Ulkoministeri Haavisto osallistuu EU-maiden ulkoministerikokoukseen Idlibin tilanteesta

EU-maiden ulkoministerit kokoustavat torstaina 05.03. Zagrebissa, asiana Venäjä ja Turkki, ja perjantaina EU:n ulkoasiainneuvostona, pohtien Syyrian tilannetta.

Ylimääräinen ulkoasiainneuvosto kokoontuu 6. maaliskuuta käsittelemään Syyrian ja alueen turvallisuus- ja humanitaarista tilannetta. Suomi on erittäin huolestunut siviiliväestön turvallisuudesta alueella. On tärkeä keskustella siitä, miten EU voi tehokkaimmin vaikuttaa Idlibin tilanteen rauhoittamiseen, … Suomi katsoo, että EU:n on säilytettävä Turkin kanssa dialogi ja yhteistyökanavat haasteista huolimatta. (UM, tiedote 04.03.2020.)

Suomen lähestymistapa Syyrian Idlibin tilanteeseen painottaa EU:n ja Turkin suhteita, ja näyttää sulkevan pois sen tarkastelun, että Idlibin maakunnassa Syyriassa ravoavat taistelut ovat mahdollisia vain siksi, että paikalla on Turkin armeija, ja Turkin tukemien erilaisten asejoukkojen kirjo.

Näin täältä maaseudulta katsottuna yksinkertaisimmaksi ratkaisuehdotukseksi jäisi poistaa luvatta maassa oleva ulkomainen sotajoukko apulaisineen suvereenin valtion, Syyrian Arabitasavallan, alueelta, jolloin sotiminenkin hyvin todennäköisesti loppuisi.

3 Comments

 1. ro
  5.3.2020 00:12

  Aivan sama mitä mieltä Suomi ja Pekka asiasta on. Alle 0,7 prossan äänivallalla on aivan turha kuvitella tulla kuulluksi, tai että sanomisilla tai kannaotoilla olisi jotain merkitystä. Miksiköhän Suomen (Oikea Media= YLE ,HS ynnä muut kusettajat),antavat ymmärtää että Suomi on EU keskiössä päättämässä tärkeistä asioista. EI OLE. Porstuvasta on turha huudella,sanoi vanha kansa.Rengit pysyköön lestissään!

  Vastaa
 2. Puolueeton
  5.3.2020 10:32

  Sota loppuu, kun toinen puoli joutuu häviölle tai rauhaan, kun molemmat puolet ovat kyllästyneet tappioihin. (Talvisota, NL suostui rauhaan, ja jatkosota, Suomi halusi rauhaa.)
  Turkille ja Yhdysvalloille ei sopinut, että ISIS häviää sodan Venäjän avustamalle Syyrialle, joten Turkki tuli mukaan Yhdysvaltojen suostuessa tai peräti suostutellessa, Turkkihan oli Naton jäsen ja oli ärsyttävästi ostamassa venäläisiä aseita.

  Vastaa
 3. Tiukka linja rajalla
  5.3.2020 14:51

  Kun nyt ei vaan Pekkaa heitettäisi katolta alas.

  MIksi muuten EU tähän sotkettiin? Jos kerran Turkki avasi rajansa niin ei se tarkoita että Kreikan pitäisi. Ja jos Kreikkalaiset haluaa että ihmiset tuleva passi ojossa niin muutaman sata kun …. niin kyllä niitä passeja ja viisumeita löytyy. Möly…. vaan luulee että mölyämällä saadaan oman käden oikeutta. Ehei, pitää kunioittaa sen maan lakeja johon menee. Niin se on suomalaistenkin kunnioitettava maailmalla matkatessaan.

  Onneksi tuli tämä korona. Harmi vaan että se leviää noilla leireillä niin hitaasti. Jos se lähtisi leviämään leireillä, niin porukka häipyisi koteihinsa kuin pieru saharaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top