Ulkomaalainen ihmiskauppias tienasi 24 000 € kuudella naisella

Helsingin poliisi on ottanut kiinni ulkomaalaisen miehen ihmiskaupasta epäiltynä. Pidätys tapahtui 30.07. mutta tapausta on seurattu jo viime kesästä alkaen. Rikollisliigan epäillään tuoneen Suomeen ulkomailta ainakin kuusi naista ns. seksityöhön.

Rikollisryhmä toi tai houkutteli Suomeen vaikeassa taloudellisessa asemassa olleita naisia, ja vuokrasi paritusta varten asuntoja Helsingistä. Prostituutioketjua johti 37-vuotias ulkomaalainen mies, ja hänellä oli apunaan myös ulkomailta hankittuja ”vartijoita”.

Suurin osa asiakkaiden naisille maksamista palkkioista päätyi rikollisjengille, mikä näyttää olevan yleinen käytäntö alalla. Poliisin tiedossa on kuusi rikollisryhmän Suomessa käyttämää naista, joita on myös haastateltu.

Uhrien värväämisessä käytettiin hyväksi naisten turvatonta tilaa, joka johtui pääosin huonosta taloudellisesta tilanteesta kotimaassa. Uhreja erehdytettiin muun muassa lupaamalla hyviä palkkioita escort-toiminnasta tai suuria ansioita seksityöstä. Suomessa oli valmiina asunto, ja netin seksisivustoille tehtiin seksin myynti-ilmoitukset.

Tutkimusten yhteydessä on otettu takavarikkoon 24 000 € käteistä rahaa. Pääepäilty on edelleen poliisin suojissa, vangittuna todennäköisin syin. Kaksi ”vartijaa” on päästetty vapaiksi. Asia tullee syyttäjälle vielä joulukuussa.

Poliisi jatkaa tutkimuksia mm. asiakkaiden paikallistamisella. Aiemmin bordellitoimintaa on havaittu Helsingissä mm. erään ulkovallan suurlähetystön omistamissa asuinhuoneistossa, ja erään TV-viihdejulkkiksen omistamassa asunnossa. Ulkomaisia ns. seksityöntekijöitä on tuotu Suomeen aikaisemmissa tapauksissa Itä-Euroopasta ja mm. Nigeriasta.

Asiasta kertoi Poliisi.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top