Ukrainan avustaminen, turvatakuut ja pakotteet Venäjää kohtaan keskustelunaiheena Kiovassa eilen

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski tapasi eilen Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin ja puolustusministeri Lloyd Austinin. Keskustelun aiheita olivat Yhdysvaltain apu Ukrainalle ja Venäjään kohdistuvat pakotteet.

(Kuva: Ukrainan presidentin kanslia.)

”Ukrainalle annettava apu oli päällimmäisenä asiana eilen Kiovaan saapuneiden Yhdysvaltain edustajien kanssa käydyissä neuvotteluissa.  Neuvottelumme olivat melko pitkiä – ne kestivät yli kolme tuntia – ja asiallisia. Ne olivat inspiroivia ja mikä tärkeintä, hedelmällistä. Olen kiitollinen Yhdysvaltojen kansalle ja henkilökohtaisesti presidentti [Joe] Bidenille saamastamme vahvasta, vilpittömästä tuesta. Tämä on käsinkosketeltavaa apua, joka vahvistaa sekä valtiotamme että koko demokratiaa”, presidentti Volodymyr Zelensky sanoi videopuheenvuorossaan maanantaina.

Ministeritapaaminen Saksassa tiistaina

”Olemme koordinoineet USA:n kanssa jatkotoimia Ukrainan asevoimien vahvistamiseksi ja armeijamme kaikkien ensisijaisten tarpeiden majoittamiseen. Tähän sisältyy erityisesti valmistelut tiistaina (26.04.) pidettävään suureen ministerikokoukseen Saksassa, jossa kokoontuvat 40 kumppanimaan puolustusministerit. Keskeinen asia on Ukrainan suojelu, vapauden suojelu Itä-Euroopassa”, jatkoi presidentti.

Neuvotteluissa olivat esillä myös Venäjään kohdistuvat pakotteet: ”Esittelimme kumppaneillemme erityissuunnitelman Venäjän vastaisten pakotteiden tehostamiseksi. Sen laati kansainvälinen asiantuntijaryhmä Andriy Yermakin ja Michael McFaulin johdolla”, Zelensky sanoi.

Rahoitusapua Ukrainalle

Asialistalla oli myös Ukrainalle annettava rahoitusapu. Zelensky: ”Olen kuullut yhdysvaltalaisilta ystäviltä, että he ymmärtävät rahoituksen elintärkeyden.” Lisäksi osapuolet keskustelivat turvallisuustakuiden antamisesta Ukrainalle, Zelensky sanoi. ”Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että Yhdysvallat voisi johtaa Ukrainan turvallisuuden tulevia takaajia.

 

Luettavaa:

4 Comments

 1. Zardex
  25.4.2022 15:53

  Mistähän Zelensky on löytänyt tuommoisen kääpiökokoisen vihreän paidan, jossa nappejakin on noin tiheässä. Taitaa olla varta vasten räätälöity. Tuskin noin pieniä nappeja ja noin paljon olisi ihan sarjatuotantona armeijalle tehdyssä pienimmän koon paidassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.4.2022 18:13

   Ekkönä hiffaa: Se on #natovillapaita! Meiän viehkolla PMi:llä on nato-nahkarotsi! Ens kesän festareilla -jos korona suo- niitä on joka toisella.

   Vastaa
  2. Snif
   25.4.2022 18:18

   On teillä punikeilla valituksen aiheet.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  25.4.2022 22:06
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top