Ukraina vie Venäjän duuman päätöksen Donbassista YK:n turvallisuusneuvostoon, alueella tänään kuultu tykistötulta

Venäjän Duuman tiistainen päätös suosittaa Itä-Ukrainan kiista-alueen ”tasavaltojen” tunnustamista itsenäisiksi, tullee YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn. Tänään Donbasin alueella on kuultu tykistötulta, muttei tiedetä kenen.

(Kuva: Ukraunan ulkoministeriö)

Venäjän federaation kansanedustuslaitos Duuma hyväksyi tiistaina (15.02.)  päätöslauselman, jossa suosittaa tunnustamaan Donbassin kaksi itsejulistautunutta tasavaltaa itsenäisiksi valtioiksi. Venäjän presidentti Vladimir Putin päättää kuitenkin viimekädessä, miten asiassa toimitaan.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kertoi keskiviikkona (16.02.), että Ukraina tekee YK:n turvallisuusneuvostolle aloitteen Venäjän Duuman päätöksen ottamisesta keskusteluun. Ministeri Kuleban mukaan päätös ”heikentää Minskin sopimuksia ja rauhanprosessia”.

Me olemme virallisesti esittäneet YK:n Turvallisuusneuvostolle (UNSC) aloitteen keskustelusta Vcnäjän Valtion Duuman vetoomuksesta ns. LDNR:n (kapinatasavallan) tunnustamisesta, mikä vahingoittaa Minskin sopimuksia ja rauhanprosessia. Me pyydämme UNSC:tä käsittelemään tätä asiaa Minskin sopimusta koskevassa istunnossa 17. helmikuuta. Dmytro Kuleba.

Tänään Ukrainan ulkoministeri twiittaa välikohtauksista Donbassin alueella:

Ukrainalaista Stanytsia Luhanskan kylää on pommitettu raskailla aseilla Donbassin miehitetyltä vyöhykkeeltä käsin. Siviili-infralle on aiheutunut vahinkoja, kirjoittaa Ukrainan ulkoministeri tänään.

Luettavaa:

10 Comments

 1. Suo sielä...
  17.2.2022 16:52

  Jaa, eikös se Putkonen herännyt aamulla kranaattikeskitykseen Donbasissa? Miten voikin olla kaksi näin erilaista tarinaa. Toisten mielestä Ukrainalta tuli terveisiä ja toisten mielestä Donbasista ja Luhanskista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.2.2022 17:12

   Kuka ampui, siitä onkin tavan mukaan aina kaksi eri versiota. -Onneks Putkoselle ei sattunut.

   Vastaa
   1. Ollaan hiljaa, saadaan kalaa
    17.2.2022 19:23

    Näinhän se on. Ja nyt kun Venäjä saattaa vastata Donbasin ja Luhanskin alueen avunpyyntöön kuten Kazakstanissa tammikuussa, niin miten Ukraina ja varsinkin länsi tulkitsevat tilanteen. Se on se asia josta länsi voi nyt saada kipinää ja pitää sitä hyökkäyksenä Ukrainaan. Vaikka kyse on vain Donetskin avunpyynnön täyttämisestä.

    No, jos länsi siitä lähtee tulille niin meillä on sitten edessä se ydinsota.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     17.2.2022 20:05

     Miten YK tulkitsee toisen suvereenin valtion alueella sotimisen? Kazakhstan (johtaja) pyysi apua Kazakhstania (kansalaiset) vastaan. Jätetään nää ”avunpyynnöt” O.W.Kuusisen perinneyhdistyksen märehdittäviksi.

     Vastaa
     1. Ei draamaa
      18.2.2022 14:26

      Jaa, mitä erilaista siinä on että jos Suomen kansa nousisi hallintoa vastaan ja poliisivoimat eivät enää armeijan kanssa pärjäisi niin keneltä Suomi sitten pyytäisi apua? Ruotsiltako? Ihan sama juttu Kazakstanissa. Kansa uhkasi laillista hallitusta ja hallitus pyysi apuun Venäjää. Ja Venäjä tuli.

      Donbass on itsenäinen valtio jossa asuu venäläistä väestöä, samoin kuin Krimillä. Jos Donbassia koitetaan tuhota Ukrainan puolelta niin tokihan ne pyytävät apua Venäjältä. Eikö se ole normaalia. Ja silloin Venäläiset tulevat ja suojaavat Donbassin rajan ja sen ihmiset.

      Ei siinä ole sen kummempaa retoriikkaa.

     2. Pekka Kemppainen
      18.2.2022 15:25

      Varmaan OK jos Suomen sosialistijuntta pyytää tänne venäläiset ja kiinalaiset, kuten el-jefe Maduro?

  2. Vesa Nustonen
   17.2.2022 19:50

   No kumpaakahan kannattaa uskoa? Toki luulisi, että ukrainalaisetkin ovat vastanneet tuleen – harva jää sormi suussa tappamistaan vartoomaan.

   Vastaa
   1. Kainuunkonkari
    17.2.2022 23:17

    Kummalle osapuolelle on kriisin kärjistäminen hyödyllisempää? ”Tasavalloille” vai ase- ja raha-apua lännestä nauttivalle Ukrainalle. Nyt kun Venäjä ei hyökännytkään täytyy rahahanat pitää auki on ehkäpä kyyninen näkökulma, mutta itse kun en luota konfliktin osapuoliin, joudun pohtimaan kuka hyötyy näkökulmaa.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     18.2.2022 11:21

     ”Tasavaltojen” johtoporukat, jotka koostuvat maastopukuisista tatuoiduista miehistä, saattavat kokea vastoinkäymisiä, jos normaaliolot palaavat, ja v.2014 jälkeiset tapahtumat käsitellään saleissa joissa tuomarit heiluttaa nuijaa.

     Vastaa
 2. Pah
  17.2.2022 19:49

  Jos Nato olisi jonkun sortin messiaaninen tuki ja turva, iso peluri jota kaikki muut pelkäävät ja jolle meidänkin kannattaisi ruveta jotakin suojelurahoja makselemaan niin miksi ihmeessä sama kaikkivoipainen Nato ei voisi ratkaista Ukrainan kriisiä tyyliin:

  ”Why don’t you just go break the door down and pistol whip those bitches and show them who’s boss?”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top