Turussa sunnuntaina tapahtuneista murhasta ja murhan yrityksestä epäilty on vangitttu

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on 17.6.2021 toimitetussa pakkokeinoasianistunnossa määrännyt vuonna 1993 syntyneen henkilön vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä sunnuntaina Turussa tehdyistä murhasta ja murhan yrityksestä.

Poliisi sai tehtävän Nummen kaupunginosassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, mistä löytyi kaksi henkilöä: surmansa saanut mies ja vakavasti loukkaantunut nainen. Väkivaltarikoksen uhriksi joutuneet ovat 30–40-vuotiaita. Tekijäksi epäilty noin 30-vuotias mies otettiin kiinni lähistöltä. Hän on alustavassa puhuttelussa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

– Henkilöt ovat tuttuja toisilleen, joten kyse on heidän välisistä suhteistaan. Esitutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että väkivallan syynä on henkilöiden välinen riita-asia. Tapahtumista ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mika Paaer.

Vangittua epäillään seuraavista teoista: Turussa 13.06. tehty murha, ja murhan yritys. Syytteen nostamisen määräajaksi on asetettu 02.09.2021. Tutkinnallisista syistä asia on määrätty käsiteltäväksi yleisön läsnäolematta, ja oikeudenkäyntiasiakirjat määrätty salassa pidettäviksi syyteasian käsittelyyn asti taikka kunnes asia on jätetty sillensä. Samasta syystä ratkaisu on määrätty salassa pidettäväksi muilta kuin varsinaisia ratkaisutietoja ja lainkohtia koskevilta osilta viimeksi mainittuun ajankohtaan saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top