Työmiehen tuumaustunti maanantaina (SUORA 11:00)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra linjaa perussuomalaisten näkemyksiä ajankohtaisiin asioihin ja puoluesihteeri Arto Luukkanen aluevaalien keskeisiin kysymyksiin ma 20.9.2021 klo 11 alkaen.

Miksi hallitus siirsi päätöksen ilmastoriidasta aluevaalien yli maaliskuulle? Mitä tarkoittaa hallituksen sopima ilmastotoimien riittävyyden perälauta? Miksi Keskusta vaati, että perälaudan sisältö julkistetaan vasta vaalien jälkeen? Mitä lisäarvoa suomalainen teollisuus saa maailman kunnianhimoisimmasta hiilineutraalisuustavoitteesta? Tyhjentääkö hallituksen yltiöpäinen ilmastopolitiikka suomalaisten kukkarot? Miltä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka muuten näyttää?

Keskustelu päättyi kahdeltatoista. Putkonen kiitti osallistujia.

  • Iltasanomat kysyi mediaosiossa puheenjohtaja Riikka Purralta persujen ilmastotoimista, ja uudesta teknologiasta. Purran mukaan vähempikin kunnianhimo riittäisi Suomelle. Muiden maiden tekemistä virheistä pitäisin oppia, sanoi Purra, -kohdistaen tähän kiirehtimiseen. Suomi on jo tehnyt ilmastotoimia, tarkensi Purra.
  • Ilmastopaneelia ja asiantuntijatahoa koskevaan kysymykseen Purra vastasi, ettei yhdelle tutkijataholla voida antaa valtaa. Ilmastoasiantuntijoiden nostaminen päättävään rooliin on kyseenalaista.
  • Yle kysyi Luukkaselta ”piilopuoluetuesta”. Puoluesihteerin mukaan Keskusta on pyrkinyt nopealla aikatauluilla edistämään aluevaltuustojen rahoitusta ilman keskustelua. Purra täsmensi, että keskustelu koskee aluevaltuustoryhmien tukemista t. rahoittamista. Uudellamaalla 800€ per valtuutettu per vuosi on ollut puheena, täsmensi Purra. Hän käytti sanontaa voitelurahaa puolueille. PS on kokoajan vastustanut tätä.
  • Purralta kysyttiin perussuomalaisten ilmastotoimista. Purra vastasi mainitsemalla, että Suomen päästöt ovat globaalissa mittakaavassa pienet, ja toimenpiteet pitää kohdistaa sinne missä suuret päästöt syntyvät. Suomen ei pidä olla kunnianhimoisesti ensimmäinen, oman teollisuuden kustannuksella. Putkonen lisäsi Kiinan rakentavan yhä uutta hiilivoimaa, myös mm. Afrikassa. Kivihiilellä tuotettua terästä tulee myös Suomeen. Kiinan terästuotanto on jo samaa mittakaavaa kuin koko Euroopan, muistutti Putkonen.
  • Putkonen vastasi kysyjälle, että PS:llä on jo 1800 ehdokasta aluevaaleissa.

Puoluesihteeri Arto Luukkanen kysyi: Puolustetaanko Suomalaista

Arto Luukkanen totesi alustuksessaan Soten olevan suurin muutos kunnallishallinnossa kuntien perustamisen jälkeen. Odotettavissa olevista haitoista Luukkanen viittasi alueelliseen eriarvoistumiseen palvelujen saatavuudessa. Pk-seudulla palvelut ovat saatavilla, sen ulkopuolella voi toteutua jopa ”malli-Botshwana”, kärjisti Luukkanen. Hän varoitti myös kulujen karkaamisesta, kun saalistajat huomaavat tilaisuutensa. Varoittava esimerkki hallitusten uudistuksista on Anne Bernerin taksireformi, muistutti Luukkanen.

”Demokratiaraha”

Piilopuoluetuen ilmaantuminen maakuntahallinnon myötä arvelutti Luukkasta. Tuleva aluevaltuusto korruptoi itse itsensä, lohkaisi puolusihteeri. Kunnallisvaalien siirtämisestä Luukkanen kysyi, onko tarkoitus muutenkin laskea äänestysaktiviteettia? Hän patisteli kuulijoita aluevaltuustojen vaaleissa äänestämiseen.

Puheenjohtaja Riikka Purra kritisoi vielä Afganistan-operaatiota: Evakuoitavien henkilöiden määrästä tuli ulkoministeri Pekka Haavistolleavoin shekki”, tiivisti Purra. Perheenyhdistys-erikoislähettiläät saivat Purralta maininnan.

Purra kritisoi ilmastoahdistuksen lietsomista

Suomesta karkaava teollisuus ei vähennä globaaleja päästöjä, se lisää niitä. Verotus on jo huippukorkeaa, sitä ei voi lisätä ilmastotoimilla.

Purra nälväisi elokapinasta, jolla on aikaa maata kaduilla, -kansalaisten on pakko liikkua, ja liikkumisen kustannusten nousu vie kansalaisten käytettävissä olevaa rahaa, muistutti Purra.

”Autolla töihin vai kävellen kelaan?”

Purra tiivisti hallituspolitiikan seuraukset hauskaan lauseeseen. Hän muistutti että Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho varoitti Helsingin Energian hinnankorotuksista jo etukäteen, Persuja siitä moitittiin, mutta toteutuivathan ne. Päästökauppa nostaa lämmityksen ja liikkumisen kulut, karkoittaa teollisuuden muihin maihin, mutta ei vähennä päästöjä, tiivisti Purra.

Suomalaisten parhaiten ansaitseva kymmenys aiheuttaa moninkertaiset päästöt verrattuna heikoimmin ansaitsevaan kymmenykseen. Jos kaikki suomalaiset puolittavat päästönsä, köyhimmät jäävät alle elinkustannusminimin, huomautti Purra. Ilmastosta puhuvat ovatkin yleensä hyväosaisia.

Purra varoitti sitoutumisesta nopeasti vanhenevaan ”vihreään” teknologiaan

Purra ei usko, että päästövähennyksiin liittyvistä ikävistä uutisista tulee loppua. Ilmastonmuutoksella hallitus oikeuttaa Purran mielestä laiminlyöntinsä muissa kysymyksissä. Mm. vanhustenhoidossa on rahoitusvajetta. Purra mainitsi, ettei syrjäseutujen asukkailla ole todellisuudessa mitään mahdollisuuksia sähköautoiluun. Purra varoitti myös sitoutumasta mahdollisesti piankin vanhenevaan tekniikkaan vihreääsiirtymää tavoiteltaessa.

Purra otti poliisin esimerkiksi hallituksen vääristä painotuksista: Poliisi on jäänyt ilmastokiinnostuksen uhriksi hävitessään määrärahoissa, huomautti Purra.

Maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka” sai Purralta kyytiä. Purra kyseenalaisti elinkeinoelämän tuen ilmastopolitiikalle: Toki tuetaan, jos tukirahaa on luvassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra otti heti puheeksi ilmaston. Purran mukaan ”ilmasto” vaaliteemana viime eduskuntavaaleissa oli tähdätty persuja vastaan: PS eroaa muista puolueista tässä asiassa. Ilmastorealismia, jota persut edustivat, kuuluu nykyisin yksittäisiltä edustajilta muistakin puolueista. Purra kyseenalaisti Keskustan ja Annika Saarikonniskalenkin” vihreistä budjettiriihessä.

Työmies Matti Putkonen avasi tilaisuuden, moittien pääministeri Sanna Marinin hallituksen politiikan seurauksia teollisuudelle ja työllisyydelle. Putkonen heitti haasteen myös Hakaniemeen, ay-liikkeelle, että työpaikkojen ja duunarien puolustamiseen pitäisi herätä.


Videointi: Extrauutiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top