Turvallisuusviranomainen sanoo: 52 mobiilisovellusta ovat Kiinan cyber-aseita

Intian Kansallinen turvallisuusneuvosto suosittelee olemaan käyttämättä 52 Kiina-taustaista mobiilisovellusta, ja ehdottaa hallitukselle niiden kieltämistä. Turvallisuusviranomaiset pitävät näitä sovelluksia kommunistisen Kiinan tiedonhankintavälineinä.

Turvallisuusneuvoston hallitukselle lähettämä vaarallisten applikaatioiden lista sisältää mm.  Zoom-videoneuvottelusovelluksen, TikTok-videoidenjakamis sovelluksen ja muita apuohjelma- ja sisältösovelluksia, -mm. UC-selaimen ja eräitä muita kuten Xender, SHAREit sekä Clean-master.

Intian sisäministeriö oli jo huhtikuussa suositellut Zoomin käytön lopettamista, tietoturvallisuusyksikön CERT-in:n suosituksesta.  Aiemmin Taiwan on kieltänyt hallituksen virastoja käyttämästä Zoomia videoneuvottelujen alustana, Saksassa virkamiehiä on kehoitettu käyttämään Zoomia vain poikkeuksellisesti. Yhdysvaltain senaatti on kehottanut jäseniään ja virkailijoitaan käyttämään muita alustoja.

Eri maiden turvallisuusviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa myös kiinalaisten laitteiden ja ohjelmistojen mahdollisesti sisältämistä takaovista (backdoor) joita voidaan käyttää vahingolliseen toimintaan. Kommunistinen Kiina saattaa myös kriisitilanteessa häiritä viestintää, jos kiinalaisia sovelluksia on käytössä, varoittavat tietoturvallisuuden valtiolliset toimijat muuallakin kuin Intiassa.

Intialla ja Kiinalla on meneillään rajoitettu sotilaallinen selkkaus Himalajan vuoristossa, mikä on nostanut myös tietoturvallisuuden huomion kohteeksi. Selkkauksessa on toistaiseksi menehtynyt 20 sotilasta.

Päivitys:

Myös The Economist huomaa Zoom-sovelluksessa jotain erikoista:

1 Comment

  1. Ja länsihän ei vakoile
    18.6.2020 08:49

    Ja esim, Apple ja USA,nehän eivät vakoile lainkaan, eiväthän…

    Miettikääs muuten heti tuota yritystä Apple… Logon omistavat Beatlesit, käyttöjärjestelmä on FreeBSD, osat valmistetaan Kiinassa jossa puhelimet kasataankin. Sillä ei ole takuuhuoltoverkostoa sillä Applen toimintaperiaatteeseen kuuluu että se yrittäjä joka alkaa maahantuojaksi/jälleenmyyjäksi, omalla kustannuksellaan tarjoaa maakohtaisten ahtojen mukaisen takuun. Applella ei siis ole oikeasti mitään muuta kuin laskutus osasto. Tuotekehityskin tapahtuu paljoli opensoursen puolella. Jälleen kerran, elämä on valintoja.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top