Twitter sulkenut 10 000 tiliä: Yritettiin vaikuttaa USA:n vaaleihin

Vaikuttaminen äänestyskäyttäytymiseen eri tavoin, mm. luomalla massoittain tilejä sosiaaliseen mediaan, ja spämmäämällä, trollaamalla ja floodaamalla jotain mielipidettä, näyttää jääneen pysyväksi ilmiöksi. Eilen Twitter ilmoitti löytyneen tuhansia virtuaalihenkilöitä l. tekaistuja käyttäjätilejä, joilla on pyritty vaikuttamaan vaalitulokseen. Tilit on poistettu.

Mahdollinen vaikuttaminen USA:n presidentinvaaleihin v.2016 on yhä epäselvä tapaus, ja uutta pukkaa. Twitter ilmoitti perjantaina (02.11.) poistaneensa syys-lokakuussa noin 10 000 automaatin luomaa tiliä, jotka oli profiloitu näyttämään demokraattien kannattajien tekemiltä. Tileihin oli kiinnittänyt huomiota demokraattien kampanjatoimisto.

Feikkitilien kautta julkaistut viestit pyrkivät heikentämään lukijan, -tässä tapauksessa demokraattien potentiaalisen äänestäjän, motiivia käydä äänestämässä. Twitter ei ole julkaissut esimerkkejä po. viesteistä, mutta metodi lienee sama kuin muuallakin:

 • Kirjoitellaan torjuttavan tahon nimissä niin typeriä, että samanmieliset nolostuvat, ja passivoituvat. Tämä on ns, seppo-lehto-metodi.
 • Esiinnytään (väärällä lipulla siis) niin aggressiivisesti kantaansa vielä etsiviä kohtaan, että nämä etääntyvät torjuttavasta tahosta. Vältetään kaikkea argumentointia, ja korostetaan jyrkkää asennetta. Näin lukija saa käsityksen ettei torjuttavan tahon kannattajilla ole argumentteja lainkaan.
 • Täytetään torjuttavasta tahosta kiinnostuneiden nettilukuaikaa millä tahansa hömpällä. Tällöin tältä jää näkemättä ne viestit, joissa voisi olla häntä vakuuttavaa argumentoimista.

Tämänkaltaisilla, melko simppeleillä keinoilla, nettivaikuttajat pyrkivät ohjaamaan lukijoita. Lisäksi #nettisensuurin vaatijat tod.näk. tuottavat omaa aineistoaan, -vaatimuksensa tueksi.

Some-häiriköinti ei varmasti lopu, vaikka 10 000 twiittaajaa on kadonnut bittiavaruuteen.

Asiasta kertoi CNN 02.11.2018: Twitter took down thousands of accounts that discouraged voting in midterms.

3 Comments

 1. Alarik Lundin
  3.11.2018 12:29

  Demokraatit ovat päättäneet tehdä välivaaleista uhriutumis ja itkukilpailun. Team Trump pelaa vaalikampanjaa voittamis ja määrätietoisuuskilpailuna. Saa nähdä kumpihan se amerikkalaisiin enemmän vetoaa.

  Vastaa
 2. NPC4829209
  5.11.2018 05:21

  Kyseessä on niinsanottu NPC -meemi, joka pilkkaa vasemmistoaktivisteja siitä etteivät ole ajatelleet ideologiaansa, ainoastaan opetelleet nipun selkäydinreaktioita (”rasisti! seksisti!”), mikä saa heidät vaikuttamaan normaali=ihmiselle tietokonepelin ennalta ohjelmoidulta pelihahmolta, Non-Player~Characterilta. NPC:hän kykenee vastaamaan vain asioita jotka heidät on ohjelmoitu vastaamaan. He eivät voi ajatella miksi sanovat, ja skriptin ulkopuolelle meneminen saa heidät raivoon.

  Ihmiset ovat tehneet profiilinimiä kuten ”NPC285039” sekä laittaneet NPC-meemin profiilikuvakseen. Tämän jälkeen he postaavat tyypillisiä demokraattien robottimaisia iskulauseita.

  Tarkoituksena on nauraa vasemmistolaisten robottimaisuudelle. Tämä onkin ollut erinomaisen huvittavaa, mikä onkin syynä siihen että tiukasti vasemmistoon kallellaan oleva Twitter on alkanut poistaa näitä tilejä. Mutta uusiahan voi aina tehdä.

  ”Trump ei ole minun presidenttini! Sininen aalto! #Resist #OrangeManBad #GrayLivesMatter”

  Vastaa
 3. Googlaamalla ei löydy, duckduckgo löytää
  25.4.2021 13:57

  Nettisensuuria ei tarvitse pyytää. Varsinkin Google ja youtube ovat jo pitkään sensuroinut vassaridiktatuuria ajavien rikokset ml. vaalivilppi, lapsikauppa ja maailma kalleimman pimeän puolen palvojien eliittihuume Adrenochrome, joka on adrenaliiniverta, jota otetaan lapsesta kidutuksen / uhrauksen yhteydessä. USA:ssa katoaa 800 000 lasta vuodessa. USA:ssa mm. lakimies Lin Wood on viime aikaisissa puhetilaisuuksissa paljastanut, että Trumpia edeltävä presidenttien sarja Obamat, Clintonit, Bush junnu ja sennu, sekä saarivaltion kuninkaalliset, vatikaani olivat kaikki silmämunia myöten ko. rikoksissa mukana, mikä oli jo vanhaa tuttua tietoa paitsi valtamediahypnoosissa eläville. Miksi ihmiset eivät tiedä mitä tapahtuu ja on tapahtunut? Koska he googlaavat. G:n ja youtube:n hakukoneella löytyy vain hakukonesensuurin läpäissyt sisältö. Duckduckgo.com löytää materiaalia aiheista, jotka G / YT on kokonaan sensuroinut. Kokeilkaapa hakea sanaa Adrenochrome G:stä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top