Turun kaupungin omistama yhtiö ottamassa mallia postilta – työntekijät taas kärsijöinä?

Turun kaupungin omistaman kiinteistö- ja ruokapalveluyhtiö Arkea Oy ilmoitti 27.9.2019 vaihtavansa tuhannen työntekijän työehtosopimukset halvempiin.

Ilmoituksen mukaan yhtiössä noudatettu AvainTES-työehtosopimus vaihtuu matkailu- ja ravintolapalvelut (MaRa) työehtosopimukseen ja Kiinteistötyönantajien (KITA ry:n) työehtosopimukseen.

Kuvitteleeko yhtiö, että vaikeasta tilanteesta voi nousta omaa henkilöstöä kurittamalla? Arkean suunnitelmat ovat täydellisen lyhytnäköisiä ja moraalittomia. Ajatteleeko Arkea laittavansa pienipalkkaiset ammattilaiset maksamaan johtamisessa ja rahoituksessa tehdyt virheet? JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tyrmää.

– Työehtojen heikentäminen tessiä vaihtamalla on kautta aikojen tullut aina lopulta kalliiksi. Ainoa tapa saada aikaan pitkäaikaisia ratkaisuja ja turvata rahoitus, on kehittää toimintaa omana työnä.

JHL ei tyydy seuraamaan asiaa sivusta, vaan harkitsee vastatoimia Arkean ilmoituksen johdosta. Ilmoitamme toimenpiteistä erikseen lähiaikoina, kertoo Niemi-Laine.

Aiheesta uutisoi aiemmin Yle.

1 Comment

  1. Utelias
    30.9.2019 00:11

    Ei hemmetti! Vanhusten ruokahuolto on jo ennestään pielessä. Vielä tääkin! #kele

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top