Bashar al-Assadin regiimi, on uutistoimiston mukaan vaatinut Turkkia poistamaan joukkonsa Syyriasta.

Asiasta kertoi tänään al Masdar News: Breaking; Turkey says Syrian Army should not be allowed to enter Manbij.

Kurdien yllätysveto Syyriassa: Manbij luovutettu al-Assadin joukoille

1 Comment

  1. Hoh hoijaa
    18.1.2019 22:54

    Ai ettäkö turkki määräilee Syyrian sisäisistä asioista ?
    Tästä ei loppua taida tulla ihan heti…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top