Ukraina kyberhyökkäyksen kohteena

Ukrainan viranomaisten nettisivut, joihin kyberhyökkäys kohdistui varhain perjantaina, ovat taas toiminnassa. Viranomaisten mukaan netinkäyttäjien yksityistietoja ei ole kaapattu, vaikka hakkerien viesti niin väitti.

Tämänkertainen kyberhyökkäys näyttää olleen aikaisempia kömpelömpi. Se ei lamauttanut toimintoja, kuten sähkönjakelua tai pankkien datayhteyksiä. Ukrainalaisilla on käsitys hyökkäyksen taustasta, mutta he eivät mainitse suoraan Venäjää.

Hyökkäys ei näytä liittyvän laajempaan kampanjaan.

Päivitetty.

Asiasta kertoi: Sky News 14.01. 2022.

7 Comments

 1. Atari
  14.1.2022 14:16

  Kuulostaa huvittavalta false flagilta. Jopa piskuinen Kalixin kunta koki paljon pahemmin systeemit jumittaneen kyberhyökkäyksen vasta-aikoihin. Jotenki huvittava mittasuhde: Kalix vs. Ukraina.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2022 15:09

   Kullostaa siltä että joku kuittaili Geneven, Brysselin ja Wienin neuvottelut? Tempun ei ollut tarkoituskaan olla muuta kuin kettuilua, vahinkoa ei tehty. Kenen ”valseflägiksi” arvelet??

   Vastaa
   1. Perämeri
    14.1.2022 15:37

    Vaikea kysymys. Kenellä olisi teknologiaa tehdä itsestään näin naurettavan näköinen hyökkääjä, vain valtioilla? Mitään koulupoikia ei uskalla arvata tekijöiksi, ei ainakaan Ukrainan sisältä, kun rangaistus on varmaan kauhea. Toimittajan arvaus motiivista lienee oikeampi.

    Asiasta viidenteen: mihin katosi haloo niistä jättimäisistä korruptiopapereista? Oliko siellä väärä nimi ykkösenä, ettei kukaan muistele enää asiaa? Siis ihan oma nimi eikä mikään lähipiiri.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     14.1.2022 16:41

     Sama juttu kuin Stasi-listan kanssa: Ensimmäinen, isoin nimi, oli saman henkilön kuin joka päätti paperin salaamisen jatkamisesta. -Ei tartte allekirjoittaa, kääntää paprun -nimi on valmiina. Kukahan se oli? -Ta… tadaa tadaa, enpäs kerro.

     Vastaa
 2. juha II
  14.1.2022 19:40

  Suomessa valtamedia keuhkosi viimeksi Ukrainaa vastaan tehdystä kyberhyökkäyksestä. Tosiasiassa se tuntui ja näkyi ja ”oireilee” vieläkin MV-Lehden verkkosivujen mittavasta kaatamisesta. Todella surkea esimerkki Suomesta, joka NATO:n avulla vaikeuttaa ja pyrkii suoraan sensuroimaan riippumatonta tiedonvälitystä. Neuvostliitossa oli Pravda (Totuus) ja Kiinassa ”Kansan päivälehti”, jotka merkitsivät yhtä ja vain ainoaa näkemystä, jonka tehtävänä oli palvella vallanpitäjiä ja sensuroida kaikki sen kannalta vahingollinen tieto. Esim. korruptio ja persielleen menneet suurhankkeet. Ja se, jolla oli länsimainen sanomalehti (akateemisesti). Koki nopean ”elämänkaaren” suvunkin mahdollisesti päässen ”osingoille”!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2022 20:11

   MV ei keuhkoa?

   Vastaa
   1. juha II
    15.1.2022 14:04

    Muistelet varmaan murhattua Ilja Janitskinia, jolla oli ”tarttuva” tyyli toimittaa lehteä, mutta kertaakaan valtamedia tai mikään muukaan ”totuus-hyvis” -instanssi ei edes lähtenyt tai kyennyt näyttämään mitään sellaista, joka ei olisi ollut totta etenkin v. 2015 mainingeissa! Päinvastoin lehti julkesi ja uskalsi tuoda esille sellaisia tietoja nk. maahanmuuton kaikkinaisista ”lieveilmiöistä, jotka valtamedia ja poliisi yksiselitteisesti salasivat tietoisesti ja jopa poliisi painosti esim. matujen raiskaamien tyttöjen ja naisten luopumaan syytteistä vähätellen tehtyä rikosta. Parhaimmillaan viranomainen vetosi ”rasismin” lisääntymisellä ellei juttua lakaista maton alle. Edellinen on kaikkien kuvottavuuksien huippua, joka ei ansaitse muuta kuin syvän haveksunnan osakseen!

    Mitä tulee nykyiseen Janus Putkosen toimittamaan versioon. On sen tyyli muuttunut aivan kuten kahdella ihmisellä on erilainen persoonallisuus, joka luomnnollisesti näkyy vaikka auton ajotavassa. Muttan yksi ei ole vaihtunut. Totuuden mukainen uutisointi niin, että seb on suomen läpimätien poliitikoille, valtamedi0oille ja jnopa poliiseillekin (sisäministeriö) piikki lihassa!

    En jaksa olla ihmettelemättä jatkuvaa merkillikstä kaunaa ja nurkkakuntalaisuutta eri vaihtoehtomedioitten välillä, joka on suoranaista lapsellista mustasukkaisuutta muiden ollessa kyseessä. Aivan kuten vaihtoehtomedoissakin pitäisi olla sama periaate siitä, että vain yhtä pitäisi lukijoiden lukea, joka olisi vielä vaihtoehto-virallinen kanta. Älytöntä, että puhutaan vaihtoehtomedioitten vaihtoehdoista, mutta samalla niitä vaihtoehtojab ei saisi hakea vapaasti, jolloin ollaan samassa loukussa, minkä valtamediakin haluaa sensuurilla virittää tilanteeseen, joka vallitsee Kiinassa.

    Mv-Lehti ei ole keneltäkään muulta vaihtoehtomedialta pois vaan koko kenttä täydentää toistaan omalla toimituspolitiikallaan ja kiinnittämällä eri asioihin niin Suomessa kuin maailmallakin. Vapaassa länsimaisessa demokratiassa oli ennen ihmisellä täysi vapaus liikkua ja valita, joka on nyt auttamattomasti menetetty. Sen pitää vallita nyt edes vaihtoehtomedioitten osalta lukijakunnalle, jotka eivät halua tieten tahtoen seurata vain sitä yhtä ja oikeaa ”totuutta”, jolla ei ole mitään tekemistä tavallisten ihmisten etujen kannalta tai, että se edistäisi heidän hyvinvointiaan ja jopa terveyttä sekä henkeä tässä vain pahaa tahtoa täynnä olevassa maailmassa.

    Se, että kampeaa muita tekee vain vastenmielisen vaikutuksen lukijaan, sillä sitä halveksuntaa ja herjaa on tämä yhteiskunta täynnä eikä toisen ihmisen kunnioitus ja oikeutus ole kuin punavihervasemmiston omistuksessa ja kaikki muut ovat vapaata riistaa olevia ”ali-ihmisiä”!!!

    En tiedä onko toimittaja koskaan käynyt ”keuhko” -sivustolla, muta yksi kerta ei anna oikeaa kuvaa saatika sitten valtamedian tiedon varassa oleva dissaus tai kaverilta kuultu hapan kommentti. En tokikaan kehota menemään millekkään sivustolle ja ehkä se suuri ilon päivä koittaa, että tuho käy MV:n osalta, mutta muistappa se, että EXtrauutiset voi olla se seuraava potilas, joka laitetaan uuniin!!! Ellei sitten halua vaihtaa kielensä ”väriä”? Kun se tapahtuu. Sitten ”täällä” käyminen loppuu kuin seinään!!!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top