Twitter kyseenalaisti Trumpin viestin, tarkistimme

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ollut sosiaalisen median hampaissa, ja hänen julkaisuihinsa on liimattu jonkinlaisia ”ei-saa-uskoa!” -kommentteja some-ylläpidon toimesta. Twitterin ja Facebookin toiminnasta on jopa saattanut jäädä vaikutelma, että näillä some-alustoilla on jokin poliittinen kanta,  jota ne puolustavat.

Tänään Trump kertoi Twitterissä Georgian osavaltion senaatin 03.12. järjestämässä kuulemistilaisuudessa esitetyistä todisteista, ja kas kummaa: Twiitti varustettiin varoituslauseella.

Trumpin mukaan senaatin kuulemat todistajat kertoivat ääntenlaskua johtavan virkailijan lähettäneen suurimman osan laskijoista kotiinsa Atlantassa State Farm Arena -urheilukeskukseen rakennetussa ääntenlaskukeskuksessa. Tämän jälkeen johtajan luottovirkailijat vetivät esiin pöytien alta matkalaukkuja, joissa olleet vaaliliput skannattiin ääntenlaakukoneissa, -ilman median ja vaalitarkkailijoiden läsnäoloa. Tilanne tallentui valvontakameroihin, jotka ilmeisesti ovat urheilukeskuksen kalustoa, ja joita vaaliorganisaatio ei kontrolloinut.

Kuvissa olevassa matkalaukussa väitetään olevan äänestäjien (tain jonkun muun) täyttämiä vaalilippuja, jotka yön aikana ajettiin ääntenlaskukoneiden läpi, ilman todistajien läsnäoloa, ja ne vaikuttivat vaalitulokseen. Useassa osavaltiossa onkin tehty outoja havaintoja reaaliajassa kerrotun ääntenlaskutilanteen äkillisistä muutoksista. Näitä muutoksia on kritisoitu seuraavin perustein:

 • Yhdellä kirjauksella laskentatilanne-dataan lisätyt liput ovat olleet samalle ehdokkaalle annettuja. Kannatustilannetta Trump:Biden kuvaava grafiikka on muuttunut jyrkästi.
 • Kerralla ”valmistuneiden” äänestyslippujen määrä on saattanut ylittää käytössä olleiden laskentakoneiden kapasiteetin.
 • Ääntenlaskentatilastot eivät matemaatikkojen mielestä noudata tilastollisista todennäköisyyttä.

Muuta kritiikkiä vaalitulosta kohtaan on ollut mm. yli 100-vuotiaiden suurempi osuus äänestäjistä, kuin vaalipiirin väestöstä löytyy, äänestäjärekisteriin kirjautuneiden puutteelliset tiedot: Mm. sukupuoli ja kirjautumispäivä ovat saattaneet puuttua. Median tehtävä ei ole kuitenkaan USA:ssa riideltävien oikeudellisten kiistojen ratkaisu, vaan esm. siitä kertominen, mistä siellä riidellään. Siihen nähden useissa suomalaisissa medioissa kerrottu mantra ”Trumpin lakitiimi ei ole esittänyt todisteita…” on erikoinen.

”Tämä väite vaalipetoksesta on kiistetty”

Näinpä Trumpin ja hänen tiiminsä someviesteihin tavataan lisätä. Media voisi kuitenkin -yhteiskunnallisen tehtävänsä mukaisesti- kertoa sekä väitteet että niiden kiistäjien perusteet. Suomalainen lukija joutuu valitettavasti turvautumaan amerikkalaiseen paikallismediaan, ja konservatiivisiin kanaviin, saadakseen suodattamatonta primääritietoa Yhdysvaltain presidentinvaaleista, joiden tuloksella on huomattava vaikutus koko maailman vakauteen. Huolimatta löytyneistä väärinkäytöksistä Joe Biden voi hyvinkin olla 14.12. valitsijamies-kokousten jälkeen Yhdysvaltain presidentti 20.01. 2021 alkaen. Mäkäli eilen Georgian senaatille ja aiemmin Michiganissa esitettyihin vaalitapahtumiin kohdistuneisiin todisteihen ei kelvollisesti vastata, USA:lla on seuraavat neljä vuotta presidentti, jonka arvovaltaa on loukattu jo ennen ensimmäistäkään virkapäivää, ja jonka toimintakykyä on vahingoitettu vakavasti.

Seuraamme prosesseja, ja yritämme kertoa teille missä mennään.

Video: NTD.

Luettavaa:

Trump näkee ”haamuääniä”, -näetkö Sinä?

2 Comments

 1. juha.
  5.12.2020 19:58

  Tämä oli lähestulkoot vitsi, sillä normmaalit ja aikaansa TODELLA seuraavat ihmiset kyllä tietävät sen, että teknologiajätit sensuurillaan saavat sotasensuurinkin kalpeneman rinnallaan.
  EU pieraisee vielä EU-kansalaistensa ”turvaksi” lain joka sulkee internetin kuten se on suljettu Pohjois-Koreassakin! Suomen punkkihallitus jo kaavailee lakia, jossa operaattoreilta vaaditaan sulkemaan pääsy ”sopimattomille” sivustoille ”kansalaisyten turvaksi”. Tyypillistä kommunistista paska jargonia, jota kuulin jo pikku-poikana Neuvostoliitosta. Ei uponnut silloin, eikä. uppoa nytkään. ”Kollaa kestää!!!”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top