Ukraina: Kilometrien mittainen sotilaskolonna ennakoi hyökkäystä Itä-Ukrainassa, humanitaarisia käytäviä avattu

Ukrainasta kuuluu tänään sekä hyviä että pahaenteisiä uutisia. Taistelujen uhkaamien siviilien evakuoimisessa on edistytty, mutta merkkejä venäläisten joukkojenkeskityksestä on näkyvissä itäisessä Ukrainassa.

(Kuvaan on käytetty Maxar.tech -materiaalia)

Yhdysvaltalaisen yksityisen avaruusteknologiayrityksen Maxar Technologiesin julkaisemissa satelliittikuvissa on näkyvissä (08.04.) noin kymmenen kilometrin pituinen sotilassaattue matkalla etelään Velky Burlukin kaupungin kautta Itä-Ukrainassa. Joukkojen keskitys, mitä siirto todennäköisesti palvelee, antaa ennakkovaroituksen kiihtyvästä toiminnasta alueella.

Venäjä on äskettäin nimittänyt ”erikoisoperaation” johtoon uuden kenraalin, Aleksandr Dvornikovin (kuvassa),  jolla on kokemusta Syyrian sisällissotaan osallistuvien Venäjän joukkojen johtamisesta. Venäjää on arvosteltu reippaasta tulivoiman käytöstä asutuilla alueilla Syyrian-operaationsa aikana.

Velky Burluk sijaitsee Harkovan (Kharkov) itäpuolella, lähellä Ukrainan ja Venäjän välistä rajaa.

Kahdeksan mailia pitkä venäläinen armeijan saattue, jossa on kuorma-autoja, panssaroituja ajoneuvoja, hinattavaa tykistöä ja tukivarusteita, liikkuu etelään Velykyi Burlukin läpi, Harkovista itään. kuvat: Maxar Technologies 08.04. 2022.

Dvornikov näyttää ryhtyneen johonkin.

Yhdeksän humanitaarista käytävää avattu Itä-Ukrainassa

Sunnuntaina (10.04.) on saatu avattua yhdeksän humanitaarista käytävää taistelujen uhkaamien asutusten evakuoimiseksi Zaporizhiassa, Luhanskissa ja Donetskissa, kertoi tänään Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshchuk.

Punainen risti ei kuitenkaan ole yrityksistään huolimatta päässyt saarrettuun Mariupoliin, kertoo järjestön edustaja.

Luettavaa:

10 Comments

 1. Ehkäpä
  10.4.2022 15:58

  Eikös ne ole jo putsattut reilun kuukauden verran Donbasista ja Luhasnkista ukrainalaisia sotilaita pois 😉 EI kai tämä sinällää ole uuta. Mutta ehkä tämä on sitten totaalinen. Jäljelle jää venäläinen väestö.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.4.2022 16:11

   Näyttääkin siltä, että nämä rakettikeskitykset asuinalueille ja evakuointeihin valmistelevat väestönvaihtoa: Ukrainankieliset ja paikalliset venäjänkieliset pois, ja tuodaan taas v.2014 tapaan busseilla väkeä Venäjältä tilalle?

   Vastaa
   1. Puolueeton
    10.4.2022 17:22

    Kerropa lähteesi noin kovaan uutiseen!

    Vastaa
    1. Zardex
     10.4.2022 23:40

     Ei taida olla lähteitä olemassakaan, jotka viittaisivat Venäjän olevan syyllinen. Tässä aukottomat todisteet Ukrainan syyllisyydestä: https://southfront.org/ukraine-targets-u-s-eu-press-report-the-lie-not-the-truth/

     Vastaa
   2. Zardex
    10.4.2022 17:59

    Miksi te keksitte tuollaisia satuja? Tuollaisiako valtamediakin tarinoi? Eivät mitenkään liity mihinkään vahvistettuun tiedustelutietoon eivätkä edes loogisesti ole johdonmukaisesti liitettävisse todellisuuteen. Ihmiset ovat tulleet hulluiksi. Venäjän tavoite on siirtää tietenkin siviileitä pois alueelta joissa terrotistikoulutusta jo vuosikymmeniä USA:lta (dokumentoidusti) saanteet Ukrainan joukot pyrkivät käyttämään siviileitä ihmiskilpinä. Ja ovat itsekin dokumentoidusti todenneet tämän olevan toimintaperiaatteena. Siksi, jälleen dokumentoidusti, Ukrainan joukot ovat ampuneeet useilla eri aseistuksilla, välillä tuollaisia juna-asema-pommituksia jne. ja jopa ruokajakelun kommittamisia, voidakseen pitää siviilit peloissaan kodeissaan suojaamassa Ukrainan taistelijoita. Tai ”Ukrainan” taistelijoiski noiden kutsumine on oikeastaan rienaavaa, koska koko Ukrainalla maana ei sen kansan etua ajavaa hallintoa ole. Venäjän toiminta on Ukrainan siviilien, olivat sitten missä uskossa tahansa itse, paras turvan tae. Mitä pikemmin Venäjä tavoitteissaan onnistuu ja mitä huonompi ”Ukrainan” sotamenestys, sen parempi Ukrainalaisille ja itseasiassa koko maailmalle.

    Vastaa
 2. pöh
  10.4.2022 18:26

  Outoa ettei niitä saada tuhottua kun ajelevat suoraa tietä pitkin.
  Paljon helpompi kuin päästää sinne kaupungin lähistölle.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  11.4.2022 00:04

  Varapääministeri – väliaikaisesti miehitettyjen alueiden yhteiskuntaan sopeuttamisesta vastaava ministeri Iryna Vereshchuk sanoi tänään Ukrinformin mukaan:

  ”Yhteensä 2 824 ihmistä on evakuoitu tänään humanitaaristen käytävien kautta Mariupolista ja Berdianskista. 2 622 henkilöä matkusti omilla ajoneuvoillaan ja evakuointibusseilla Zaporizhzhiaan. Näistä 213 henkilöä on Mariupolista, 2 409 henkilöä saapui Zaporizhzhian kaupungeista. : Polohy, Vasylivka, Berdiansk ja Melitopol Bussi-saattueita, jotka lähtivät Zaporizhzhiasta tänä aamuna evakuoimaan ihmisiä Berdianskista, Tokmakista ja Enerhodarista, ovat miehitysjoukot pidättäneet Vasylivkan tarkastuspisteessä, Vereshtshuk sanoi.

  Vastaa
 4. Ihmetyttää
  11.4.2022 00:23

  ”Ukraina: Kilometrien mittainen sotilaskolonna ennakoi hyökkäystä Itä-Ukrainassa, humanitaarisia käytäviä avattu.

  Yhdysvaltalaisen yksityisen avaruusteknologiayrityksen Maxar Technologiesin julkaisemissa satelliittikuvissa on näkyvissä (08.04.) noin kymmenen kilometrin pituinen sotilassaattue matkalla etelään Velky Burlukin kaupungin kautta Itä-Ukrainassa. Joukkojen keskitys, mitä siirto todennäköisesti palvelee, antaa ennakkovaroituksen kiihtyvästä toiminnasta alueella.”

  Missä se USA:n, Britannian ja EU:n lupaama raskas aseistus on? Tämäkin 10 km letka olisi nyt tuusan nuuskana.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.4.2022 07:54

   Pitkän kantaman ”hyökkäysaseita” ei ole Ukrainalle annettu. koska joku uhkailee ydinsodalla.

   Vastaa
 5. Heti eikä myöhemmin
  11.4.2022 00:33

  12km pitkä Venäjän kolonna Harkovan itäpuolella

  Nyt toivottavasti Ukraina on hereillä ja saa vastarinnan heti käyntiin. Tielle tuhoaminen niin paljon helpompaa ennen kuin nuo pureutuvat kaupunkeihin ja alkavat siviilialueiden tuhonnan.

  En ymmärrä miksi viholliselle annetaan mahdollisuus saapua turvallisesti ja ryhmittäytyä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top