UAE:n ulkoministeri Moskovassa

 

Arabiemiirikuntien ja Venäjän ulkoministerit tapasivat tänään Moskovassa. Vierailu oli sovittu jo ennen ”erikoisoperaatiota” Ukrainassa, mutta ei ole vailla siihen liittyviä ulottuvuuksia.

Arabiemiirikuntien (UAE)  ulkoministeri Sheikh Abdullah bin Zayed  tapasi tänään torstaina Moskovassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.  Bin Zayed mainitsi erikseen, että vierailusta oli sovittu jo paljon aiemmin.

Ukraina

Lavrov kertoi lehdistötilaisuudessa ministerien tapaamisen jälkeen, että Venäjä arvostaa Arabiemiirikuntien tasapainoista ja maltillista roolia Ukrainan suhteen. ”Meille on tärkeää, ettei Ukrainan alueelta tule uhkaa meitä kohtaan”, totesi Venäjän ulkoministeri. Venäjä pyrkii vahvistamaan suhteitaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa, ja molemmilla osapuolilla on yhteisiä näkemyksiä monista asioista, totesi Lavrov.

Arabiemiirikuntien ulkoministerin mukaan UAE:n-Venäjän ministeritapaamisessa keskusteltiin kahdenvälisistä suhteista ja mm. Ukrainan tilanteesta. Hän korosti, että UAE tukee diplomaattisten ponnistelujen tehostamista poliittisen ratkaisun saavuttamiseksi, ja ilmaisee maansa valmiuden kommunikoida kaikkien osapuolten kanssa tulitauon saavuttamiseksi.

UAE kehottanut Ukrainan-sodan osapuolia etsimään diplomaattista ratkaisua

Arabiemiirikunnat olivat jo aiemmin kehottaneet kaikkia Ukrainan kriisin osapuolia toimimaan diplomatian keinoin poliittisen ratkaisun löytämiseksi. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentin diplomaattinen neuvonantaja Anwar Gargash korosti, että UAE tukee selkeästi ja lujasti YK:n perusperiaatteiden, kansainvälisen oikeuden ja valtiollisen suvereniteetin kunnioittamista, ja sotilaallisten ratkaisujen hylkäämistä. Ne johtavat vain enempään väkivaltaan.

Bin Zayed ilmaisi myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pyrkimyksen vahvistaa yhteistyötä Moskovan kanssa, jonka kanssa sillä on historialliset suhteet erityisesti energia- ja elintarviketurvan osalta.

Jemen, houthi-kapina, Syyria, Iran

Venäjän ulkoministeri odotetusti tuomitsi houthi-kapinallisten (Iranin tukemia shia-islamisteja) hyökkäykset Arabiemiirikunnissa ja Saudi-Arabiassa, ja kertoi Venäjän tukevan Yhdistyneiden Kansakuntien toimia tässä asiassa,

Bin Zayed  kertoi, että keskusteltu koski muitakin asioista, kuten Syyrian ja Jemenin tilannetta, sekä Iranin tapausta.

Näin siis Moskovassa puhuttiin tänään. UAE ei tue Venäjän diplomaattista tai taloudellista eristämistä, vaan jatkaa normaalia kanssakäymistä. 

 

Luettavaa:

2 Comments

 1. Obelix
  17.3.2022 14:44

  ”Bin Zayed ilmaisi myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pyrkimyksen vahvistaa yhteistyötä Moskovan kanssa, jonka kanssa sillä on historialliset suhteet erityisesti energia- ja elintarviketurvan osalta.”

  Voihan asian ilmaista tietenkin kuten Bin Zayed, mutta tosiasia on, että Venäjä ja Ukraina tuottavat merkittävän osan maailman vilja/vehnäsadosta ja 40%:a maailman lannoite tuotannosta.

  Arabiemiirikuntien Bin Zayedin vierailussa Moskovaan on siis kyse elintarviketurvan, eli huoltovarmuuden varmistamisesta maalleen, koska vaihtoehtona on Arabiemiirikunnassa nälänhätä. Itseasiassa nälänhätä on jo oven takana ”hiekkamaissa”, sekä Afrikassa – muutakaan 3maailmaa unohtamatta.

  Ps Tätä taustaa vasten tarkasteltuna on äärimmäisen tärkeää _Suomen Valtiolle_ pitää huolta omien kansalaistensa huoltovarmuudesta, esim. varautua laskemaan – vaikka nollatasolle – talonpoikien energialaskuja, kuin myös olla valmiina puolittamaan kuluttajien energialaskuja. Muuten ei kunnian kukko suomipäättäjille laula.

  Katsokaa alla olevasta linkistä, mistä Egypti jo joutui tinkimään!

  https://www.arabnews.com/node/1947086/business-economy

  Vastaa
  1. Zardex
   17.3.2022 17:46

   Olisi tietenkin myös tärkeää tuomita Ukrainan ja USA:n toimet Ukrainassa ja pyytää rauhanturvaaja Venäjältä anteeksi. Järkyttävää olla sodan lietsojien puolella. Outo muutenkin, millä mittarilla Ukraina on luotettavampi kuin Venäjä tai Suomelle läheisempi? Ei ole näet yhtään mittaria jolla Ukraina, siis sen hallinto, olisi demokraattisempi tai millään tapaa parempi kuin Venäjä. Se on niin läpeensä rikollinen, korruptoitunut ja kansalaistensa oikeuksista välinpitämätön maa, että on käsittämätöntä kiittämättömyyttä Venäjää kohtaan olla tukematta sen pyrkimyksiä pysäyttää USA:n ajama Ukrainan kriisiyttäminen.
   Kukaanhan, joka Venäjää tässä kriisissä vastustaa ei voi tukea Ukrainan kansaa, koska Ukrainan kriisiyttäminen ja USA:n strategisten pyrkimysten edistämine, johon kriisiyttäminen kuuluu, ei palvele Ukrainaa eikä Euroopan maita. Se on maanpetos mille tahansa Euroopan maalle tuke Ukrainan maanpetoshallitusta. Tässä kriisissä sen enempää Ukrainan kuin Euroopankaan puolella eivät ole muut kuin Venäjä ja sitä tukevat maat. Muut ovat USA:n desantteja je kansanpettureita eurooppalaisille, tiesivät sitä tai eivät.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top