Ukrainan-Venäjän seuraava neuvottelukierros Turkissa alkaa maanantaina

Kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jatkunut jo kuukauden, ja Valkovenäjällä käydyt neuvottelut ovat tuottaneet vain ”näkemysten lähentymistä” mutta ei ratkaisua, ja edellinen Turkissa (10.03.) käyty neuvottelu jäi tuloksetta, maanantaina ja tiistaina yritetään uudelleen.

Ukrainan neuvottelija David Arakhamia kertoi tänään sosiaalisessa mediassa, että keskustelut Ukrainan ja Venäjän välillä jatkuvat 28.-30.03. Turkissa. Neuvotteluja käydään virkamiestasolla.

Maanantaina alkavaa neuvottelukierrosta pohjusti Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhelinkeskustelussa venäläisen kollegansa Vladimir Putinin kanssa (18.03.), jolloin Turkki tarjoutui isännöimään Venäjän ja Ukrainan neuvotteluja huipputasolla.

Turkki on puolustusliitto NATO:n jäsenmaa ja Ukrainan tärkeä asetoimittaja, mutta ei ole liittymässä Venäjään kohdistuviin pakotteisiin. Turkin presidentti Erdogan on ollut aktiivinen Venäjän ja Ukrainan suuntaan meneillään olevan sodan aikana.

Luettavaa:

4 Comments

 1. pöh
  27.3.2022 20:52

  Mikään muuhan ei tilannetta ratkaise kun että saisivat neutooteluilla rauhan aikaan.
  Edelleenkään en puolustele yhtään venäjää tai putinia, mutta ainoa ratkaisu on että molemmat tekee kompromisseja .
  Yksinkertaisesti putinkaan ei voi vetäytyä, jos ei pysty omassa maassaan jotenkin perustelemaan että olisi ”voittanut”.

  Kukaan tämmöstä ratkasua haluaisi, mutta joka ainoa päivä sotaa tarkottaa kärsimystä ihimislle.

  Vastaa
 2. mediapeliä
  28.3.2022 07:50

  Onhan tämä sinällään hupaisaa seurata että kun tietää mitä Venäjä pitää ehdottomina vaatimuksina, eikä Yelensky voi niihin suostua, niin koko ajan höpötetään että pitää järjestää neuvotteluja ja sopimisia ja palavereja.

  Niin kauan kun kumpikaan puoli ei ole valmis joustamaan, niin kauan ei mitään neuvotteluja kannata aloittaa. Reinikaisen tyyliin:”Antaa tapella niin pitkään että ne väsyy”.

  Ukrainaa ehkä pelottaa nämä tsetseenit jotka ei erottelie sissejä tavallisista ihmisistä vaan ne putsaa kaiken edestään. Se voi olla se syy miksi ne nyt niin kovin vaativat koko ajan neuvoteluja. Mutta… miksi neuvotella jos ei aio jostaa aiemmista kannoistaan?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.3.2022 12:27

   Zelensky oli jo ennen neuvotteluja joustanut tärkeimmässä vaatimuksessa. -Ehkä se oli virhe: Pitää jättää joustamiset neuvottelupöytään.

   Vastaa
 3. Puolueeton
  28.3.2022 10:04

  Jos luvataan sotilaallista tukea Ukrainalle, se tietää vain lisää kärsimyksiä. Sotatuen sijaan tulisi antaa poliittista tukea Ukrainan oman edun ja demokraattisen itsenäisyyden säilymiseen ilman sisällissotia. Ulkopuolisten (etenkin USAn, EUn, Venäjän ja Britannian) tulisi luvata olla sekaantumatta Ukrainan tulevaisuuteen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top