Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut – Sisällöllinen ja myynnillinen menestys

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut onnistuivat viikonloppuna tavoittamaan lähes ennätysyleisön. Kolmen päivän aikana, 4.-6.10 Turun Messukeskuksessa vieraili huimat 23 559 messukävijää. Luku on messuhistorian kolmanneksi suurin.

Tapahtumaan osallistui myös liki tuhat esiintyjää, lähes 100 teatterialan vaikuttajaa ja liki 300 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden Kirjamessujen pääteema teatteri toi paikalle ison ryhmän teatterimaailman vaikuttajia. Lukuisat ohjelmatilat täyttyivätkin kerta toisensa jälkeen, kun vetovoimaiset kirjailijat, esiintyjät ja keskustelut astuivat lavalle. Muun muassa:

Jörn Donner

Seela Sella

Vesa-Matti Loiri & Jari Tervo

Esko Salminen

Sofi Oksanen

Heli Laaksonen

ja lukuisat muut vetivät huikeita kävijämääriä ohjelman äärelle.

Messujen järjestäjät ovat iloisia onnistumisesta

Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukio

on erittäin tyytyväinen siihen, miten tapahtuman sisältöuudistus poikkitaiteellisiin teemoihin on otettu vastaan.

Teatteriteema oli menestys. Kirjavuoden uutuuksien ja aina ajankohtaisten klassikkojen ohella tapahtumassa pureuduttiin ajassamme keskustelua herättäviin ilmiöihin kuten ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutuksiin ja lukutaitoon. Keskustelut olivat vetovoimaisia ja laaja sekä kiinnostunut kuulijajoukko seurasi niin teatteri- kuin ajankohtaisteemoihin liittyviä keskusteluja.

Messumyyntimme kasvoi 80% viime vuodesta. Turun Kirjamessujen merkitys on kasvanut meille selvästi, kertoo Bonnierin tapahtumatuottaja Sami Ravattinen.

Bonnieriin kuuluvien WSOY:n, Tammen ja Johnny Knigan nimikkeistä messuilla kiinnostivat kotimainen ja käännetty kaunokirjallisuus sekä tietokirjallisuus, ja perjantain koululaispäivänä etenkin myös nuortenkirjat.

Kirjakustantamo Otavan myyntipiikkeinä erottuivat suursuosiota nauttivat messuesiintyjät.

Jari Tervo ja Vesa-Matti Loiri sekä Sofi Oksanen ovat kiinnostaneet messukävijöitä, totesi Otavan myymäläpäällikkö Eija Vento.

Ensi vuonna Turun Kirjamessujen pääteema on musiikki ja sen suhteen ohjelmatyö on jo aloitettu. Vuoden 2021 pääteema on puolestaan kuvataide, jossa mukana on visuaalinen kulttuuri käsittäen mm. elokuvan.  Turun Ruoka- ja Viinimessut ja Turun Kirjamessut järjestetään ensi vuonna 2.-4.10.2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top