Turkki uhkaa Syyriaa, Venäjä on evännyt Turkin pyynnön käyttää Syyrian ilmatilaa

Turkin uutistoimisto Anadolu on julkaissut pahaenteisen uutisen, jonka mukaan Turkki tulee iskemään Syyrian asevoimia vastaan kostona syyrialaisten ilma-iskusta Turkin tukikohtaan Idlibissa. Turkkilais-venäläiset keskustelut ovat päättyneet tuloksettomina.

Syyrian hallituksen joukkojen, Syyrian Arabiarmeijan SAA:n, tietolähde kertoi Al-Masdar Newsille että SAA tulee jatkamaan torstaina (27.02.) keskeyttämäänsä hyökkäystä Idlibissä. Hyökkäys keskeytettiin Syyriassa olevien turkkilaisten ja venäläisten joukkojen neuvottelun takia. Armeijojen edustajat tapasivat Syyrian rajalla.

Turkkilaiset pyysivät venäläisiltä lupaa käyttää Syyrian ilmatilaa sotilaalliseen toimintaansa, ja uuden demilitarisoidun alueen perustamista Idlibiin, ja SAA:n Idlibin islamisteihin kohdistuvan hyökkäyksen lopettamista. Neuvottelut päättyivät ilman sopimusta.

SAA ilmoittaa jatkavansa keskeyttämäänsä hyökkäystä Idlibissä. Aleppon maakunnassa Turkin suojelemat islamistit pyrkivät etenemään kohti Aleppo-Latakia -valtatietä Sereqibin kaupungin kohdalla. SAA pyrkii avaamaan tietä Latakian suuntaan.

Turkki iskee ilmasta kaikkia tunnettuja Syyrian hallituksen kohteita vastaan, kirjoittaa Anadolu 28.02.  Tarkistamaton tieto mainitsee jopa 78 Turkin sotilaan kuolleen Syyrian ilma-iskussa, jota Turkki on kostamassa. Syyriassa kerrotaan Turkin suojeleman Hay’at Tahrir al-Sham -terroristijärjestön (HTS)  johtajiin kuuluvan islamistin surmaamisesta:

Surmattu Abu Obeid oli HTS:n jonkinlainen komentaja, ja läheinen terroristijärjestön johtajalle Abu Muhammed al-Julanille. HTS edustaa Syyriassa kansainvälistä terroristiverkostoa al-Qaedaa. HTS:llä on toimintaa myös Suomessa. 

Venäläisten ja turkkilaisten keskusteluista kertoi Al-Masdar News 27.02.2020

1 Comment

  1. Suuria puheita
    28.2.2020 10:26

    Kyllä se Erdogan pelkää Venäjää kun noin alistuu sen tahtoon, vaikka huutelee NATO-setien selkien takaa. No, katsotaan nyt kuinka kovat se laittaa piippuun ja kauanko Turkin kansalaiset kuuntelee tätä huutoa ja uhkailua. Loppujen lopuksi, jos kortt katsotaan niin taitaa jäärä Erdogaille Musta-Pekka käteen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top