Turun terrorimuistopäivä sujui rauhallisissa merkeissä (videokooste)

Tänään 18.8.2019 vietettiin Turun terroriuhrien toista muistopäivää. Tasan kaksi vuotta sitten Abderrahman Bouanane  puukotti kuoliaaksi kaksi ja haavoitti kahdeksaa uhria Turun Kauppatorin ja Puutorin välisellä matkalla.

Päivä oli viileä ja sateinen. Kukkavirta 188-tapahtumassa mustiin pukeutuneet marssijat kerääntyivät joen ääreen Vähätorille ja kulkivat sieltä kirkon rantaan. Turun uhrien muistoa oli kukkavirrassa kunnioittamassa noin 300 marssijaa ja muutama kymmenen kuvaajaa.

Kukat laskettiin Tuomiokirkon rannasta Aurajoen virran vietäväksi kello 12.30. Kukat jättäneitä muistelijoita kiusasi pitkään vesisade, mutta toisaalta pian sama sade kasteli myös Turku ilman natseja-vastamielenosoittajat.

Turun Perussuomalaiset ja Turun Perussuomalaiset nuoret pitivät klo 15 oman muistotilaisuutensa Jyrki Ålandin johdolla Turun kauppatorin vierellä ortodoksisen kirkon edessä. Jyrki Ålandin puheen jälkeen kävi yksi kansallismielinen toisensa jälkeen jättämässä valkoisen ruusun portin pieleen. Kolmen minuutin hiljaisuuden aikana kuului vain vastamielenosoittajien huutoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top