Turun kaupunki siunasi paperittomien hätämajoituksen

Punainen risti on lähettänyt Varissuolla sijaitsevan asunnon asukkaille ilmoituksen missä ilmoitetaan paperittomien hätämajoituksesta.

Päätös paperittomien, eli laittomien maassaolioiden majoittaminen päätettiin Turun sosiaalilaitakunnassa. Alunperin käsittely siirrettiin toiselle kierrokselle suurien puutteiden takia, siirtoa haki Turun Perussuomalaiset. Päätöstä yritettiin saada läpi ilman budjettia ja selvitystä kuinka montako ihmistä majoitetaan asuntoon. Kyse on Varissuolla sijaitsevasta 3h + k asuintilasta. Lopulta päätös saatiin läpi paikallisten vasemmiston, vihreiden ja sdp:n äänestämänä.

Ilmoitus itsessään herätti ihmetystä paikallisissa asukkaissa, koska ilmoituksessa kehoitetaan salaamaan tiedot. Tila on tarkoitus toimia eräänlaisena ”bed and breakfast” tilana, eli majoitukseen kuuluu yöpaikka ja aamupala. Edelleen ei ole tiedossa kuinka monta ihmistä majoitetaan asuntoon.

Asunto on TVT asuntoja ja se on poimittu jonosta suoraan paperittomille. TVT asuntoihin on Turussa pitkät jonot ja tämä on herättänyt kummastusta ihmisissä, jotka ovat saaneet ilmoituksen.

Lisätty 8.7 klo 22:47:

 • SPR on esittänyt palvelun järjestämistä 1.6.-31.12.2018 hintaan 128 500 €, joka kattaa toiminnan käynnistämisen kustannuksen, tilavuokran, toimintamäärärahan sisältäen elintarvikkeet sekä henkilökunnan palkan.
 • Palveluun kuuluvat: vastaanottopalvelujen piiristä poistuneet henkilöt. itsenäisesti hätämajoituspalvelun piiriin hakeutuvat paperittomat henkilöt. sosiaalipalveluiden asiakkuuden kautta hätämajoitukseen hakeutuvat paperittomat henkilöt.
 • Osa kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista jää Suomeen. Kuntien sosiaali- ja terveyspalveluilla on velvollisuus järjestää välttämätön ja kiireellinen tuki laittomasti maassa oleskeleville henkilöille. Tähän kuuluu myös hätämajoituksen järjestäminen.

Lähteet: Turun PS, Turun kaupunki, kuva sosiaalisesta mediasta

2 Comments

 1. Janne kupela
  8.7.2018 22:41

  Suomalisiakin ja oikealla identiteetillä oleviakin on ilman majoitusta ! EN MISSÄÄN NIMESSÄ HALUA ANTAA TAI MAKSAA SENTTIÄKÄÄN TÄLLAISEEN JA HALUAN KAUPUNGILTA LUPAUKSEN ETTEI MAKSAMIANI VEROJA KÄYTETÄ TÄLLAISEEN

  Vastaa
 2. Anne
  9.7.2018 02:36

  Laittomien majoittaminen on rikollista toimintaa. Siitä pitäisi antaa ankarat sakot SPR:lle ja Turun kaupungille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top