Turkki ja Suomi kehittävät kahdenvälistä kauppaa

Turkin kauppaministeri ja Suomen ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari pitivät keskiviikkona verkkokokouksen maiden välisten kauppasuhteiden kehittämisestä.

Uutistoimisto Anadolu Agencylle ministeri Ruhsar Pekcan kertoi koronapandemian maailmankaupalle aiheuttamista vaikeuksista, ja niihin vastaamisesta. Kauppasuhteista hän mainitsi mm. että Turkin ja Suomen kahdenvälinen kauppa on kasvanut 8%, ja oli 542 miljoonaa dollaria vuoden 2020 viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Turkin kauppaministeri uskoo Suomen ja Turkin välisessä kaupankäynnissä olevan vielä kasvun mahdollisuuksia. Myös suorat sijoitukset Turkkiin mainitaan.

Ministeri Peckan mainitsi AA:lle myös Suomen puolelta asetetut rajoitukset puolustusteollisuuden tuotteiden tuonnille Turkista, toivoen niiden poistuvan. Nämä pakotteet tulivat voimaan lokakuussa 2019, Turkin sotaretken alettua Syyriassa. Suomalaisen teräslevyn myynnin lopettaminen Turkkiin aiheutti myös syksyllä 2019 ongelmia Turkin sotatarviketuotannolle, mutta ministeri ei maininnut tästä AA:lle.

AA: Ministeri Ville Skinnari kertoi, että maiden välillä on paljon kaupankäynnin mahdollisuuksia, ja mahdollisuuksia lukuisilla alueilla, kuten ydinvoima, biokemialliset ja uusiutuvat energialähteet. Suomen ulkomaankauppaministeri kertoi myös, että Suomi suunnittelee pandemian jälkeen laajan yritysvaltuuskunnan vierailua Turkkiin.

 • Tiedot poimittu Turkin valtiollisen uutistoimiston Anadolu Acencyn uutisesta 17.06.2020.

9 Comments

 1. Janis Petke
  17.6.2020 22:02

  Saataisko muutamat lentävät matot näiden hornettien (+ likadan) tilalle ja jatkoksi?
  Droneja ja it-ohjuksia tarvittaisii jalkaväkimiinojen rinnalle.
  Nämä punaviherpiipertäjät ja niiden ajatukset pitäisi lähettää vihullisille takaisin.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  17.6.2020 22:07

  Onko tämä kahdenvälinen kauppasuhteiden hierominen varmasti EU:n yhteisen linjan mukaista?

  Vastaa
 3. IKirouta
  17.6.2020 22:33

  Mitä vittua Suomi vois ostaa ”Ottomaaneilta”? No Beretta-konsernin kautta halpoja haulikoita.
  Ja siihen se jää!
  Onko vasta palveluksena Syyrian- orvot?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.6.2020 22:41

   Hyvä kysymys.

   Vastaa
  2. Turistikohteen lisäksi vahva teollisuusmaa
   19.6.2020 14:35

   Jos tutustut hieman tarkemmin niin siellä näkyy valmistetun jo pitkään suuri osa Euroopassa myytävistä kodinkoneista, taulutöllöistä ja autoista monen merkin logoissa. Tämä kopterikaan ei ole hassumpi:
   https://youtu.be/RltrzdWhB8w

   Vastaa
 4. Karma puree
  18.6.2020 08:32

  Miksi Suomi myy teräslevyä Turkkiin kun tiedossa on että sitä tullaa käyttämään Euoopan invaasion toteuttamiseen? Eikö olisi parempi katkaista tälaisilta mailta raaka-aine virrat kerralla? Onhan se nähty että turkkilaiset eivät ole sitä sopuisinta väkeä. Se yhdistettynä uskontoon nimeltä muslimi tekee niistä vaarallisia. Siksi esim. Saksa on kautta aikojen rajoittanut turkkilaisten maahantuontia. Vaikka sielä niitä on jo ihan liikaa.

  No, karma puree meitä persuksiin tuon teräslevynkin osalta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.6.2020 13:20

   Suomalainen yritys oli myynyt panssaroituihin sotilas-ajoneuvoihin sopivaa teräslevyä Turkkiin, mutta viime syksynä kaupat keskeytettiin Turkin hyökättyä Syyriaan lokakuussa. Turkkilaisille koitui tuotannollisi ongelmia, kun ilmeisesti kukaan muukaan ei myynyt korkeatasoista levyä heille,.

   Vastaa
 5. Hyvä rynnakkökivääri Turkista eikä E-Koreasta
  18.6.2020 22:33

  Turkilla on erinomainen rynnäkkökivääri, joka on tietääkseni toiminnalaan idioottivarma ja kolhuja kestävä. Turha mennä E-Koreaan asti kalaan. Tehkääpä sopimus valmistaa niitä Suomessa, ettei maasta tuhoudu kokonaan perinteinen ammattitaito, vaikka se vassarien tavoite saattaa ollakin.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.6.2020 23:26

   Beretta omistaa nyt Sakon, joten voitais ehkä ohjata tietyn hyvin helposti huollettavan rynkyn valmistuksesta osa Suomeen, -esm. sopivilla hankinnoilla. Nykyinen regiimi ei ehkä ideaan tartu, koska se on Suomelle edullinen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top