”Työttömät rikkaruohoja”, -joko uunit kuumenee?

Suomalaisten poliittisten vaikuttajien asenteet suomalaisten vähäosaisinta osaa kohtaan tulivat tänään tapetille, keskustalaisen kunnallispoliitikon leimatessa alkoholisoituneet ”ihmisroskaksi”. Riikka Moilasesta ottaa nyt hänen puolueensa Keskusta välimatkaa, mutta onko ihmishalveksunnan takana laajempikin ilmiö?

Demareissa ja Kokoomuksessa toimineen Juhana Vartiaisen tunnettu rikkaruoho-vertaus herättää kuitenkin ajattelemaan, että asennevamma on yleisempi, suorastaan poliittiselle stablishmentille tyypillinen.

Työttömien rinnastaminen rikkaruohoihin, olkoonkin vaikka lipsahdus (”freudismi”?), viittaa vaarallisen epäinhimilliseen ajatteluun, joka on erityisen huolestuttavaa juuri nyt, terveyspalveluja uudelleenjärjesteltäessä. Suomalaisten #pisteytys terveyspalvelujen tarpeen arvioimiseksi jättää portin auki #priorisoimiselle, potilaan hoitokelpoisuuden arvioimiseen hänen ”tarpeellisuutensa” mukaan.

Inhimillisessä mielessä olemme kaikki tarpeellisia, jos ei muille niin omaisillemme. Nykyoloissa emme voi, -Moilasen ja Vartiaisen avautumiset kuulleina, olla lainkaan varmoja, että politiikan sisäpiireillä on sama arvomaailma, kuin meillä. Kuka poliitikoistamme on seuraava avautuja, ja mitä kamalaa häneltä kuulemme?

Kansan Uutiset 13.10.2014: JUHANA VARTIAINEN VERTAA TYÖTTÖMIÄ RIKKARUOHOIHIN.

Keskustan Riikka Moilaselle potkut Pihlajalinnan palveluksesta

”Keskustaleiri” huvittaa kansaa, mutta ei facebookin ylläpitoa

1 Comment

 1. Pelle Peloton
  11.9.2018 13:11

  Kun kunnallinen terveydenhoito toimii huonosti, voi tietysti mennä yksityiselle. Tästä on kokemusta. Pieni kivulias ongelma, terveyskeskuslääkäriin olisi voinut päästä viikon kuluttua. Siispä aika yksityiselle, ajan sai, hyvä kun ehti vastaanotolle. Muutama verikoe ja lääkemääräys saman tien. Näin se käy, kun on lompakossa rahaa, tähän meni 480 euroa.
  Saapa nähdä, mitä SOTE saa aikaan. Terveyden hoitoon menee veroeurosta 0,13 euroa ja julkiseen hallintoon 0,15 euroa, koulutukseen 0,11 euroa. Terveydenhoitomenoja on siten vähennettävä, sehän on SOTE uudistuksen tarkoitus. Julkisen hallinnon vero-osuus sen kun kasvaa kuten myös sosiaaliturvan osuus 0,45 euroa siirtolaisuuden johdosta.
  Valtion verotulot olivat v. 2016 97 miljardia, josta miljardi meni pakolaishuoltoon, SIIS 2,3 % VUODEN 2016 SOSIAALITURVARAHOISTA, suunnilleen saman verran kuin rahaa pantiin koulutukseen.
  Lähteinä Veronmaksajat, Suomen verotuotot, Iltalehti

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top