Tuusniemellä 5.2 tapahtuneita väkivallantekoja tutkitaan tapon yrityksenä – kaksi vangittu

Poliisi tutkii Tuusniemellä Pohjois-Savossa 5.2.2019 iltapäivällä tapahtuneita väkivallantekoja. Ensitietojen perusteella asiaa tutkittiin muun ohessa törkeänä pahoinpitelynä, mutta tutkinnan edetessä nimikkeeksi on muutettu näiltä osin tapon yritys.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tänään 8.2.2019 vanginnut poliisin esityksestä kaksi paikkakuntalaista miestä todennäköisin syin epäiltynä tästä rikoksesta.

Poliisi sai tiedon tapahtumista hätäilmoituksen perusteella. Paikalle lähetettiin useampia poliisipartioita hoitamaan tehtävää. Ensimmäinen paikalle ehtinyt partio saapui Pohjois-Karjalan puolelta. Tapahtumaillan aikana poliisi otti kiinni nyt vangitut paikkakuntalaiset, vuosina 1965 ja 1990 syntyneet miehet. Nuorempi miehistä ilmoittautui itse poliisin kehotuksesta Kuopion poliisiasemalla. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti. Poliisin tietojen mukaan muut kuin tapahtumiin suoraan liittyvät henkilöt eivät ole olleet tilanteessa vaarassa.

Esitutkinnassa ilmitulleen tapahtumankulun sekä uhrin saamien vammojen perusteella asiassa on todennäköisiä syitä epäillä nyt vangittuja henkilöitä tapon yrityksestä.

Tapon yrityksen asianomistajaa, vuonna 1994 syntynyttä paikkakuntalaista miestä, epäillään häntäkin samassa asiassa lievästä pahoinpitelystä. Esitutkinnan jatkuessa myös rikosnimikkeet ja niiden lukumäärät voivat täsmentyä edelleen.

Poliisi jatkaa asian tutkimista muun muassa kuulusteluin sekä teknisen tutkinnan keinoin. Tutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että esimerkiksi tapon yrityksen asianomistajaa on lyöty mailan tai muun sellaisen kaltaisella välineellä.

Syyte on nostettava 12.4.2019 mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top