Turun Perussuomalaiset: Jo riittää tanssi haudoilla

Turun Perussuomalaiset paheksuvat Turun kaupungin päättäjiä 18.8.2017 tapahtuneen terrori-iskun jälkihoidosta.

Huolena on erityisesti ääriliikkeiden toiminta aiheen ympärillä, sekä se ettei muistoksi paikalle istutettua omenapuuta pidetä arvossaan.

Turun perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Åland kertoo tiedotteessa, että me Perussuomalaiset paheksumme kaupungin toimintaa, jossa kaupungin päättäjät ovat omalla toimettomuudellaan jättäneet liikkumatilaa erilaisille ääriliikkeille. Pään työntäminen pensaaseen ei ole enää ratkaisu.

Turun Perussuomalaiset pelkää, että 18.8.2017 tapahtunut Suomen ensimmäinen terroristisessa tarkoituksessa tehty isku tulee jatkossakin muodostumaan ääriliikkeiden tapahtumaksi, jossa tarkoituksena ei ole muistaa tai kunnioittaa uhreja, vaan sitä käytetään härskisti oman propagandan esille tuomiseen. Yleisen mielipiteen vuoksi tapahtumapaikalle istutettiin omenapuu, jotta emme unohtaisi tätä traagista päivää. Sittemmin puu siirrettiin vähin äänin pois ja syyksi kerrottiin tuleva toriparkki ja arkeologiset kaivaukset. Nyt tuo samainen puu löytyy Tähkäpuistosta, yksin ja merkitsemättömänä. On siis selvää, että Turun päättäjät haluaa edelleen unohtaa nämä traagiset tapahtumat. Sanoo Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Åland.

Turun Perussuomalaiset ehdottavat, että Turun kaupunki laittaisi edes muistolaatan, jotta muistopuuta etsivät löytäisi sen ja meille jotka haluamme muistaa olisi paikka, jonne itse kukin voisi hiljentyä ja tuoda kynttilänsä.

Turun Perussuomalaiset ja Turun Perussuomalaiset nuoret pitivät 18.8.2019 klo 15 oman muistotilaisuutensa Jyrki Ålandin johdolla Turun kauppatorin vierellä ortodoksisen kirkon edessä. Jyrki Ålandin puheen jälkeen kävi moni osallistuja toisensa jälkeen jättämässä valkoisen ruusun portin pieleen.

2 Comments

 1. Me muistamme aina
  19.8.2019 16:30

  No niin, tässä nähdään että Persut eivät ole Suomen kansan puolella, vaan valtaapitävien tahojen ja oligarkkien puolella. Jos he olisivat suomalaisen työväestön agendalla niin he eivät puhuisi Kukkamarssista ”ääriliikkeenä”. Samalla tavalla kun terrorismin uhreja halutaan muistaa toivoen ettei koskaan enää kantaveästö joudu terrorismin uhriksi, muistellaan kohta itsenäisyyspäivänä niitä henkilöitä jotka antoivat henkensä ja terveytensä jotta Suomi olisi itsenäinen valtio.

  …jonka ikävä kyllä politikkomme myivät EU:un hinnalla, jota maksamme joka vuosi nettona noin miljardin/puoletoista miljardin verran. Eli siis, maksamme rahaa siitä että menetimme itsenäisyytemme.

  Vastaa
 2. Pertti Grandell
  19.8.2019 16:36

  on tainnut vanhasta syntymäkaupungistani tullut viher-puniikkien ja vellihousujen sekä kaiken karvaisten suvakkien pesäke, ei näytä olevan kommunistien punaisella turulla enään mitään virkaa, ehkäpä syys sateet valuttavat koko savi turun auran jokeen ja virta veisi ruotsin jihadistien syliin viimeisetkin kurat.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top