Ukrainan ja Venäjän neuvottelut jatkuvat Valkovenäjällä

Ukrainan ja Venäjän valtuuskuntien toinen tapaaminen Valkovenäjällä on käynnistynyt.

(Kuva: Valkovenäjä, ulkoministeriö)

Päivitys 04.03: Neuvotteluissa on keskusteltu humanitaaristen käytävien perustamisesta, ja sovittu uudesta kokoontumisesta, ilman sovittua päivämäärää.

Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban mukaan neuvotteluissa tullaan keskustelemaan aselevon lisäksi myös humanitaaristen käytävien avaamisesta. Neuvottelijat tapaavat tällä kertaa Valkovenäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan datshassa Belovežskaja Pushchassa, puolalaisittain Białowiezan alueella.

Jatkamme seurantaa.

Maria Zakharova: Kuten tiedätte, suorat neuvottelut Venäjän ja Ukrainan valtuutettujen välillä ovat meneillään Valkovenäjällä. Me toivomme, että ne tuovat lopun tälle tilanteelle, ja palauttavat rauhan Donbassin alueelle, ja mahdollistavat kaikille ihmisille Ukrainassa paluun rauhalliseen elämään.

Päivitys 04.03:

Toimittaja Hanna Ljubakovan mukaan humanitaarista käytävää siviilien poistumiseen ei ole sallittu Mariupolissa. Asukkaat ovat ilman vettä, sähköä ja ruokahuoltoa.

6 Comments

 1. Oi suomi se Taputtaa Liberaali korruptiolle
  3.3.2022 18:23

  Suomen Kansanedustajat taputtivat seisten suurlähettiläälle
  : “Ukrainan asia on meidän”

  UNOHTAEN TAHALLAAN NATO KIIMOISSAN FAKTAT UKRAINASTA

  KAI SIKSI
  KUN NÄMÄ SUOMEN LIBERAALI DEMOKRATIAN EDUSTAJAT
  OVAT MYÖS KORRUPTOITUNEITA
  *JONKUN SUUREMMAN*EU n SÄTKY NUKKEJA

  23.09.2021
  EU:n tuki Ukrainan uudistuksille: laajamittaisen korruption torjunta on ollut tehotonta
  Euroopan tilintarkastustuomioistuimen julkaisemassa erityiskertomuksessa todetaan, että laajamittaista korruptiota ja sääntelyvallankaappausta harjoitetaan Ukrainassa yhä laajalti
  “Vaikka EU on tukenut Ukrainaa monin tavoin, oligarkit ja omien etujen tavoittelu uhkaavat edelleen oikeusvaltioperiaatetta Ukrainassa
  kansanuutiset.23.11.2021
  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4645163-presidentti-zelenskyi-jai-kiinni-veroparatiisiyhtioista-ukrainan-haaveet-sortuvat-korruptioon
  Jo seitsemän vuotta kriisissä rämpinyt Ukraina on yhä syvän korruption rämettämä maa. Nyt myös presidentti Volodymyr Zelenskyi on jäänyt kiinni yhtiöistä veroparatiiseista. Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan korruptio on este jo maan Nato-jäsenyydelle.
  Nyt Zelenskyi itse on joutunut poliittiseen syöksykierteeseen. Enää runsas viidennes ukrainalaisista toivoo hänen jatkavan presidenttinä vielä toisen kauden.
  Eri mieltä on miltei puolet kansasta.
  Korruptio Ukrainassa on laajalle levinnyt ongelma, joskin tilanne on hieman viime vuosina jälleen aavistuksen parantunut. Vuoden 2019 alussa julkaistussa Transparency International-järjestön vuoden 2018 maavertailussa Ukraina sijoittui
  jaetulle 120 sijalle vertailluista 180 maasta.
  Samalla Ukrainan poliittinen johto on – Naton ohi – yhä syvemmällä Yhdysvaltojen sylissä
  ELI Ukrainassa on Länttä nuoleva totteleva nukke hallitus
  tämä koko kuvio on aika yksinkertainen yhtälö pääteltäväksi
  mitä länsi tavoittelee
  eli koko maailman kattavaa NATO * EU liberaali *diktatuuria
  jopa venäjälle

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.3.2022 19:05

   Suomessa joku entinen pääministeri on jäänyt kiinni boikottilistalle päätyneen venäläisen pankin johtokunnassa istumisesta, ja toinen ex-PMi kaasuputki-konsulttina palkkioiden nostamisesta, jotta on sitä korruptiota muuallakin.

   Vastaa
  2. Huru-ukko
   4.3.2022 00:07

   Elä nyt höpäjä paha mies!! Zelenski ilmoitti jo tultuaan valituksi ettei hän hoida preisdentin virkka kuin sen ensimmäisen viisi vuotta. Toisin kuin tsaari putiini. Joka ei luovu paikastaan kuin ”saunan takana”

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    4.3.2022 12:28

    Vuonna 1953 Neuvostoliiton johtoon noussut porukka sopi -tai pyhästi vannoi- ettei Neuvostoliitossa/Venäjällä enää koskaan tehdä kahta asiaa: Syrjäytettyjä johtajia ei tapeta, vaan saavat jäädä hengissä eläkkeelle, ”elimet (tiedustelupalvelu) eivät enää koskaan saa komentaa valtiota/puoluetta.” Kun Hrutshevin klikki syrjäytti vähän myöhemmin Malenkovin etc. viimeiset kovan linjan stalinistit, Malenkov komennettiin erään voimalaitoksen johtajaksi Siperiaan. -Ei saanut neuvostolaista YT-neuvottelua, vaan jätettiin henkiin. (Berija oli jo syrjäytetty ennen sopparia.)

    Moni Venäjän armeijassa muistaa kenraali Lebedin salamyhkäisen kuoleman, ja erinäiset oppositiohahmot ovat myös päässeet hengestään. Miten on tämän ensimmäisen valan laita? Onko soppari yhä voimassa?

    Vastaa
 2. Ihan yksinkertaista
  4.3.2022 08:26

  No, rauha saadaan heti aikaiseksi kun Ukraina tunnustaa Donetskin ja Luhasnkin rajat ja lopettaa vihollisuudet noile aluielle. Ei se sen kummempaa ole.

  Siitähän tässä kaikessa oli kyse. Ukrainaalaiset halusivat venäläisten kansanmurhan noilla alueilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.3.2022 10:55

   Tähän tilanteeseen liittyy kyllä enemmän Venäjän geopoliittiset tavoitteet, kuten etupiirin paaluttaminen l. NATO:n laajenemisen estäminen.

   Donetskissa on v.2014 asti vallinnut epävakaa tilanne, jota on myös aikaansaatu paikallisesti. ICC tulee tutkimaan nämä asiat, joten jäämme odottamaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top