Turkki hyökännyt Syyrian armeijan asemiin Idlibissä (VIDEO)

Syyrialaisen tiedon mukaan Turkin armeija liittolaisineen on tänään hyökännyt Syyrian hallituksen joukkojen asemiin Idlibin maakunnassa, Nayrabin länsipuolella. Syyria ilmoittaa torjuneensa hyökkäyksen.

Syyrialainen sotilaslähde kertoi kolmen turkkilaisen ajoneuvon tuhoutuneen, ja taistelun paikalla olevan ohi. Tiedon mukaan Venäjän Syyriassa olevat ilmavoimat ovat sulkeneet Syyrian ilmatilan, ja estävät turkkilaisten lentotoiminnan. Turkki ei ole kommentoinut.

Hyökkäys on kohdistunut Nayrabiin (kartassa sinisellä), ja ilmeisesti tavoite on ollut avata tie Saraqibiin, josta käsin pystyy valvomaan liikennettä Alepposta Damaskokseen.

Päivitys:

Syyrialais-lähteen mukaan al-Nayrabin taisteluun osallistui turkkilaisten puolella sekä Turkin proxy-sotilaat FSA että islamistien päävoima Syyriassa Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), entinen Jabhad al-Nusra, joka on käytännössä kansainvälisen terroristiverkoston al-Qaedan franchising-osasto Syyriassa. Molemmilla, HTS:llä ja FSA:lla, on toimintaa ja kontakteja Suomessa.

Tämänpäiväinen hyökkäys on toistaiseksi laajamittaisin Turkin operaatio, joka on kohdistunut Syyrian hallituksen joukkoihin.

Asiasta kertoivat:

4 Comments

 1. Siitäs saivat
  20.2.2020 15:22

  Ihan OK. Näin sen pitääkin mennä. Jokaisella maalla on oikeus puolustaa rajojensa sisälle tulevia vierasmaalaisia joukkoja.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  20.2.2020 15:50

  Tietojen mukaan Syyrian ja Venäjän ilmavoimat ovat olleet aktiivisia Nayrabin tilanteessa. Tämä tarkoittaa, että Venäjä on osallistunut Turkin armeijan operaation torjumiseen. Ei hyvä päivä Erdoganille.

  Vastaa
 3. Patriootti
  20.2.2020 16:06

  Hitto toi Turkin pressa on ihan seinähullu!! Toivottavasti ryssät ei ole kereenneet antaa niille s400 laitteistoa!?

  Vastaa
 4. kullerwo666
  20.2.2020 17:11

  Kiihkomuslimi erdogani…. toivottavasti venäjä tekee mitä lupasivat jatkossakin

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top